Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Osmangazi’de 136 mahalleyi korkutan rapor: Kentsel dönüşüm, hemen şimdi!

Köşe Yazısını Dinle

Ne yazık ki… 1999 Körfez Depremi’nden etkilenip yıkım gören kentlerden biri olmamıza karşın unuttuk. 6 Şubat’taki Kahramanmaraş merkezli deprem bile, üzerinden 1 yıl geçmeden gündemimizden çıktı.

Oysa…

Deprem riski yüksek bölgede yaşıyoruz. Hemen her ilçede tehlike var. Yerel seçime de bu tehlikenin gölgesinde, ama çok fazla konuşmadan giriyoruz.

İşte…

Bu tehlikeyi zaman zaman gündeme taşıyan Yapı Denetim ve Deprem Mühendisleri Derneği Bursa Temsilcisi Serkan Işık’la sohbet ederken, vahim tabloya bir kez daha dikkat çekti.

Son dönem…

Mesleki çalışmalar yanında AK Parti Osmangazi Aday Adayı olarak da Osmangazi’nin 136 mahallesinde teknik gözlemler yapan Işık, pek de umursamadığımız gerçeğe bir kez daha dikkat çekti:

Osmangazi’de yeni kurulan mahalleler dışında kalan yerler; yani eski yerleşim yerlerinin neredeyse hepsi,  depremde en çok etkilenecek yerler.”

Çareyi de tekrarladı:

“Ekip arkadaşlarımızla Osmangazi’nin 136 mahallesinde incelemelerde bulunduk. Bir an önce kentsel dönüşüm gerektiğini gözlerimizle gördük.”

Dinlediklerini da aktardı:

“Mahalle sakinleri, konut ve işyerlerinin depreme dayanıksız olduğu, çoğu binaların 2 kuşak öncesinden kaldığından bahsediyorlar. Bir an önce kentsel dönüşüm istiyorlar.”

Şunu vurguladı:

“Seçim dönemindeyiz. İnsanlar depreme dayanıklı binalarda oturmak, geniş yollar, sosyal yaşamın daha kaliteli olacağı sosyal donatı alanları istiyorlar.”

Özel bir örnek de verdi:

“Uludağ eteklerindeki Mollafenari, Alacahırka, Pınarbaşı gibi mahallelerde hem eski binaların oluşu, hem de araç giremeyen sokaklar nedeniyle korkarak evlerine gittiklerini söylüyorlar. ‘Bizim halimiz ne olur?’ diye feryat ediyorlar.”

Seçimde Aday Adayı kimliği taşıyan uzman olarak mesajı net:

“Bursa’nın en büyük ve en eski yerleşimi Osmangazi’de kentsel dönüşüm şart. Hem de, hemen şimdi.”

Asimilasyonu dünyaya duyuran sesin 39. Yılı

1985’te… Rahmetli Mümin Gençoğlu’nun sahibi olduğu Hakimiyet gazetesinde çalışıyorduk. Bulgaristan’da Jivkov yönetiminin Türklere asimilasyon uygulayıp adlarını değiştirdiğini ve zulmettiğini Türkiye’ye duyuran ilk haberi yayınladık.

Gençoğlu önderliğinde…

Asimalasyonu sivil toplum örgütü yoluyla dünyaya duyurmak için Bal-Göç’ün kuruluşuna, oğlu Turhan Gençoğlu’nun çabalarına ve ulaşılan başarıya tanıklık ettik.

Bal-Göç’ün 39. yılında, o günler gözümüzde canlandı.

Cumhur İttifakı tek yumruk ve tek yürek oldu, seçim hazırlığına başladı

Açıkçası… AK Parti ile MHP’nin seçim işbirliği kararıyla 2018’de oluşturulan Cumhur İttifakı, siyasette benzeri görülmemiş bir işbirliği ve dayanışmayla sürüyor.

İki parti de…

Hem seçim atmosferlerinde, hem normal süreçlerde tam uyumlu siyasi birliktelik sergiliyorlar.

Nitekim…

AK Parti’nin Cumhur İttifakı adayı olarak açıkladığı Alinur Aktaş çevresinde de siyasi kenetlenme ortaya çıktı. Büyükşehir Adayı olarak Aktaş’ın açıklanmasından sonra, geçen hafta yapılan AK Parti’nin teşkilat toplantısına MHP kadroları da katılım sağladı.

Hafta sonu…

MHP İl Başkanlığı’nın düzenlediği, MHP Bursa milletvekilleri İsmet Büyükataman ve Fevzi Zırhlıoğlu’nun da bulundukları MHP Teşkilat Buluşması’na da bu kez AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan ve Büyükşehir Adayı Alinur Aktaş katıldılar.

Salonda Aktaş’a ilgi büyüktü.

İYİ Parti’de kadınları harekete geçiren buluşma

Siyasi partilerde… Açıklanan adaylar saha çalışmalarına başladılar.

Bu kapsamda…

İYİ Parti İl Kadın Politikaları Başkanı Semra Doğan’ın organize ettiği Kadın Buluşması’na İYİ Parti Büyükşehir Adayı Selçuk Türkoğlu da eşi Sibel Türkoğlu ile birlikte katıldı.

İYİ Parti İl Başkanı Dr. Mehmet Hasanoğlu ve Genel Merkez Kadın Politikaları Bölge Koordinatörü Özgür Şimşek de kadın gücünü harekete geçiren etkinlikte yer aldılar.

İznik’te Selda Meriç rüzgarı: Tarihi kente kadın eli değdirmek istiyor

Selda Meriç’i… 2015 genel seçiminde tanıdık. İznikli genç kadın girişimci olarak AK Parti’ye milletvekili aday adaylığı başvurusu yaparken ilk tercihi Bursa, ikinci tercihi Diyarbakır oldu.

2018’de…

AK Parti 2. Bölge 8. Sıra Adayı olarak listeye girdi.

Geçen süreçte…

İznik Ticaret ve Sanayi Odası’nın ilk kadın Meclis Başkan Yardımcısı oldu, BTSO Kadın Girişimciler İcra Komitesi’nde İznik’i temsil etti.

Bu kez…

“Bursa’nın 17 ilçesinde bugüne kadar kadın belediye başkanımız olmadı” deyip AK Pari’den İznik Aday Adayı oldu, kentten ilgi ve destek gördü.

“İznik’te kadın adayla seçim kazanılabileceğini gördüm” dedi ve şu mesajı verdi:

“Kentlerin geleceğini şekillendirecek güç yerel seçimden geçer. Cumhurbaşkanımızın vurguladığı gibi, şehirlerimize kadın eli değdiğinde daha yaşanabilir, daha estetik hale gelir.”

Zafer’in Gemlik Adayı Nilüfer Toprakçı

Gemlik’te… Önce İYİ Parti, sonra Zafer Partisi İlçe Başkanı olarak siyaset yaptı.

Nilüfer Toprakçı…

Şimdi de Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın verdiği görevle Zafer Partisi Gemlik Adayı oldu.

Hedefini…

“Sıkıntıları da, çözümlerini de sokak sokak biliyoruz. Gemlik halkını sorun belediyeciliğiyle değil, Zafer belediyeciliğiyle tanıştıracağız” diyerek açıkladı.

Mesajı da şu:

“Sığınmacılara belediyelerin verdikleri ayrıcalıkları geri alacağız.”

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X