Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Nilüfer’de, Nilüfer Çiçeği gibi güzel yaşam için sosyal projeler hazırladı

Köşe Yazısını Dinle

İki avantajı var… Birincisi, geçmişte Harita Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı olarak Nilüfer’in teknik sorunlarını biliyor.

İkincisi…

2014’te AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı olarak siyaset yaptığı için, Nilüferli’yi tanıyor. Nilüfer’in sokaklarına da, sorunlarına âşina.

Nitekim…

AK Parti Nilüfer Adayı olarak ziyarete geldiğinde, Celil Çolak’ın hazırlıklarını dinleme fırsatı bulduk.

Önce…

“Nilüfer’in değişime ihtiyacı var, önce değişim mottosuyla yola çıktık” dedi ve şu benzetmeyi yaptı:

“Bu güzel Nilüfer Çiçeği çok temiz bir suyun içindeydi. Suyunu kirlettik, çiçeği soldurduk. Şimdi suyunu değiştirip canlandıracağız.”

Nereden başlayacağını da söyledi:

“Ara sokaklar asfaltsız ve bakımsız. Çöp toplamayla ilgili ciddi sıkıntı var. O nedenle, Nilüfer’in adına yakışır şekilde; temizlik, asfalt, yeşil alan bakımı gibi işlerle başlayacağız.”

Farklı bir sosyal projesi var:

“Nilüfer eğlence ve sosyal yaşamın güçlü olduğu bir yer. Gelen ailelerin çocuklarını bırakacakları yerleri yoksa biz 7/24 açık kreşimizde konuk edeceğiz. Aynı şekilde 7/24 açık bakımevi hizmeti vereceğiz.”

Şunu vurguladı:

“Nilüfer’de 75 bin ilköğretim okulu öğrencisi var. Devlet okullarındaki öğrencilerin kitaplarını devlet nasıl sıralarına koyuyorsa biz de kırtasiye malzemelerini belediye olarak kitapların yanına koyacağız.”

Şunun altını çizdi:

“Hayat pahalılığı gerçek. Okul servis ücretleri de pahalı. Servislerle ilgili ilkokul öğrencilerinin ailelerine maddi destek vereceğiz.”

Projeleri arasında Enderun Mektebi adını verdiği bir hazırlık var:

“Dahi çocukları bulup yetişmelerini sağlayacağız. Gençlerimiz için 7/24 faal kütüphanelerimiz olacak. Kitapkafe’ler yapacağız. Bunları da her mahalleye yaymak istiyoruz.”

Şu proje de farklı:

“Tarım yapılmayan toprakların ekilmesini, aromatik bitkiler yetiştirilmesini Romantik Tarım projesiyle sağlayacağız.”

Mesajı şu:

“Belediye yılın 365 günü çalışacak.”

 

Merinos gibi kültür merkezi, meydan gibi meydan

AK Parti Nilüfer Adayı Celil Çolak farklı vaatler açıklarken, “Meydan gibi bir meydan yapacağız” dedi ve ekledi:

“Nilüfer’de büyük bir kongre-kültür merkezine ihtiyaç var. Büyükşehir’le birlikte, Merinos gibi kültür merkezi yapacağız.”

Yanı sıra…

Batı Spor Kompleksi adıyla futbol, basketbol, voleybol sahalarıyla tenis kortlarına sahip spor merkezi vaad ederken, “Cumhuriyet yürüyüşlerimiz daha dolu programla devam edecek” sözü verdi.

 

Deniz Dalgıç Mudanya’da yarışa geriden başladı, ama arayı kapatıyor

Önce… CHP Genel Merkezi aldığı kararla CHP’li belediyeleri en sona bıraktı. Bu bekleyiş doğal olarak görevdeki belediye başkanlarını ve aday adaylarını yıprattı.

Bursa’da…

CHP’li 3 belediye başkanının değiştirilmesine karar verilirken, Mudanya için Deniz Dalgıç’ın adaylığına şaşıranlar da oldu, hiç şaşırmayanlar da.

Şaşırmayanlar…

İş yaşamındaki başarıları ve vizyoner bakışıyla başka bir Mudanya ortaya çıkarabileceğini söylediler.

Şaşıranlar da…

“Neden başkası değil de, Deniz Dalgıç?” sorusuna cevap aradılar. Cevap aramayı hâlâ sürdürenler var.

Sonuçta…

CHP’yi saran kaotik ortam nedeniyle CHP Mudanya Adayı Deniz Dalgıç yarışa geriden başladı. Fakat, son günlerde ziyaretleri ve vatandaşla ilişkilerde bıraktığı izlenimle arayı hızla kapatmaya başladı.

Son 2 hafta Mudanya’da çok renkli geçeceğe benziyor.

 

Gültekin Uysal iftara geliyor

Artık son 2 haftaya giriyoruz… 31 Mart yerel seçimi öncesi adaylar saha çalışmamlarını sürdürürlerken, bazı partilerin liderleri de destek programları için geliyorlar.

Bu seçim…

Sahaya daha heyecanlı çıkan partilerden biri olan Demokrat Parti’de, Genel Başkan Gültekin Uysal da 17 Mart Pazar günü Kültürpark içindeki Dörtler Restoran’da DP İl Başkanlığı’nın düzenlediği iftara katılacak.

 

Dünyanın en güzel manzarası: Karacabey Longozu üzerinde samanyolu

Elbette… Dünyanın başka yerlerinde de suyun orman içine girdiği longozlar var, ama tartışmasız en etkileyici olanı Karacabey Longozu.

Gerçi…

Bursalılar farkında değil, ama Susurluk Irmağı bölgenin akarsularının büyük bölümünü topladıktan sonra Karacabey’e bağlı Yeniköy yakınlarından Marmara Denizi’ne ulaşırken, Kocaçay Deltası oluşuyor.

Göl, bataklık, kumul ve longoz ormanından meydana gelen deltadan beslenip sazlıklarda yaşayan onlarca çeşit kuş türü bölgeye renk ve yaşam katıyor.

İşte…

Böylesine farklı güzellikte olan Karacabey Longoz Ormanları, insanı heyecanlandıran görüntüler de yansıtıyor.

Nitekim…

Bursa’nın dünyaca tanınan ödüllü Gökyüzü Fotoğrafçısı Tunç Tezel, sabırlı bekleyişin ardından longoz üzerinde parlayan kış yıldızları ve samanyolunu görüntüledi.

Ortaya heyecan verici bu fotoğraf çıktı.

 

İşrak: Artık yeni bir düşünce dergimiz var

Ercan Yakut’u… 2009’da Bursa Düşünce Kulübü’nü kurduğu günden beri yakından izliyoruz. 2018’den itibaren TR Düşünce Kulübü olarak büyüyen ve genel merkezi Bursa olan yapı 40 il, 15 ilçe, 10 yurt dışı temsilcilikle büyük bir aileye dönüştü.

İşte…

Bu ailenin artık dergisi var. Güneşin doğuşu sırasındaki ışıma, tan ağarışı anlamına gelen İşrak, kuşkusuz yayınlarıyla aydınlatacak, düşünce dünyasının bağı olacak.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X