Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Osmangazi için vizyoner bakış: İnci gibi ortaya çıkarmak lazım

Köşe Yazısını Dinle

AK Parti’de… Aday adaylığı başvurularının en fazla olduğu ilçe, 14 aday adayıyla Osmangazi oldu.

Kuşkusuz…

Başvuranların her birinin kendine özgü özellikleri var, ama içlerinden biri Osmangazi deneyimi sahibi.

O da…

2014 ve 2019’da, 2 dönem Osmangazi Belediye Meclisi’ne seçilen, 2014’ten bu yana Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Cem Kürşad Hasanoğlu.

Üstelik…

10 yıllık deneyimiyle; genç, birikimli ve enerjisi yüksek belediyeci olarak kentsel dönüşüm başta, kentin gelişimi prolejelerini yönetti.

Olay’ı ziyaretinde…

İcra Kurulu Başkanımız Mehmet Ali İnan’ın odasında sohbet ederken, “Osmangazi’nin tarihini, kültürünü, geleneklerini bilmek lazım. Yola da öyle çıkmak lazım” diyerek söze başladı.

“Başkan olursanız ilk nereden başlayacaksınız?” sorumuza şu cevabı verdi:

“Bursa tarih şehri. Tophane’de Osmanlı’yı ortaya çıkarmak lazım. Bursa’nın kültürünü öne çıkarıp yaşatmak lazım. Sanayinin gücünü göstermek lazım.”

Bu noktada…

“Bursa’nın vizyon dönüşümünü gerçekleştirmek lazım” dedi ve ekledi:

“Bursa’nın merkezini, bir inci gibi ortaya çıkarmak lazım.”

Şuna dikkat çekti:

“Yeşil-Çekirge hattı Bursa’nın ana ekseni, belkemiği. Bunu ortaya çıkaramazsak Bursa’yı da kent olarak koruyamayız. “

Şu örneği verdi:

“Avrupa’nın sanayi şehirlerinin merkezleri çok iyi korunmuş. Çöküntü bölgesi hiç olmamış. En pahalı yapılar da o merkezlerde. Biz de Bursa için bunu yapmalıyız.”

Bunu söyledikten sonra bize döndü ve doğup büyüdüğümüz mahalleyi anımsatıp “Eskiden bahçeli evlerin olduğu, şimdi apartmanların yükseldiği merkez mahalleleri güzelleştirmemiz lazım” dedi ve devam etti:

“Bursa’nın değişime nasıl reaksiyon vereceği çok önemli. Onun için 100 binlik, 25 binlik, 5 binlik, binlik planlarda çok dikkatli olmak lazım.”

Mesajını şöyle verdi:

“Bursa’ya vizyoner bakmak lazım. Ben buna söz veriyorum.”

 

Emel Gözükara Durmaz’a şehircilik görevi

Bir yandan… Yerel seçim hazırlıklarını aday belirleme çalışmaları yaparak sürdüren AK Parti Genel Merkezi, bir yandan da kentlere yönelik siyasi kadroları organize ediyor.

Bu kapsamda…

Çevre Şehir ve Kültür Başkanı olarak yeniden görevlendirilen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan’ın yardımcıları arasında, AK Parti Bursa Milletvekili Emel Gözükara Durmaz listenin ilk sırasında yer aldı.

 

İttifak defterini kapatan İYİ Parti’nin 4 adayını Akşener açıkladı

Gelişmeyi… Salı günü duyurduk. Eylül ayında Bursa’ya geldiğinde Orhaneli Adayı olarak eski ilçe başkanı Mümtaz Arslan’ı açıklayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçim ittifakı defterini tamamen kapattıktan sonra parti içindeki süreci hızlandırdı.

Bu kapsamda…

İYİ Parti Bursa teşkilatları dün büyük bir heyecanla Ankara’ya gittiler ve İYİ Parti TBMM GrupToplantısı’na katıldılar.

Burada da…

Akşener beklendiği gibi; Karacabey için Fatih Karabatı’yı, Keles için İsmail Yeni’yi, Orhangazi için İsmail Kaya’yı, Yenişehir için Ercan Özel’i açıkladı.

Böylece…

Bursa’da adayı açıklanan ilçe sayısı 5’e yükseldi.

Ankara’da…

Grup Toplantısı’ndan adaylık açıklaması görüntüleri yayılınca arayıp, “Yıldırım’ın Yetiş Ferit’i nerede?” diyerek Ferit Gürsoy’un adaylığının neden ilan edilmediğini merak edenler oldu.

 

Ankara sürprizi: Bozbey’den Özel’e ziyaret

Özgür Özel’in… Genel Başkan seçildiği gece televizyonda “Bursa’da Mustafa Bey’le devam edeceğiz” dediğini duyduk.

CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş da “Büyükşenid adayımız Mustafa Bozbey” dedi. Bozbey’in ilk kez “Büyükşehir’e adayım” dediğini de  cuma günü duyurduk.

Salı günü…

CHP Grup Toplantısı’nda Bursa’da 650 Balkan kökenli yeni üyenin takdimi sonrası, Bozbey de Özel’i ziyaret etti ve bir süre baş başa Bursa’yı konuştular.

 

Bursa’nın meşhur lodosu geri geldi: Fırtınalara kent de hazır mı?

Geçmişte… “Bursa’nın meşhur lodosu” olarak konuşulur, anlatılırdı. Çatıları uçurur, ağaçları devirir, ama kentin havasını temiz tutardı.

O yıllar…

Kent merkezinde hava koridoru işlevinde üç vadi vardı. Biri Pınarbaşı’ndan Merinos’a inen Cilimboz Deresi, biri Maksem’den ovaya uzanan Gökdere, biri de Mollaarap’taki dağ eteklerinden Yıldırım’a inen Karıncalı Dere.

Ne yazık ki…

Doğru planlanmamış kentleşmeyle o hava koridorlarını resmen tıkadık. Lodos da eskisi gibi esmez oldu.

Son 3 gündür…

Bursa’nın meşhur lodosu geri döndü. Yine çatılar uçuyor, ağaçlar devriliyor. Büyükşehir Belediyesi, çarşamba gecesi lodos kazaları nedeniyle 607 çıkış yapıldığını duyurdu.

O geceyi konuşurken…

İnşaat Yüksek Mühendisi M. Tözün Bingöl aynı konuya parmak bastı ve “Kentler için hava koridorları çok önemli” dedi.

Gökyüzü fotoğraflarıyla dünyanın tanıdığı Tunç Tezel ise, modern kentlerde elektrik hatlarının havai olmadığını anımsatıp, “Lodos hatları koparınca elektrik kesiliyor, yeraltına alınsa bunlar olmaz” dedi.

 

Gökhan Dincer’’den Basketbol Federasyonu’na veda

Açıkçası… AK Parti Nilüfer Gençlik Kolu Başkanı olarak tanıdığımızdan beri Gökhan Dinçer’in başarılı çizgisi izliyoruz.

Halen…

Büyükşehir Belediye Başkanvekili, Büyükşehir Belediyespor Başkanı olarak görev yapıyor. Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği ise AK Parti’den Mudanya Aday Adayı olunca prosedür gereği sona erdi.

Basketbol Federasyonu da hizmetleri için teşekkür mesajı yayınladı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X