Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Otoyol 8 Ağustos’ta ‘aşınma asfaltı’ olmaksızın açılacak

Bu sütunların okurları biliyorlar… İstanbul’dan başlayıp Bursa’dan geçerek İzmir’e ulaşacak ve ülkenin en gelişmiş iki bölgesiyle üç kentini birbirine bağlayacak otoyolun Bursa-İzmir arasıyla ilgili önemli bir gelişmeyi 15 Haziran 2019 Cumartesi günü duyurduk.

O gelişme…

“Bayram trafiği otoyolda hedef değiştirdi: 8 Ağustos’ta açılıyor” başlığıyla aktardığımız, Ankara’nın otoyolu bayram öncesi açma kararı almasıydı.

1.-yazi-icin-15.06-cikan-yazi.pngYazımız…

Daha önce de zaman zaman olduğu gibi, siyasetçi bir kaynağa dayandıran haber ajansları tarafından yaygın medya gündemine taşındı. Bazı internet siteleri ise izin alarak ve kaynak göstererek yayınladılar.

İzlediğimiz kadarıyla…

İstanbul-İzmir arasında yolculuk yapanların büyük ilgisini çekmekle birlikte “Seçim öncesi haberi kokusu var, 8 Ağustos’a biter mi?” tartışması başladı.

Belki de siyasetçi kaynak karıştırılmasından böyle bir algı doğdu. O bakımdan, yolun tamamlanıp tamamlanamayacağı tartışmalarını dikkatle izliyoruz.

Nitekim…

Konuyu dün Ankara’daki kaynağımızla konuşurken, “Yolun yetişmeyeceğini söyleyenler haklı olabilir mi?” şeklinde hafif kaygı da ekledik.

Şu cevabı aldık:

“Hedefimiz bayramdan önce 8 Ağustos’ta yolu ulaşıma açmak. Bunun için de yüklenici konsorsiyumla görüşüp çalışmaların hızlanmasını istedik. Yüklenici firmalar da ekip ve araç sayısı arttırıp hızlandılar.”

Ardından…

“Önceliğimiz yolu açmak” vurgulamasını tekrarlayıp şu bilgiyi verdi:

“Otoyollar üç kattan oluşur. En altta bütünlü temel vardır. Orta kat binder olur, en üste de aşınma asfaltı dökülür.”

Devam etti:

“İzmir Akhisar arası otoyol standardında açık. Bursa-Karacabey-Balıkesir ve Balıkesir-Akhisar arasında çalışmalarımız var. Biz bu bölümleri yer yer aşınma asfaltı olmaksızın binder katıyla açacağız.”

Şunu vurguladı:

“Yol açıldıktan sonra, ilerleyen süreçte de aşınma asfaltı dökülecek.”

Şunu da ekledi:

“Benzer durum Bursa Çevre Yolu açılırken de yaşanmıştı. Karayolları için bazen başvurulan bir uygulama. Yol güvenliği sorunu olmaz.”

 

DOSAB otoyola bağlanabilecek mi?

 

31 Mart seçimi öncesi Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş proje sunumu yaparken, DOSAB’dan doğrudan Çevre Yolu’na bağlanacak bir yol projesi açıklamıştı.

Anladığımız kadarıyla…

Proje aşamasında olmadığı için Ankara bekliyor. Ancak, söz konusu yolun bağlanacağı noktayla İstanbul Yolu bağlantı noktasının birbirlerine yakın olmaları, otoyol kriterleri nedeniyle soru işareti oluşturuyor.

Karar vermek için de Bursa Büyükşehir’in projesi bekleniyor.

 

Kafkaslar’dan Türkistan’a… İstanbul’da Türk Dünyası ile buluştu

 

3.-yazi-icin-osmangazi-belediye-baskani-mustafa-dundar-ve-ufuk-comez-istanbul-secimi-icin-turk-dunyasi-bulusmasi.jpgGörünen şu: Pazar günü yeniden yapılacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi yükünü Bursa’nın siyasetçileri çekiyor.

