Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Orman Bölge kolları sıvadı: Yanan 8 bin 500 ağaç yerine 50 bin fidan!

Tarih 11 Ağustos 2018,,, Mudanya Yolu’nda Çağrışan-Göynüklü bölgesinde çıkan orman yangını herkesin yüreğini ağzına getirdi.

O gün…

Mudanya’ya gidişte Tepederbent’e gelmeden önceki bölgeye güzellik katan ormanlık alanın kül olurken, çevrede özel mülkiyet arazilere yapılan villa siteler de yangın tehdidi yaşadılar.

Bu durum…

Yani, bölge arazisinin çok değerli olması, yeni villalık alanlar açmak için ormanın yakıldığı kuşkusu ve tepkisinin doğmasına da neden oldu.

Hatta…

Bu durum belediyeler ve siyasiler arasında polemiğe bile yol açtı.

Yangın yerine ilk koşanlardan AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin de bir karış alanın bile imara açılmayacağını söylemişti.

Ardından…

1.-yazi-icin-orman-bolge-muduru-yalcin-akin.jpegKonuyu takibini sürdürdü. Orman Bölge Müdürü Yalçın Akın’la önceki gün bir araya gelip neler yapıldığını ve bundan sonra neler planlandığını konuştu.

O görüşmenin ardından Akın’ı aradık.

Söze…

“Bugüne kadar bir karış bile orman arazisi imara açılmadı, açılamaz da. Çünkü anayasayla koruma altında” güvencesi vererek başlayan Orman Bölge Müdürü Yalçın Akın şu bilgiyi verdi:

“35 hektar alanda 8 bin 500 ağacımız yanarak zarar gördü. Fakat biz orada 50 bin fidan dikmek üzere proje hazırlıyoruz.”

Sonra da…

Sürdürülen çalışmaları ve projeyi şöyle ifade etti

“Yanan yer kızıl çam ormanıydı. Çevresinde de evler ve siteler vardı. Kızıl çam kolay tutuşup yanan bir ağaç olduğu için evler yangın tehdidi yaşadı. Felaket bile olabilirdi. O nedenle projeyi iki aşamalı hazırladık.”

Bir…

“İlk bölümde, yanan alanı yeniden eskisi gibi ağaçlandıracağız ve orman haline getireceğiz.”

İki…

“Bu alanın evlere yakın bölümünde zor yanan ağaçlarla koruma bandı oluşturacağız. Böylece ileride çıkabilecek muhtemel yangınlara karşı, bir felaket yaşanmaması için önlem alacağız.”

O ağaçların türlerini de açıkladı:

“Çınar, ıhlamur, erguvan, incir gibi ağaçlar kolay yanmazlar. Evlerle orman arasına bu ağaçlardan koruma bandı yapacağız.”

 

Ağaçlandırma ocak-şubat başlıyor

 

2.-yazi-icin-mudanya-yolu-orman-yangini-orman-bolge-bilgilendirme-pankartlari.jpgOrman Bölge Müdürü Yalçın Akın, aynı bölgede 2015 yılında çıkan orman yangını sonrası 170 hektar alana dikilen 230 bin fidanın insan boyuna geldiğini anımsatıp şunu açıkladı:

“Proje çalışmaları bitiyor. Yanan ağaçların kesilip arazinin temizlenmesi için 4 Eylül’de ihalemiz var. İhalenin tamamlanmasından sonra ocak-şubat aylarında fidan dikimi yapacağız.”

Şu bilgiyi de verdi:

“Yanan alanın her metrekaresinin yeniden ağaçlandırılacağına yönelik bilgilendirme pankartlarını yol kenarına asacağız.”

 

İYİ Parti’de Erozan ilçeleri arayıp sordu: İl başkanı kim olsun?

 

3.-yazi-icin-iyi-parti-genel-baskan-yardimcisi-ahmet-erozan.jpgAslında… İYİ Parti’de yaşananlar çok da sürpriz değil. O nedenle il başkanının istifasının istenmesine itiraz çıkmadı.

Çünkü…

Bir süredir İl Yönetim Kurulu’nda sıkıntılar yaşandığı, bazı isimlerin “İl Başkanıyla daha fazla çalışamayacağız” deyip istifa sinyali verdikleri de biliniyor.

Hatta…

Söylentiler üzerine Kurucu İl Başkanı Yüksel Yılmaz’la görüştüğümüzde “İstifa olur mu?” diye sormuş, “Tam aksine, katılım olacak” cevabını da 7 Ağustos günü bu sütunlardan paylaşmıştık.

Gelinen noktada…

İYİ Parti İl Başkanı Bayram Kazancı istifa kararı almak için yönetimini dün akşam saat 20.00’de toplantıya çağırdı.

Ondan önce…

Bursa Milletvekili olan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Erozan önceki gece ilçe başkanlarını arayıp “İl Başkanı kim olsun?” diye sordu.

Konsensüs sağlamaya çalışan Erozan’ın partinin Bursalı kurucularından da görüş aldığı kulağımıza geldi.

Gerçi…

Açıklanan sonuç ya da alınan karar yok, ama görüşü sorulanların neredeyse tamamının Selçuk Türkoğlu’nu söyledikleri konuşuluyor.

 

AK Parti’de gençlik rüzgarı

 

4.-yazi-icin-ak-parti-bursa-milletvekili-ahmet-kilic.jpgGözlememizi kurultay notlarında paylaşmıştık… AK Parti yönetiminde gençlik kolları kökenli ekip ağırlık kazandı.

Görünen o ki…

Gençlik Kolları’ndan gelen AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin de kadrosunu Gençlik Kolları kökenlilerle kuruyor.

Nitekim…

Kurultayda Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu yedek üyesi seçilen, eski Gençlik Kolları Genel Merkezi Teşkilat Başkanı olan Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç bu dönem Genel Sekreter Yardımcısı atandı.

 

Burulaş, elektronik ücret toplama sistemini yap-işlet-devretle yeniliyor

 

5.-yazi-icin-burulas-elektronik-ucret-toplama-sistemi.jpgBildiğimiz kadarıyla… Burulaş’ın kendi araçlarında elektronik ücret toplama sorunu yok. Buna karşın halk otobüslerinin ücret toplama sistemleriyle toplanan ücretlerin paylaşımı başından beri hep tartışma konusu.

Bu kapsamda…

Bugüne kadar Burulaş ücret toplamayı da, paylaşımı da kendi yapıyordu.

Şimdiyse…

Elektronik Ücret Toplama Sistemi’nin güncel gereksinimleri karşılayabilecek şekilde yazılımlarının güncellenmesi işi için 10 yıl işletilmesi karşılığı yap-işlet-devret yöntemiyle ihale açıldı.

Anlaşılan o ki…

Burulaş yönetimi yazılım yatırımı yerine, kullanım hakkıyla ihaleye çıkarak harcamadan kurtulmayı tercih etmiş.

“İstisna ve Kapsam Dışı İhaleler” kategorisinde kiraya verme yöntemiyle çıkılan ihale 3 Eylül Pazartesi günü Burulaş Genel Müdürlüğü’nde olacak.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X