Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Osmangazi’de Erkan Aydın’a karar veren CHP’de ve İYİ Parti’de 5 ilçe adayı belli oldu

Köşe Yazısını Dinle

Yeni yılla birlikte… Takvim iyice hızlandı ve geri sayımda süre azalmaya başladı. Nitekim, bugün itibariyle seçime 87 gün kaldı.

Doğal olarak…

Gözler siyasi partilerin genel merkezlerinde ve adaylarını açıklamalarında. Ne var ki, ilk günler aday adaylarının başvurularıyla hareketlenip renklenen siyasi partilerde bekleyiş uzadıkta tempo düşüyor.

Bazı yerlerde siyasal gerginlikler bile çıkabiliyor.

İşte…

Böyle bir ortamda CHP Parti Meclisi bugün toplanıyor.

Bursa Büyükşehir Adayı olarak Mustafa Bozbey’i daha önce açıklayan CHP Parti Meclisi’nin bugünkü gündeminde Türkiye genelinde 100 civarı  il ve ilçenin adayları var.

Listede…

Bursa’dan da 5 ilçenin adayları yer alıyor.

Buna göre…

CHP Parti Meclisi toplantısında Bursa’dan; Osmangazi Adayı olarak Erkan Aydın’ı, Gürsu Adayı olarak Haşim Öztürk’ü, Harmancık Adayı olarak Ali Arıkan’ı, Keles Adayı olarak Orhan Aslan’ı, Orhangazi Adayı olarak Çetin Çoklar’ı açıklayacak.

Kulağımıza…

PM toplantısında İznik Adayı’nın da açıklanabileceği notu geldi.

Yanı sıra…

Büyükşehir Adayı olarak Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu’na karar veren İYİ Parti, eylül ayında Genel Başkan Meral Akşener’in açıkladığı Orhaneli Adayı Mümtaz Arslan’dan sonra kasım sonunda Ankara’daki Grup Toplantısı’nda; Karacabey için Fatih Karabatı’yı, Keles için İsmail Yeni’yi, Orhangazi için İsmail Kaya’yı, Yenişehir için Ercan Özel’i açıklamıştı.

Yarın akşam ise…

Merinos Atatürk Kongre Merkezi’nde saat 18.30’da başlayacak toplantıda İYİ Parti Genel Başkan Meral Akşener bu kez 5 ilçenin daha adaylarını Bursa kamuoyuna duyuracak.

Böylece…

Açıklanan 5 ilçeye Osmangazi’de Orkun Özeller’in, Gemlik’te Ertuğrul Yavuz’un, İznik’te Mustafa Küçük’ün, Harmancık’ta Mehmet Aslan’ın, Büyükorhan’da Sevim Alkış’ın adaylıkları eklenecek.

2 ya da 3 ilçenin adaylarının daha listeye eklenmesi söz konusu.

 

AK Parti’de beklenen gün 15 Ocak!

Önce… AK Parti’nin ilk grup belediye başkan adaylarını açıklamak için İstanbul’daki Haliç Kongre Kültür Merkezi’ni kiraladığı bilgisini paylaştık.

Fakat…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan il il temayülleri sürdürünce süreç uzadı.

Dün de…

AK Parti Genel Merkezi’nden teşkilatlara Seçim Beyannamesi ve Aday Tanıtım Toplantısı’nın 15 Ocak Pazartesi günü Ankara Spor Salonu’nda yapılacağı genelgesi geldi.

 

Mudanya’da Türkyılmaz adaylığını ilan etti: Kaldığımız yerden devam

Hayri Türkyılmaz’ı… Gençliğinden beri tanırız. En önemli özelliği, yalanı olmamasıdır. Yanlış bilgilenmiş olabilir, ama kimseyi kandırmaya çalışmaz. Ayrıca, kararlıdır.

Nitekim…

CHP Adayı olarak 2014 ve 2019’te iki dönem Mudanya Belediye Başkanı seçildi. 10 yıllık başkanlığı süresince bazı konularda partisi, diğer partiler ve kuruluşlarla zaman zaman çatışmalar yaşasa da geri adım atmadı.

Üçüncü dönemi için…

Aday adaylığı başvurusunu CHP’ye yaptı. Fakat bu kez tablo farklı. Üstelik, Mudanya’da CHP’nin 16 aday adayı var.

Adaylar beklenirken…

Hayri Türkyılmaz salı akşamı sosyal medyadan “Mudanya’da Kaldığımız Yerden Yola Devam” başlığıyla adaylığını ilan etti.

Ancak…

Partinin aday belirleme sürecini Mudanya için henüz bitmedi. Türkyılmaz’ın sosyal medya duyurusunda CHP logosu olmaması da kafaları karıştırdı.

Dahası, “Bağımsız aday olabileceği” algısı oluştu.

 

MHP’den istifa etti, Yeniden Refah’a katıldı

İki hafta önce… “MHP’ye bırakıldığı” söylentisiyle AK Parti’de krize yol açan Harmancık’ta sürpriz siyasi geçiş yaşandı.

Halen…

MHP’den Harmancık Belediye Meclisi Üyesi olan Mehmet Duyar, istifa edip Yeniden Refah Partisi’ne katıldı.

Yeniden Refah Harmancık İlçe Başkanı Ali Deniz ve Harmancık Belediye Başkan Adayı Ahmet Can’ın da bulunduğu görüşmede Duyar’ın rozetini İl Başkan Yardımcısı Mustafa Sevim taktı.

 

İsmail Yüksek ve Serkan Kuru: İznik’ten yetiştiler, gençlerle buluştular

Türkiye’de… Futbolla ilgilenen herkes artık İsmail Yüksek’i tanıyor. İznikli olan İsmail Yüksek futbola Bursaspor Altyapısı’nda başladıktan sonra Bursa Merinos, Yeşil Bursa, Yıldırım Belediyespor, Bursa Yıldırımspor’da amatör olarak futbol oynadı.

Gölcükspor’da profesyonel olduktan sonra Balıkesirspor’a tdransfer oldu. Oradan gittiği Fenerbahçe önce Gölcükspor’a, sonra Balıkesirspor ve Adanademirspor’a kiraladı.  En son Bursaspor’a kiralık verdi.

Şimdilerde hem Fenerbahçe’de, hem Milli Takım’da zirveye çıktı.

Serkan Kuru ise…

İznikli genç bir sanatçı olarak halen TRT 1’de yayınlanmakta olan Gönül Dağı dizisinin oyuncu kadrosunda bulunuyor. Üstelik, oynadığı Doktor Kenan rolündeki başarısıyla da hayran kitlesini her geçen gün genişletiyor.

İşte…

İznik’ten yetişen iki genç ünlü, yeni yılın ilk akşamı İznik’e geldiler ve gençlerle buluşup sohbet ettiler.

 

3 ilçenin emniyet binaları yenileniyor

Vali Mahmut Demirtaş… Yatırım ve çalışmalarla çok ilgili. Panayır Deresi ıslah çalışmalarını inceledikten sonra Valilik binasında İl Emniyet Müdürü Dr. Sabit Akın Zaimoğlu, Emniyet Genel Müdürlüğü İnşaat Emlak Daire Başkanı İlker Saraçoğlu ve İl Emniyet Müdür Yardımcısı Sadık Demir’le toplantıya katıldı.

Toplantıda…

Osmangazi, Orhangazi ve Mustafakemalpaşa’nın yeni Emniyet Müdürlüğü binaları görüşüldü.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X