Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Osmangazi’yi halkla birlikte yönetmek için yola çıkan Erkan Aydın’ın önceliği deprem

Köşe Yazısını Dinle

Osmangazi’de… 2014 ve 2019 seçimlerine CHP adayı olarak katıldı. Erkan Aydın, üçüncü adaylığında bu defa kazanmak için yola çıktı.

Üstelik…

AK Parti Adayı Mustafa Dündar’la üçüncü yarışı olacak.

Böyle bir atmosferde…

CHP Osmangazi Adayı Erkan Aydın’ın proje sunumunu izlerken şunu düşündük:

Yaşadığı iki seçim Osmangazi deneyimi kazandırmış. Nüfus olarak Bursa’nın  en büyük, Türkiye’nin beşinci büyük ilçesi Osmangazi’nin 10 yıl önceki ve bugünkü durumunu karşılaştırabileceği gibi, önümüzdeki 5 yıla bakışını da şekillendirme avantajı sağlıyor.

Bunlara…

Temsil ettiği yöre olarak Bursa’nın en büyük sivil toplum örgütü Dağ-Der Başkanlığı’ndan bu yana kentle diyaloğunda sergilediği içten davranışları ve milletvekilliği deneyiminin getirdiği anlatabilme özelliği de eklenebilir.

Yani, siyaset kürsüsüne alışkın.

İşte…

Böyle bir siyasi ve kent birikimiyle projelerini anlatırken, “Osmangazi’de 15 yıl, 180 ay, 772 hafta, 5 bin 475 gün, 131 bin 400 saat” vurgusuyla geçen 15 yılı özetleyip “Bu sürede hiçbir şey yapılmadığını” söyledi.

Sözü de…

Seçildiği takdirde birinci önceliği olacağını ifade ettiği depreme getirdi:

“Her an, her saniye Bursa’da deprem olabilir. Merak edip sorduk, toplanma alanları nereleri? 2 yer belirlemişler. Yunuseli Havaalanı ve Ziraat meşeliği. Peki, diğer yerler ne olacak?”

Soruları sürdürdü:

“Deprem konteyneri var mı? Stok çadır var mı? Konteyner kent kurulacak alan var mı? Biz hazırlıklarımızı işte bunlara göre yapıyoruz.”

Kentsel dönüşüme bakışı da şu:

“Kentsel dönüşüm gerekiyor, ama nasıl bir kentsel dönüşüm? Birinci felsefemiz; dönüşüm yapılan bölgenin kahrını kim çekmişse rantı onun olacak. Kaçağa asla müsaade etmeyeceğiz.”

Model olarak…

Murat Karayalçın’ın Ankara’da yaptığı Türkiye’nin ilk kentsel dönüşümü ya da İstanbul’daki Kiptaş modeli üzerinde çalıştıklarını belirtip ekledi:

“Bursa’nın deprem şehri olduğunu unutmamak gerekiyor.”

Yaşlıya sosyal tesis, gençlere spor, kadınlara kooperatif

Osmangazi’yi… “Değiştireceğini” söyleyen CHP Osmangazi Adayı Erkan Aydın, şöyle seslendi:

“55 yaş üzerinin gidip çayını içebileceği sosyal yaşam alanları, göçlerin yönlendirileceği spor alanları, kadınların ürünlerini satabileceği kooperatifler olacak.”

Bir mesajı da şu:

“Tahtakale ve Hisar’daki tarihi evleri restore edip turistler için konaklama ve restoran-kafe yapacağız .”

Fatih Erbakan ve Ahmet Davutoğlu’ndan hafta sonu Bursa çıkarması

Seçime 23 gün var… Adaylar projelerini anlatıp saha çalışmalarını sürdürürken, ilk lider ziyaretleri bu hafta sonu gerçekleşecek.

Buna göre…

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan pazar sabahı saat 10.00’da Almira’da basın toplantısıyla başlayacağı programında; saat 12.00’de Karacabey, saat 14.00’te Kestel, saat 16.00’da İnegöl’de nokta mitingleri yapacak.

Erbakan ramazan içinde tekrar gelecek.

Yanı sıra…

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu cumartesi akşam saatleri İhsaniye’de esnaf ve STK ziyaretleri yapıp saat 20.00’de Üçevler’de gençlerle sohbet edecek.

Pazar sabahı saat 10.30’da Millet Mahallesi’ndeki Trend Kafe’de basın toplantısı yapacak olan Davutoğlu öğleden sonra Osman Gazi ve Orhan Gazi türbelerini ziyaret edecek. Gemlik ve Orhangazi’ye uğrayıp İstanbul’a gidecek.

Cübbeli Ahmet Hoca’dan Enes Çelik’e taziye ziyareti

Türkiye onu… Cübbeli Ahmet Hoca olarak tanıyor. Ahmet Mahmut Ünlü gençliğinde 1 yıl Bursa İmam Hatip Lisesi’nde öğrenci oldu. Son yıllarda sık sık Vakıfköy’e sohbetlere geliyor.

Dün de…

Uludağ OSB Başkanı Enes Çelik’e hem seçimle geldiği görevi için tebrik, hem yakın zamanda peş peşe kaybettiği dedesi ve ninesi izin taziye ziyareti yapıp dua etti.

Ayrıca, Gürsu OSB’deki cami inşaatını gezip bilgi aldı

Bursa’da ilk: Hem Keles Belediye Başkanı Adayı, hem köyde muhtar adayı

Açıkçası… Bugüne kadar iki makama adaylık anımsamıyoruz. O bakımdan, Kemal Durkut’u dinlerken şaşırdık.

Öncelikle…

50 yıllık Kırat sevdalısı olarak, DP Keles Belediye Başkanı Adayı oldu. Yanı sıra, doğduğu ve ailesinin yaşadığı Keles’in Karaardıç Köyü’nün de muhtar adayı.

Projelerini anlatırken…

Belediye başkan adayı olarak Keles için “her köye temizlik elemanı tayini, köylerin yol ve kaldırımlarının düzenlenmesi, Bursa-Keles arası belediye otobüsü, soğuk hava deposu, kadınlara el sanatları” vaad etti.

Gençlerin kente göçünü engellemenin yanında, doğa turizmi, aromatik bitkiler hedefleri arasında. Kapanan köy okullarını açtırmak için de çalışacak.

Muhtar adayı olarak da Karaardıç’a köy konağı, mesire alanı ve çocuk parkı, baz istasyonu, kamera, fırın vaat etti.

En büyük vaadi helikopter pisti oldu.

Turgay Erdem’den 5 yıllık vefa

Turgay Erdem… 10 yıl belediye Başkan Yardımcısı olarak görev yaptıktan sonra, 2019’da Nilüfer Belediye Başkanı seçildi.

31 mart için…

Partisi CHP aday tercihini Şadi Özdemir’den yana kullandı, ama Erdem bu tercihi olgun bir tavırla karşıladı.

Bir olgunluk da…

Birlikte çalıştığı Nilüfer Belediye Meclisi üyelerine, Belediye Başkan Yardımcıları ve muhtarlara plaket verip 5 yıllık vefa göstererek yaptı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X