Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Ödüller Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan: İşte Bursa ekonomisine değer katanlar!

Köşe Yazısını Dinle

Açıkçası… AK Parti Genel Başkanı, Başbakan ve Cumhurbaşkanı olarak Bursa’ya gelişlerini yıllardır izleriz. Fakat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için bugüne kadar böyle yoğun program hazırlanmadı.

Gökdere’de…

NATO Zirvesi ve ücret zamları sonrası mesaj değeri artan yeni dönemin ilk meydan mitinginde Bursalılarla buluşacak olan Erdoğan yanı sıra GUHEM’de Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın geleneksel organizasyonu Bursa Ekonomisine Değer Katanlar ödüllerini dağıtıp 49 fabrika açılışını yapacak.

Meydandan da…

Mitingin sonunda 48’i belediyelerin ve 141’i kamu kurumlarının olmak üzere 185 yatırımı açacak.

GUHEM’deki tören…

Bursa’da yatırım yapan, üreten, ihraç eden, vergi veren, sektörünün lideri olan yatırımcıların ödüllendirilmesi bakımından önemli.

Aralarında…

Hem Bursa iş dünyasının, hem Türkiye’nin önemli isimleri var. İşte o liste:

İhracat: Durmazlar Makine Hüseyin Durmaz, Döktaş Dökümcülük Tevfik Yamantürk, Tofaş Cengiz Eroldu, Karsan İnan Kıraç, Küçükçalık Yaşar Küçükçalık, Oyak Renault Hakan Doğu, Aunde Teknik Yalçın Sünnetçioğlu, Bosch Rexroth Otomasyon Daniel Korioth, Borçelik Ahmet Kocabıyık.

Kurumlar Vergisi: Contitech LastikŞirzat Karayel, Göliplik Şeremet Erdoğan Şeremet, Polyteks Tekstil Mustafa Taşdelen, Pro Yem Önder Matlı, Rollmech Automotive Erdoğan Demir, Rudolf Duraner Kimyevi Maddeler Rasim Çağan, Bursagaz Ahmet Çalık.

Gelir Vergisi: Şükrü Karagül, Erol Kılıkçıer, Sabahattin Gazioğlu, Mehmet Celal Gökçen, Hikmet Oral, Gezer Keskin, Atilla Efe.

Sektör Liderleri: Beyçelik Gestamp Otomotiv Faik Çelik, Burkay Uğur Kauçuk ve Kimya Mehmet Burkay, Bursa Çimento İsmail Tarman, Burulaş Alinur Aktaş, Çilek Mobilya Muzaffer Çilek, Ekonomik Yetkili Müessese Gürsel Durmuş, Sultan Yetkili Müessese Fatih Öztürk, Ezkapet Ambalaj Fatih Tosmur, Serra Sünger Abdullah Özdemir, Gemport Gemlik Liman Yüksel Yıldırım, Karataş Sac ve Boru Muhittin Karataş, Korteks Mensucat Zeki Zorlu, Limak Uludağ Elektrik Ali Erman Aytac, Nurel Medikal Adnan Kar, Özdilek Alışveriş Hüseyin Özdilek, Sütaş Muharrem Yılmaz, Türk Prysmian Kablo Halil Kongur, Yazaki Zafer Uran Zaman, Yeşim Satış Mağazaları Şenol Şankaya.

Bursa ekonomisine 49 yeni fabrika

İşte Cumhurbaşkanı’nın açacağı fabrikalar:

Beyçelik, Eruslu Sağlık, Starwood, Warmhaus, Asil Çelik. Mayfil, Nestle, Erşat Tekstil, Erdemir İplik, Moral Tekstil, Muzaffer Mobilya, Pkep Polimer, Pega Oto, Arya İplik, Elit Prefabrik, Sadık Koltuk, Drita Tekstil, A.B.H. Tekstil, Erol Hiçyılmam, Poliner Plastik, ECS Elektrik, P.M.S. Metal, Elektroteks Elektronik, Isıtan Makina, Şah Hortum, Altun Brode, Mat Çelik, Ok Ambalaj, Ziyaoğlu Tekstil, Kızılırmak Tekstil, Sanko Tekstil, Meltem Mobilya, Anipek, Doğu Pres, Coşkunöz, Bosch, Emko, Rollmech, Korteks, Bemis, Durmazlar, Karesi, Altınsu, BYL Tekstil, Pampas Plastik, Glopast, Lüks Enerji, Merkez-Man Mercedes, Omtek.