Milletvekilleri İstanbul’da. Başta Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş olmak üzere belediye başkanları İstanbul’da yaşayan hemşerileriyle bir araya geliyorlar.

AK Partiİl Başkanı Ayhan Salman ve yönetimiyle ilçe başkanları da her fırsatta İstanbul’dalar.

En kalabalık dernekler buluşması ise salı akşamı gerçekleşti.

Üsküp-Kosova etkinliklerinden dönen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ayağının tozuyla İstanbul’da sahaya çıktı.

Zeytinburnu’nda Avrasya Türk Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı İsmail Cengiz ve Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Aksoy’la birlikte tam 26 Türk Dünyası derneğinin temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya gelen Dündar’AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Çömez de eşlik etti.

Programda…

Kafkaslar’dan Türkistan’a geniş bölgedeki Türk Dünyası temsilcileri Dündar’a yöresel kıyafet giydirip büyük ilgi gösterdiler.

 

İstanbul’da herkes Müfit Aydın’ı tanıdı

 

4.-yazi-icin-ak-parti-bursa-milletvekili-mufit-aydin-istanbul-secimi-calismasi.jpgİstanbul’da seçimin yenilenmesi kararıyla birlikte AK Parti hemşeri gruplarına yönelik strateji belirledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da .bizzat verdiği görevle AK Parti Bursa Milletvekili Müfit Aydın’dan Doğu-Güneydoğu kökenli kanaat önderleriyle görüşmesini istedi.

İşte…

O ilk günden beri İstanbul’da ilçe ilçe, semt semt çalışan, gece-gündüz ev ziyaretleri yapan Aydın salı günü de Kartal ve Sultangazi’de kalabalıklarla buluştu.

Onu artık İstanbul’da herkes tanıyor.

 

Sandık mücadelesinin en çok yorulanıydı, şimdi de sokakta çalışıyor

 

5.-yazi-icin-gamze-pamuk-atesli-istanbul-secimi-sokak-calismasi.jpg31 Mart gecesi CHP Parti Meclisi Üyesi olan Bursalı genç hukukçu Gamze Pamuk Ateşli ile önce İl Başkanlığı’nda, sonra Büyükşehir Adayı Mustafa Bozbey’in seçim ofisinde karşılaştık.

Sabah da…

Televizyonlarda İstanbul’da Ekrem İmamoğlu ile kurulan Hukuk Masası’nda görüntülerini izledik.

Meğer…

Seçim gecesi, hatta sandıklarda mücadelenin sürdüğü ve sonuçlara ilişkin bilgi akışının kesildiği sabaha karşı saatlerinde CHP Genel Merkezi arayıp İstanbul’da görevlendirmiş.

Günlerce, İmamoğlu için kurulan Hukuk Masası’nın en çok çalışanı oldu, hatta sürekli dilekçe yazmaktan parmakları şişti.

CHP PM Üyesi Gamze Pamuk Ateşli şimdi de seçime 3 gün kala İmamoğlu için sokağa çıktı ve İstanbul’un değişik semtlerinde yaptığı işyeri ve pazaryeri ziyaretlerinde “Ekrem İmamoğlu’nun neden seçilmesi gerektiğini” anlattı. 

 

CHP’den İstanbul’a otobüs bileti!

 

6.-yazi-icin-chp-istanbula-otobus-biletdi-kampanyasi,-23-haziran-istanbul-secimi.jpgİstanbul seçimi için artık son 3 gün. Bir yandan siyasiler İstanbul sokaklarında çalışmalar yaparken, bir yandan da o gün İstanbul’da olamayacak İstanbul seçmeni için formüller üretiliyor.

Nitekim…

CHP Bursa İl Başkanlığı o gün İstanbul’a gitmesi gereken seçmenler, İl Gençlik Kolları da öğrenciler için ulaşım kolaylığı sağlamak amacıyla otobüs bileti organizasyondu yaptı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X