Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Pandemide önemi daha da anlaşıldı: Sağlıklı bireyler için sağlıklı kentler!

Köşe Yazısını Dinle

2005 yılıydı… Dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı olan rahmetli Hikmet Şahin önderliğinde Türkiye Sağlıklı Ketler Birliği kuruldu.

Tayyare Kültür Merkezi’ndeki toplantıya Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’ne üye belediye başkanları yanında Sağlık Bakanlığı ve akademisyenler katıldı. Dünya Sağlık Örgütü Temsilcisi’nin konuşması kulaklarımızda:

“Bu yıl dünya genelinde büyük bir grip salgını bekliyoruz.”

Hava tahmini gibi grip salgını açıklaması çok ilgimizi çekmişti.

O yıl…

Gerçekten de kuş gribi salgını çıktı. Kuşların göç yollarında bulunan ülkeler bu salgından çok etkilendi. Kuşlar öldü, kümes ve çiftliklerdeki tavuklar telef oldu.

Geçen yıldan beri de koronavirüs salgını dünyanın kabusu oldu.

Bu süreçte…

Bursa Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde kurulan Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin önemi daha iyi anlaşıldı. Çünkü, sağlıklı kentleri sağlıklı insanlar oluşturuyor.

İşte…

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı olarak Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Sağlıklı Şehirler Ağı Politik Kurul Üyeliği’ne seçilmesi haberlerini daha da önemsedik.

Nedeni şu:

Başkan Aktaş bu adımla Bursa’yı yerelden çıkarıp pandemiyle önemi artan küresel işbirliği ortağı yaptı.

Avrupa Sağlıklı Şehirler Ağı üyeliği, Bilim Kurulu’na 3 akademisyenin seçilmesi, Danışma Kurulu’nda Temsilcisi olması bu nedenle önemli.

Gördük ki…

Küresel işbirliği ve bilgi alışverişi olmadan sınırlar salgınları engelleyemiyor.

Nitekim…

Avrupa Sağlıklı Şehirler Ağı Ulusal Sağlıklı Şehirler Deklarasyonu’nda amaç şöyle açıklanıyor:

“Ulusal, bölgesel ve küresel seviyede kimseyi geride bırakmadan; herkes için sağlık ve refahı merkeze alarak küresel ölçekte sürdürülebilir tüketim ve üretim dengesinin sağlanabilmesi, gelecek nesillere daha yaşanabilir dünya bırakılması…”

Kent sağlığı ve refahından önemli ne var?


Bursa’ya gelse, Balıkesir’e de gidebilecek

Gözlemimiz şu… Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu önündeki pembe konuşma metinleriyle, pembe ulaşım yatırımları anlatıyor, yanlışları düzeltme gereği duymuyor.

Bir kez daha…

“Bursa-Yenişehir-Osmaneli yüksek hızlı tren hattında ihaleler yapıldı ve çalışmalar sürüyor” dedi, “Balıkesir’e uzatmak için” çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Artık yüksek hızlı olmasa da tren Bursa’ya gelebilse Balıkesir’e de gider.


Hakan Çavuşoğlu’ndan soydaşa çağrı: Oyunuzu kullanarak sahip çıkın

Bugüne kadar… Bulgaristan’daki seçimler hem Türk nüfus, hem göçle gelenler için hep önemli oldu. Ancak 11 Temmuz’daki seçim çok daha önemli.

Nitekim…

Bal-Göç, BGF ve BRT Konfederasyonu Onursal Başkanı Turhan Gençoğlu özellikle Türkiye’deki Bulgaristan göçmenlerinden mutlaka oylarını kullanmaları çağrıları yapıyor, Bursa’da oy kullanacakların dilekçe vermelerini istiyor.

Benzer çağrı…

Bulgaristan Killi’den gelenlerin kurdukları Killiler Derneği’ni ziyaret eden son Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’ndan geldi.

Kendisi de Batı Trakya göçmeni olan AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, ziyareti sırasında, “Bulgaristan seçiminin önemini” anımsattı ve “Hakları koruyabilmek için mutlaka oylarınız kullanın ve bu yolla oylarınıza sahip çıkın” dedi.


Bursa Moda Festivali bölgeye açılıyor: Bilecik’te Fashion Week rüzgarı

Geçmişte… Bursa Milli Fuarı açıldığında çevre illerden Bursa’ya ziyaretçi akını olur, kente hareketlilik gelirdi.

Son dönem…

Bursa Moda Festivali olarak kabul edilen Bursa Fashion Week ulusal ve uluslararası bilinirliğiyle Bursa’yı yeniden bölgenin merkezi haline getirdi.

İşte…

Bursa Fashion Week mimarları, bölgenin ticari değerini yükseltmek ve işbirliği için Bilecik’e gidip Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin evsahipliğinde Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Keskin’le görüştüler.

Gezide…

Bursa Bilecikliler Derneği Dernek Başkanı Erdoğan Mısırlı, Bursa Bulgaristan Konsolosu Veselin Bojilov, Ticari Ataşe Lubomir Lübenov, Turgay Kıran, Yaşariye Doğan, Mustafa Barutçuoğlu, Hakan Kızılırmak, Banu Özdağ, Aykut Aydın, Asil Çağıl, Uludağ Üniversitesi Moda Tasarımı Bölümü Öğretim Görevlisi Gizem Anşin bölgenin doğal güzellikleri ve tarihi yerlerini de gezdiler.


Dünden bugüne AK Parti’yi buluşturan nikah

Ercan Yenice öne çıkmaz, ama AK Parti camiasının sevdiği isimdir.

Nitekim…

Oğlu Muhammed Yenice’nin Zeynep Zümbül’le yaşamını birleştirdiği nikah dünden bugüne AK Parti kadrolarını buluşturdu.

Nikaha…

Eski Bakan Faruk Çelik ile eski milletvekilleri Mehmet Emin Tutan, Şevket Orhan, Abdülmecit Alp, Sedat Kızılcıklı, Zafer Hıdıroğlu, İsmet Su, Mehmet Tunçak ve milletvekilleri Mustafa Esgin, Refik Özen, Ahmet Kılıç, Atilla Ödünç katıldılar.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X