Osmangazi’de BAREM, Atletizm Salonu, Macera Park kapılarını açıyor

Listeye göre… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün miting bitiminde 48’i belediyeler, 141’i kamunun 185 tesisin açılışını yapacak.

Belediyeler arasında…

1 milyar 604 milyon 742 bin 087 liraya mal olan 38 tesisle Büyükşehir ilk sırada. 211 milyon 350 bin liraya mal olan 7 tesisle Osmangazi Belediyesi onu izliyor.

Üstelik, Osmangazi’de beklenen bazı tesisler var.

Örneğin…

BAREM olarak bilinen Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi için 125 milyon lira harcandı. Macera Park 25 milyon liraya, Kükürtlü Öğrenci Yurdu 22 milyon liraya mal oldu.

Türkiye’nin en büyüğü Osmangazi Atletizm Salonu’nun 22 milyon 350 bin lirasını da Osmangazi Belediyesi karşıladı.

Yunuseli Kapalı Pazar Alanı için 12 milyon 500 bin lira, Hamitler Sağlık Ocağı’na 2 milyon 350 bin lira, Elmasbahçeler Sağlık Ocağı’na 2 milyon 150 bin lira harcandı.

Askerlik Kanunu için Meclis’te konuştu

Geçmiş yıllarda… Yaz başladığında TBMM tatile girer, milletvekilleri seçim bölgelerine dağılırdı. Bu yıl yasa önerileri nedeniyle TBMM henüz tatile girmediği gibi, gece yarısını aşan saatlere kadar çalışıyor.

İşte…

Bu çalışmalardan birinde, Milli Savunma Komisyonu Başkanvekili olarak AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen kürsüye çıkıp Askerlik Kanunu hakkında görüşlerini açıkladı.

Yapacaklarını yapamayacağını anlayınca bırakmıştı, Aygüler dönüyor

Zaman hızlı geçiyor, ihtiyaç ve beklentiler değişiyor. Rıfat Aygüler’i de Bursa kamuoyu İzmir Yolu üzerindeki Badırga Köyü’nde kurulan Bursa İhtisas Deri Organize Sanayi Bölgesi Başkanı olarak tanıdı.

Termal proje kapsamında Tabakhaneler’i boşaltıp taşınan dericiler için farklı bir OSB ortaya çıkmasının mimarlarındandı.

Üstelik…

Deri OSB olarak Sanayi Bakanlığı’na 86 milyon lira borç ödedi. Yüzde 30’larda aldığı doluluk oranını yüzde 80’lerin üstüne çıkardı. Yapacaklarını yapamayacağını anladığı için de geçen yıl istifa ettiğini sosyal medyadan Bursa kamuoyuna duyurdu.

Bugün…

Deri OSB’de seçim var. Bölge için emeği çok fazla olan Rıfat Aygüler’e sanayiciler aday olması için çağrı yaptılar. O da yapamadıklarını tamamlamak için yeniden aday olmayı kabul etti.

Bir kutlama da Neslihan’a

Eğitim kurumlarının… Kendilerinden yetişenlerin başarılarıyla gururlanmaları çok güzel bir duygu.

BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz bunu sıkça yaşıyor. Geçen yıl Tokyo Olimpiyatı’nda öğrencilerinim madalya kazanmalarının gururunu paylaşmıştı. Bu yıl Akdeniz Oyunları’nda aynı heyecanı yaşıyor.

Eray Şamdan’dan sonra BUÜ mezunu Neslihan Yiğit’in Kadınlar Badminton şampiyonluğunu kutladı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X