Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Okulların elektrik faturaları için başladı, tüm kamu öğrendi: Bursa’nın tasarrufu!

Köşe Yazısını Dinle

Her şey… Yıldırım’da okulların yüksek elektrik faturalarıyla başladı. Bu da, reaktif güç kullanımı nedeniyle kesilen cezalardan kaynaklanıyordu.

Bunun üzerine…

Yıldırım’daki Yeşilyayla Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde okulların elektrik akımını düzenlemek için kompanzasyon cihazı üretimi projesi geliştirildi. Proje sorumluluğunu da Teknik Öğretmen Levent Yazıcı üstlendi.

Çalışmayı 20 Ocak 2012 günü bu sütunlarda “Okula nefes aldıracak proje öğrenciden” başlığıyla duyurduk. Levent Hoca’yı da böyle tanıdık.

Sonraki süreçte…

2015 yılında İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Enerji Yönetim Birimi oluşturuldu, başına Levent Yazıcı geçti. Apis Enerji Verimliliği Projesi’yle de okulların elektrik faturalarında çok ciddi tasarruf sağlandı.

Ardından…

2017’den itibaren Bursa Valiliği tüm kamu kurumlarında tasarruf için çalışma başlattı. Yine Levent Yazıcı ve ekibi bu kez EVeF16 özel yazılımıyla tüm kamu kurumlarının elektrik, su, doğalgaz giderlerini takibe aldı.

Bazı yerlerde sayaçlar değişti, tüketimi azaltacak önlemler alındı ve en az tüketimle en yüksek verim zemini oluşturulunca faturalar ciddi oranda düştü.

Önceki gün…

Bursa Valiliği adına projede yer alan Ahmet Cevher’le birlikte Olay’a ziyarete geldiğinde, Enerji Bakanlığı’nın genelgeyle Türkiye’deki tüm kamu kurumlarında enerji tasarrufu sisteminin de Bursa’dan yönetildiğini Levent Yazıcı’dan öğrendik.

Üstelik…

Bursa’ya ilişkin öyle rakamlar verdi ki, kamudaki tasarrufla fatura giderlerinin ne kadar azaldığını hem şaşkınlıkla, hem hayranlıkla dinledik.

Örneğin…

Yalnızca okullarda ilk yılda elektrik harcaması 3.5 milyon lira azalmış. Bursa’daki kamu kurumlarının tasarrufu şu anda 12 milyon 139 bin 971 liraya ulaşmış. 5 yılda elde edilen elektrik tasarrufu 25 milyon 451 bin 916 lira olmuş.

Üstelik…

Bursa’nın tasarrufu kurumların abonelik sayıları artarken gerçekleşmiş. Moral veren tasarrufun Bursa’dan çıkması gerçekten gurur verici.

 

Suyun değerini sistem bildi!

Levent Yazıcı yönetimindeki İl Enerji Yönetimi Birimi halen Bursa’da toplam 7 bin 200 abonenin takibini yapıyor.

5 yıllık su tasarrufu da dikkat çekici boyutlarda.

2015 yılında 750 abone kurum 1.705 metreküp su tüketirken, 2020 yılında 966 abone kurum 724 metreküp su tüketmiş. Abone başına 4 bin 903 lira tasarruf sağlanırken, toplam tasarruf 5 yılda 3 milyon 763 bin 434 liraya ulaşmış.

 

Türkiye dünyanın her yerindeki ‘insan hakları ihlallerini’ izleyip inceliyor

Dikkat çekmeyecek gibi değil… AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu’nun başkanı olduğu TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu son dönem geniş alanda çalışma yapıyor.

İlk…

Azerbaycan’ın Ermenistan işgalinden kurtardığı topraklara gidip insan hakları ihlallerini yerinde tespit eden Çavuşoğlu ve komisyon üyeleri, geçen ay Fransa’da Avrupa’da yükselen İslam karşıtlığı üzerine görüşmeler yaptı, Fransız parlamento temsilcileriyle bir araya geldi.

Şimdi de…

Kurulan Alt Komisyon’la çalışmalarını İsrail’in Filistin toprakları işgalindeki insancıl hukuk ihlalleri üzerine yoğunlaştırdı.

Üstelik…

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Berdal Aral’ın “İşgal Hukuku ve İsrail’in Yerleşimci Koloniyalizmi” başlıklı sunumu, İstanbul’da Türk Devletleri Teşkilatı kuruluşu sırasında gerçekleşti.

 

Bu seçim de, her oy da çok önemli

Bulgaristan’da yarın yapılacak seçimde, Türklerin oy kullanmasını zorunla kılan çok önemli bir neden var.

HÖH Genel Başkanı Mustafa Karadayı ilk Türk Cumhurbaşkanı Adayı.

Bu kritik seçim için İYİ Parti Grup Başkanı ve Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu’ndan şu çağrı geldi:

“Birlik ve beraberlikle hareket edilmesi yönetimlere daha etkin ortak olunmasını sağlar. En yüksek katılımla en iyi sonucu alırız.”

 

Hakları ödenmez… Bursa’da 24.628 sağlık çalışanına toplu ulaşım ücretsiz

Neredeyse 2 yıl oluyor… Koronavirüs yaşamımıza girdiği günden beri her şeyi değiştirdi. İnsanların günlük yaşamları değişti, korunma önlemleri değişti, işten alışveriş ve eğlenceye kadar her alanda alışkanlıklar değişti.

Bu süreçte…

En büyük fedakarlık sağlık çalışanlarına düştü. İnsanların sağlığı için gece gündüz çalıştılar. Umursamazların peşlerine düştüler, hastaneye yatanlar için kendi sağlıklarını tehlikeye attılar.

Günlerce, gecelerce evlerine gitmedikleri, eş ve çocuklarının yüzlerini göremedikleri oldu.

O bakımdan…

Sağlık çalışanlarının hakları ödenmez, onlar için ne yapılsa azdır.

Yine de…

Bursa Büyükşehir Belediyesi küçük de olsa katkı için Bursa’da görev yapan 24 bin 628 sağlık çalışanına 15 Kasım-31 Aralık tarihleri arasında toplu ulaşımın ücretsiz olacağını duyurdu.

 

En Etkili Bilim İnsanlarına ‘Ayın Vatandaşı’ ödülü

Stanford Üniversitesi tarafından açıklanan Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları listesinde Bursa’da iki akademisyen var.

BUÜ Mühendislik Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Rıza Yıldız ile BTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Şeref Akbaş göğsümüzü kabarttılar.

İki bilim insanını…

Büyükşehir Belediyesi de, meclis toplantısı öncesi Ayın Vatandaşı ilan ederek ödüllendirdi.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X