Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Nilüfer’de algı değiştirme hamlesi: Müdürlükler ve yönetim daralıyor

Köşe Yazısını Dinle

1986 yılıydı… Dönemin ANAP’lı belediye meclis üyeleri grubu yeni Bursa adıyla öçel bir planlama başlattılar. İzmir Yolu’ndaki Beşevler Mezarlığı arkasında kooperatiflerle yeni bir kent hedefleniyordu.

“İstanbul’daki Ataşehir gibi” olacaktı.

O dönem…

Rahmetli Mümin Gençoğlu’nun sahibi olduğu Hakimiyet Gazetesi’nde çalışıyorduk. Ahmet Utlu arkadaşımızın yakaladığı haberi “Atakent geliyor” başlığıyla manşete taşıdık.

Sonrasında…

Ataevler adını alan bölgeden 1987’de yeni Bursa olarak Nilüfer doğdu. Nilüfer Belediyesi ilk seçimi de 1989’da yapıldı.

35 yılda…

Bursa’nın en planlı ve düzenli ilçesi olarak gelişen, başka ilçelerde yaşayanların ilk fırsatta gelip yerleşmeyi hedeflediği yer olan Nilüfer çok büyüdü.

Ne var ki…

Son dönemlerde, modern ilçe özelliğinin önüne geçen toplumsal algılar oluştu.

31 Mart’ta…

CHP’li Başkan Turgay Erdem’den yine CHP’li Başkan Şadi Özdemir’e geçen Nilüfer’de yeni yönetimin neler yapacağı merak ediliyor.

Gördüğümüz kadarıyla…

Yeni Başkan Şadi Özdemir ilk olarak Başkan Yardımcısı sayısını azaltıp; 4’ü siyasi 5’i bürokrat 9 başkan yardımcısını, 3’ü siyasi, 4’ü bürokrat 7’ye indirdi.

Şimdi de…

Algıyı değiştirmek için belediye müdürlükleri yeniden düzenliyor. Halen 27 olan şube müdürleri sayısı azalacak. Bazı müdürlükler de birleştirilecek.

Bu noktada…

Nilüfer Belediyesi’nde çalışan sayısının fazlalığı bir başka sorun. Yıldırım Belediyesi’nin 2 bin 200 personeli varken Nilüfer Belediyesi’nin 3 bin 004 personelinin olması şaşırtıcı.

Üstelik…

Özdemir’in adaylığının açıklanması sonrası 200 civarı yeni personel alınmış.

Bir sıkıntı da şu:

Nilüfer Belediyesi’nin bu ay İller Bankası’ndan alması gereken pay 119 milyon lira, ama gelen 60 milyon lira.

Şimdilerde…

Algıyı değiştirmek için idari yapıyı düzenleyen Özdemir, gelen parayla hizmetin nasıl yürütüleceğini de planlamaya çalışıyor.

Nilüfer Belediyesi maaşları ödedi

Nilüfer Belediyesi’nin… 3 bin 004 çalışanının 2 bin 300’ü şirket personeli olarak belediye için çalışıyor. Kalanlar da memur.

Göreve başladığında…

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir memurların maaşlarını ödedi. Fakat, para olmadığı için şirket üzerinden belediyeye çalışanların hesaplarına 14 bin lira yatırıldı.

Şimdi de…

Hesaplara 12’şer bin lira yatırılıp 26 bin lira ödeme yapıldı ve maaşlar ödendi.

Nilüfer’e Nöbetçi Kütüphane geliyor: Gençler gece de gelebilecek

Öğrencilik yıllarında… Müdavimi olduğumuz Tayyare Sineması binasında bulunan ve girişi yandaki sokaktan olan İl Halk Kütüphanesi bugün İpekçilik’te. Setbaşı’ndaki nikah salonunu Büyükşehir Belediyesi kütüphaneye dönüştürdü. Yıldırım Belediyesi de Uyumayan Kütüphane yaptı.

Nilüfer’de ise…

Rahmetli Yılmaz Akkılıç’ın Bursa Gazeteciler Vakfı’na bağışladığı kitaplarından oluşan Nilüfer Yılmaz Akkılıç Kütüphanesi, batı yakasına Nilüfer Belediyesi-Bursa Gazeteciler Cemiyeti-Bursa Gazeteciler Vakfı işbirliğiyle hizmet veriyor.

Kitap sayısının 53 bine, süreli yayınların 9 bine yaklaştığı Yılmaz Akkılıç Kütüphanesi’nin 21 bin üyesi var. Geçen yıl 175 bin 083 kişi yararlandı.

Yener Akkılıç başkanlığındaki Kütüphane Yönetim Kurulu toplantısına katılan Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, gençlerin gece de gelebileceği nöbetçi kütüphane planlıyor.

CHP’li başkanlar Vali ve Büyükşehir’e gitti

Önce… AK Parti Bursa milletvekilleri, ardından AK Parti’den seçilen 9 ilçe belediye başkanı Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i ziyaret edip kent için uyum mesajı verdiler.

Dün de…

CHP’den seçilen 6 ilçe belediye başkanı önce Vali Mahmut Demirtaş’ı, sonra da Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i ziyaret ettiler.

Büyükşehir ziyaretine CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş da katıldı.

İYİ Parti’de Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı’ndan ‘yok sayılma’ istifası

Siyasete… 1991’de ANAP’ta adım attı. 25 Ekim 2017’de İYİ Parti Kurucu İl Yönetim Kurulu’nda görev aldı. 2019’da İYİ Parti’den Mustafakemalpaşa Belediye Meclisi Adayı oldu. Seçim sonrası da İYİ Parti Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı atandı.

Tevfik Demir…

İki kez kongreyle seçildiği İlçe Başkanlığı’nda, 31 Mart yerel seçimi öncesi yaşadığı sıkıntıyı şöyle anlattı:

“Aday ve meclis üyelerinin belirlenmesi sırasında İlçe Başkanı ve yönetim kurulunun ‘yok hükmünde’ sayılması bizleri son derece üzdü.”

O gün…

İstifa etmesi gerektiğini düşündüğünü, ancak “partisinin zarar görmemesi için” seçim sonrasına bıraktığını, seçim sonrası da kurultay nedeniyle ertelediğini söyledi.

İYİ Parti’nin 31 Mart’ta aldığı sonuçları “Maalesef beklenen sonuçtu” diyerek yorumladı ve parti üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.

Vatan’dan sisteme eleştiri, emekçiye destek

Açıklamayı… Vatan Partisi Merkez Karar Kurulu Üyesi ve Bursa İl Başkanı Dilek Çınar yaptı.

Eleştirisi sisteme:

“Tüketiciyi derinden etkileyen dolaylı vergiler azaltılmalı dolaysız vergilerin payı arttırılmalı.”

Desteği emekçiye

“İşçi sınıfı yüzde 90 çoğunlukla sendikal örgütlenme ve toplu sözleşmeden yoksun. İşçi çıkarmayı silah olarak kullanan işverene yaptırım getirilmeli.”

Ayrıca…

Türk-İş’in Bursa’daki 1 Mayıs kutlamasına katılacaklarını açıkladı.

 

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X