Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Partileri bekleyen zor 38 gün: Mutsuz siyaset, ilgisiz seçmen

Köşe Yazısını Dinle

Dikkat çeken şu… Geçen aya kadar yerel seçimin AK Parti ile CHP arasında geçeceği tahminleri yapılıyordu.

Bu tahminler…

Önce AK Parti’nin belediye başkan adayları tercihiyle sarsıldı. İlk kez istifa eden ilçeler görüldü. İlk kez aday gösterilmediği için parti değiştiren belediye başkanları oldu. İlk kez aday adaylarından bağımsız aday çıktı.

Teşkilattaki hayal kırıklığı nedeniyle ilk kez gece yarısı toplantısı yapıldı.

Sonra…

Her konuda AK Parti ile yarışmaya alışan CHP bir de parti örgütünde hayal kırıklığı yarışına girdi. Açıklanan adaylara CHP’den de tepki geldi. İstifa eden ve görevden alınan yönetimler oldu.

Ortaya da iki partinin teşkilatında/örgütünde mutsuz siyaset görüntüsü çıktı.

O mutsuzluk…

Bursa’da Yeniden Refah’ın adaylarıyla motivasyonunu yükseltti, son dönem siyasi sarsıntılar yaşayan İYİ Parti’ye moral oldu. Diğer partiler de mutsuz siyaset nedeniyle umutlarını arttırdılar.

İşte…

Böyle bir atmosferde ilçe belediye meclisleri aday listeleri hazırlandı.

Özellikle…

AK Parti ve CHP’nin hazırladıkları aday listelerinde görevdeki kadrolara büyük ölçüde yer verilmediği görüldü. Bu da, belediye meclislerinde değişim listeleri olarak yansıdı.

Ne var ki…

Değişimi yansıtan listelere partilerin il başkanlıklarının mı, ilçe başkanlıklarının mı, ilçe belediye başkan adaylarının mı, Büyükşehir adaylarının mı, yoksa Genel Merkez’lerin mi elleri değdi anlaşılamadı.

Öyle olunca…

Aday tercihlerinde başlayan teşkilat/örgüt mutsuzluğu meclislerle arttı.

İşin bir boyutu da şu:

Parti içi dengelerin amansız savaşı sırasında birbirlerini alt etmeye çalışan kadrolar, başlarını kaldırıp vatandaşa bakmadıkları için asıl sorunu göremiyorlar.

Çünkü…

Cebi yanan vatandaş siyasete ilgisiz. İki parti seçmeninde de “sandığa gitmeme eğilimi” gözleniyor.

31 Mart seçimi gerçekten çok farklı atmosferde geçecek.

 

Gelecek, Yeniden Refah için İnegöl’den çekildi

Adayların… İlçe Seçim Kurulları’na verildiği 20 Şubat akşamı İnegöl’de bir sürpriz ortaya çıktı.

Bu da…

Gelecek Partisi’nin; İnegöl Adayı Sedat Yavuz ve belediye meclisi adaylarını, Yeniden Refah Partisi İnegöl Adayı Mehmet Kaygusuz lehine çekmesiyle yaşandı.

Gelecek Partisi seçime Yıldırım’da Ercan Sönmez, Nilüfer’de Semih Erkal, Gemlik’te Cihan Palabıyık, Orhangazi’de Yılmaz İmenç, İznik’te İsmet Ertürk’le girecek.

 

Belediye meclisi aday listelerinin sürprizi Kevser Öztürk: Kestel’de aday

Onu… Kızılay Bursa Şubesi Yönetim Kurulu’nda birlikte çalıştığımız dönemden tanıyoruz. Sosyal proje üretmede üstüne yoktur.

Nitekim…

AK Parti İl Başkan Yardımcısı olduğu dönem, Büyükşehir için parti mutfağında hazırladığı projeler Türkiye’ye örnek oldu.

14 Mayıs’ta…

Milletvekili aday adaylığı için görevinden ayrılan Kevser Öztürk, 2009-2014 dönemi Osmangazi Belediye Meclisi Üyesi’ydi.

31 Mart için…

AK Parti’de yine Osmangazi ya da evinin olduğu Nilüfer’den belediye meclisi adaylığı bekleniyordu, ama AK Parti Kestel Belediye Meclisi aday listesinde kontenjan 1. sıra adayı olarak adını görünce şaşırdık.

Kestelliler onu tanımıyor, ama tanıdıklarında bir daha bırakmazlar.

Eğer…

Seçilirse, Sosyal projelerden turizme ve çevreye kadar geniş alanda Kestel için üreteceği projeler yine Türkiye’ye model olur.

 

Kırat’ta son gün Büyükşehir adayı

Salı günü… Seçim Kurulu’na son dakika teslim edilen adaylıklar arasında, Demokrat Parti Büyükşehir Adayı da vardı.

Bazı isimlerden cevap beklediği için geciken DP İl Başkanı Çağrı Kaplan, son dakika da olsa, Merkez Karar Kurulu Üyesi Nazif Kara’nın Büyükşehir Adayı olduğunu açıkladı.

Bareti girip sahaya çıkan, “Sevdamız Bursa’nın sorunlarını çözeceğiz” mesajı veren Kara, 2019’da DP Osmangazi Adayı olmuştu.

 

 

 

Bursa’daki Yozgatlılar 800 yıllık gelenek Arabaşı’na davet ediyorlar

13. yüzyılda… Karamanlı Beyliği’nde ara aşı adıyla tören yemeğiydi. Sonra Yozgat’ta arabaşı yemeği adıyla yöresel yemek olarak tescil edildi, coğrafi işaret aldı.

800 yıllık gelenek…

Ara verilen 3 yılın ardından 25 Şubat Pazar günü saat 18.00’de, Nilüfer Küçük Sanayi BESOB Davet’te herkesi bir araya getirecek.

Ziyarete gelen…

Bursa-Marmara Yozgatlılar Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Aslan, Genel Başkanvekili Zekai Akdoğan, Genel Başkan Yardımcısı Barış Özer, Kadın Kolu Başkanı Ebru Tez, Gençlik Kolu Başkanı Metehan Köklü’yle sohbetimizde Bursa’daki Yozgatlı nüfusun 100 bini aştığını öğrendik.

Aslan da çalışmalarını özetledi:

Depremde Adıyaman’a 10 konteyner gönderdik. 48 üniversite öğrencisine burs veriyoruz. Depremzede 21 öğrenciyi Bursa’da okutuyoruz.Her yıl 500 erzak kartını ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz.”

 

Eskikarağaç’ta Yaren Leylek bekleyişi başladı

12 yıl oldu… Yaren Leylek her bahar gelip Karacabey’in Uluabat Gölü kenarındaki Eskikaraağaç Köyü’nde Balıkçı Adem Amca ile buluşuyor.

Adem Amca-Yaren öyküsünü, Karacabey’i dünyaya tanıtan Kuş ve Doğa Fotoğrafçısı Alper Tüydeş’le öğrendik ve 12 yıldır yaşıyoruz.

Acaba…

Yaren Leylek 13. kez gelip adem Amca’nın kayığına konacak mı?

İlk cemrenin düşmesiyle, Adem Amca ve Alper Tüydeş’in Yaren bekleyişi başladı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X