Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Öğrenciler okuldan dışarı çıkıyor, sanayiciler de okullarla tanışıyor!

Hep birlikte dikkatle izliyoruz… Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk göreve geldiği ilk günden beri eğitim sistemini sağlam temellere oturtmak için mücadele veriyor. Adım adım, ama sakin ve kararlı bir şekilde ilerliyor.

Özellikle…

Gelişen sanayinin nitelikli eleman sorununu çözerken, yaşanan istihdam sorununu ortadan kaldırmaya yönelik mesleki ve teknik eğitim adına çok önemli adımlar atıyor.

Nitekim…

İstanbul’daki toplantıda bir araya geldiği DOSABSİAD Başkanı Nilüfer Çevikel’e büyük bir heyecanla şunu söyledi:

Projemiz çok net: Öğrencileri okulun dört duvarından dışarı çıkarıp sanayiye sokacağız. Bunun karşılığında sanayicileri de okullarla tanıştırıp eğitimin içine alacağız.”

Sonra da…

Bu uygulamaya Bursa’da başladıklarını, personel yetiştirmek üzere BTSO başta olmak üzere OSB yönetimleriyle işbirliği yaptıklarını anlattı.

Asıl amacı da şöyle açıkladı:

Okulları yapıyoruz, ama asıl amacımız istihdam sorununu çözecek öğrenciler yetiştirmek. Daha okulu bitirmeden kalifiye eleman olarak sanayiyi tanımalarını hedefliyoruz.”

Bu noktada…

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk büyük bir heyecanla uygulamaya Bursa’da başladıklarını söyleyince, İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger’i aradık.

Gördük ki…

Aynı heyecan onda da var.

Bakanımız ve ekibinin görev gelmesinin ardından yaşanan hareketlilik Bursa mesleki ve teknik eğitimine de yansıdı” dedi ve okul-sanayi işbirliğini üst düzeyde sergilediklerini vurgulayıp şunu açıkladı:

BTSO ile imzalanan protokolle 11 meslek lisesi ‘proje okulu’ oldu. Türkiye’de ilk kez Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde İl Milli Eğitim ve okul yöneticilerinin de içinde yer aldığı Mesleki Eğitim Konseyi kuruldu.”

Eğitim sistemine değişiklik getiren proje okullardaki anlayışı şöyle özetledi:

Bu okulları Milli Eğitim olarak Organize Sanayi Bölgeleri ile birlikte yönetiyoruz. Müdür ve yönetici atamalarını bile ortak kararla yapıyoruz.”

Şunu da ekledi:

Sanayi ve eğitim hiç bu kadar iç içe olmamıştı.”

Sanayiciye ‘okul hamiliği’ geldi

 

11 Meslek Lisesi’ni proje okul yapan BTSO protokolüyle gelen uygulamayı İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger açıkladı:

Proje okulları, kendi alanlarında faaliyet gösteren işletmeler ve STK’larla eşleştirip ‘okul hamiliği’ başlattık.”

Sonra da…

İstihdam garantili staj, öğretmen ve öğrenci eğitimiyle mesleki eğitim-sektör uyumu sağlandı” deyip şuna işaret etti:

Uludağ OSB işbirliğiyle meslek liselerindeki Tekstil Teknolojisi öğrencileri son sınıfı beklemeden 11. sınıfta işletme ortamıyla tanışıp yerinde öğreniyorlar.”

Davutoğlu, İl Başkanı atadığı Alpaslan Yıldız’dan ‘oy patlaması’ istedi

 

Görüşmeleri… Gelecek Partisi Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nedim Yamalı ile birlikte partinin Bursalı kurucuları ve Merkez Yönetim Kurulu üyeleri Mustafa Öztürk, İzzettin Küçük, Kani Torun cumartesi günü yaptılar.

Sonra da…

Son kararı Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun vermesi için 3 kişinin Ankara’ya davet edileceğini söylediler.

O davet…

Alpaslan Yıldız ve Mustafa Hekimoğlu’na geldi. Mustafa Öztürk’le birlikte Ankara’ya giden iki isimden Hekimoğlu görüşmesinde “Görevi Alpaslan Yıldız’ın daha layıkıyla yapacağına inandığını” söyleyip Yıldız için çekildi.

Ardından…

Ahmet Davutoğlu yetkilendirme belgesini verdiği Gelecek Partisi İl Başkanı Alpaslan Yıldız’dan şunu istedi:

Bursa payitaht şehir ve şahsen özel bir önem veriyorum. Çünkü manevi değeri yüksek. Geçmişte Ulu Şehir diyerek bunu ifade etmiştim. Şimdi bu Ulu Şehir’de ciddi bir oy patlaması bekliyorum.”

Müfit Aydın’ın Şeyh amcası vefat etti

 

AK Parti Bursa Milletvekili Müfit Aydın, 2 gün önce Kalkınma eski Bakanı Cevdet Yılmaz’la Siirt’te büyük dedesi Şeyh El-Hazin’in türbesini ziyaret etti.

Dönüşte…

Şeyh El-Hazin’in torunu olan ve İstanbul’da yaşayan amcası Şeyh Sefyeddin Aydın’ı bu ziyaretle ilgili bilgilendirdi.

Dün de…

İstanbul’daki amca Şeyh Sefyeddin Aydın’ın vefat haberi geldi. Cenaze bugün Siirt’te toprağa verilecek.Biz de Şeyh Sefyeddin Aydın’Allah’tan rahmet, müfit Aydın ve ailesine başsağlığı diliyoruz.

CHP’de kulis ısınıyor: Akkuş 18, Karaca 25 Ocak’ta adaylık açıklıyor

 

Gerçi… CHP ilçe kongreleri 19 Ocak Pazar günü yapılacak Gürsu kongresiyle tamamlanacak, ama il kongresi kulisi çok hareketlendi.

İlk açıklamayı..

İlçe kongreleri daha başlamadan Erol Gülmez yaptı. Sonrasında İl Başkanı Hüseyin Akkuş’u destekleyen yapı, merkezdeki 3 büyük ilçe dahil ilçelerin çoğunluğunda kazanınca hesabın erken kapandığı düşünüldü.

Nitekim…

Nilüfer kongresinin ertesi günü bu sütunlarda CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş’un önünün tamamen açıldığı, muhtemelen de tek adaylı kongre olacağı yorumunu yaptık.

Ne var ki…

2 gün sonra Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ile birlikte Ankara’ya giden İsmet Karaca görüştüğü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na aday olacağını açıkladı.

Böylece…

Nilüfer kongresi sonrası tek adaylı olması beklenen CHP İl kongresi üç adaylı yarışa döndü.

Şimdi…

İl Başkanı Akkuş’un 18 Ocak, İsmet Karaca’nın 25 Ocak’ta adaylıklarını açıklamaları bekleniyor.

Kılıçdaroğlu ile yolculuk yaptı

 

CHP’nin farklı bir uygulaması var… Milletvekili olmayan illere milletvekili görevlendirmesi yapıyor ve o illerde özel saha çalışmaları düzenleniyor.

Bu kapsamda…

Bursa Milletvekili Erkan Aydın da Aksaray’dan sorumlu olduğu için zaman zaman bu bölgeye giderek sahada çalışıyor.

Dün de…

Muhtarlar ve sivil toplum örgütleriyle toplantı yapmak üzere Aksaray’a giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’a eşlik etti. Kılıçdaroğlu ve Aydın aynı araçta birlikte gidip döndüler.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X