Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Ödünç umut verdi: Ulaşım ve sağlık yatırımlarında hareketli yıl olacak!

Köşe Yazısını Dinle

Siyasete… AK Parti İl Gençlik Kolları’ndan başlayan AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç geçen dönem Büyükşehir Belediye Başkanvekilliği yaptığı için yerel yönetimleri ilgilendiren konuların da, genel siyasetin de hep içinde oldu.

Bu dönem…

AK Parti Bursa milletvekilleri arasındaki görev paylaşımında inşaat mühendisi olması nedeniyle ulaşım yatırımlarının takibini üstlendi.

O bakımdan…

AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve Tanıtım Medya Başkanı Cemile Yiğit ile Başkan Yardımcıları Ferhat Erol ve Osman Doğruyol’la birlikte yaptığı Olay Medya ziyaretinde daha çok ulaşım yatırımlarını konuştuk.

Özellikle de…

Gelemeyen treni ve Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu’nun ilgisizliğini sorduk.

Söze…

“Hızlı tren hepimiz için olmazsa olmazımız” diye başlayıp şunu söyledi:

“Genel Başkan Yardımcımız, geçmiş dönem bakanımız, il Başkanımızla birlikte Ulaştırma Bakanımıza sıkıntıyı aktardık.  Yatırımda yol alınıyor, fakat çok büyük olduğu için gecikme oldu, ötelendi.”

Ardından…

“Temennimiz 2023’te çok büyük bir hareket olması” dedi. Şehir Hastanesi Metrosu içtin yerel mahkeme kararına Danıştay’da itiraz edildiğini, hukuki sürecin devam ettiğini anımsattı.

Şunun altını özellikle çizdi:

“Ulaştırma Bakanımızla görüşmede, hızlı trendeki gecikme nedeniyle kamuoyunda tepki oluştuğunu anlattık. Sanıyorum önümüzdeki günlerde Karayolları ve TCDD genel müdürleriyle birlikte Bursa’ya gelip yerinde inceleme yapacak.”

Bu noktada…

Yol yatırımları kapsamında, ciddi trafik sorunu yaşanan Çalı-Demirci yolunu birer şerit genişletmeye yönelik çalışmanın başladığını, İstanbul Caddesi’ndeki T2 tramvayının da önümüzdeki yıl hizmete gireceğini açıkladı.

Mesajını da şöyle verdi:

“2022 yılı Bursa için ulaşım ve sağlık yatırımlarıyla çok hareketli şekilde geçecek. Milletvekili arkadaşlarımızla bunun için Ankara’da çaba sarf ediyoruz.”

 

“Dağ yöresinden konut istekleri geliyor”

Olay’ı ziyaretinde… AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç yatırımlarla ilgili görüşleri yanında dikkat çekici bir bilgi verdi:

“Dağ yöresindeki ilçelerden yoğun şekilde konut talebi geliyor.”

Bunların…

Kentten yöreye dönüş algılanması yanında Ödünç’ün bakışı şu:

“Yörenin özelliği var. O nedenle lüks konutlarla ahengini bozmamak gerekir. Ben dağ yöresinin kırsal turizmiyle kalkınacağını düşünüyorum.”

 

Ekonomi sanki zaman tüneline girdi: 1980 öncesi görüntüler yaşanıyor

Cuma akşamı… Zam haberi açıklandıktan sonra akaryakıt istasyonlarına hücum yaşandı. Yolumuzun üzerindeki 4 istasyonunda da kuyruk oluşmuştu.

Hatta…

Birinde kuyruk istasyondan çıkıp ana yola uzanmıştı.

Aynı görüntüye bir önceki zam akşamı da tanık olduk. İnsanlar “zam gelecek” psikolojisiyle harekete geçince ortaya da 1980 öncesi akaryakıt istasyonları önündeki kuyruklar görüntüsü çıkıyor.

Yanı sıra…

Market raflarında şeker ve yağ paketleri birden bire azaldı. Sabah haberlerinde, 9 Kasım’da 199 lira olan 50 kiloluk un çuvalının 22 Kasım itibariyle 360 lira olduğu haberlerini gün içinde okuduk.

Dahası…

Un fiyatları artınca makarna fabrikalarının yeni siparişleri almadıkları da yine günün haberleri arasına girdi.

Söyleyeceğimiz şu:

Ekonomi sanki zaman tüneline girdi de 1980 öncesine dönmüş gibi olduk.

 

Tarımsal sulamaya destek istedi, barajı sordu

Çiftçi… Gübreden mazota gelen zamlarla sıkıntıya düştü. CHP Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özkan buna değinirken, Bursalı üreticilerin tarımsal sulama için 1800 elektrik trafosundan yararlandığını söyledi ve “tarımsal sulamada elektrik ücretlerine destek” istedi.

Yüksel Hoca ayrıca, 2014’te yapımına başlanan ve 2018’de bitirileceği açıklanan Karacabey’deki Yeşildere Barajı’nın akıbetini sordu.

 

Bulgaristan seçimini Dr. Kader Özlem yorumladı: Denklem kolay değil

BUÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Kader Özlem ayrıca Balgöç Yönetim Kurulu’nun üyesi. Kulağımıza, Balgöç kongresinde adaylığını açıklaması için üzerinde baskı olduğu haberleri geliyor.

Böyle bir süreçte…

Dr. Özlem’den Bulgaristan seçimine dikkat çekici yorum geldi:

“Bulgaristan’da 2021 yılı seçim maratonu Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turuyla tamamlandı. Koalisyon görüşmeleri bitip bir şekilde hükümet kurulabildikten sonra 2022 içinde yapılması kuvvetle muhtemel yeni seçime kadar ekonomik, Covid-19 ve orta vadede göçmen krizlerine odaklanabilir.”

Şu sözleri çarpıcı:

“Seçim popülizmi çerçevesinde vatandaşının seçme hakkına engel çıkaran, Türkleri ve Müslümanları ötekileştiren, diğer taraftan Kırım’da Rusya’ya el uzatan karar vericiler için denklem pek kolay gözükmüyor.”

 

Bursa’da konuştu, Londra’da sorun dinledi

Cumartesi… AK Parti’nin Bursa’da Teşkilat Akademisi adıyla düzenlediği eğitim çalışması vardı. AK Parti Genel Merkezi’nden tanınmış isimler deneyim paylaşımı yaptı.

Konuşmacılardan biri…

AK Parti Bursa Milletvekili olan Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala’ydı. Eğitim sonrası Bursa’dan ayrılan Ala dün Londra’da Türk sivil toplum örgütleriyle bir araya gelip sorunlarını dinledi.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X