Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Pazarda ve markette yangın çıktı: Pandemi alışverişi fiyatları artırdı

Günlük yaşam… Adeta tahterevalli gibi oldu. Bir şeyler yoluna girip işler düzeldiğinde, başka şeylerin düzeni bozuluyor.

Örneğin…

Kısıtlamaların sonuç verip koronavirüste günlük vaka sayıları azaldı. Fakat buna sevinemeden kısıtlama nedeniyle artan alışverişler pazarda ve marketlerde fiyat etiketlerini yükseltti.

Bunda…

Çok şubeli zincir marketlerin kendi aralarında fiyat politikası belirleyip etiketleri yükseltmeleri de etkili oldu.

İşte…

Pazardaki ve marketteki sıkıntılı tabloyu, yıllardır Bursa’daki çok şubeli zincir marketlerde her ay düzenli fiyat araştırması yapan Deniz Üzülmez’den istedik.

O da…

Bu hafta başında marketlerde yaptıkları fiyat araştırması listelerini gönderdi.

Buna göre…

Marketlerin manav bölümündeki bu haftanın fiyatları şöyle:

Kuru soğan 2-5 lira, patates 3-4 lira, kırmızıbiber 9-12 lira, pırasa demeti 4-6 lira, domates-çeri 10-14 lira, domates 6-8 lira, patlıcan 4-6 lira, kabak 3-5 lira, sivribiber 9-12 lira, salatalık 6-10 lira, dolmalık biber 7-12 lira, taze fasulye 19-28 lira, elma 4-7 lira, mandalina 3-6 lira, portakal 5-7 lira, ayva 6-10 lira, kestane 25-35 lira, üzüm 15-20 lira, havuç 3-6 lira, turp 4-7 lira, maydanoz 2-3 lira, yeşil soğan 2-4 lira, karnabahar 5.50-7 lira ıspanak 5 lira.

Yine…

Marketlerin şarküteri bölümündeki fiyatlar şöyle:

Yumurta 30’lu koli 33-35 lira, tereyağı 42-65 lira, Ezine peynir 55-65 lira, kaşar ve Mihaliç lor 22-28 lira, kaşar peyniri 55-70 lira, beyaz peynir 45-65 lira, ceviz 33-38 lira.

Yanı sıra…

Kuru bakliyat raflarındaki fiyatlarda etiketler şöyle:

Kuru fasulye 20-28 lira, pirinç 12-19 lira, bulgur 4.5-7 lira, ayçiçeği yağı litrelik 16-20 lira, kutu süt 3.95-7 lira.

Hadi…

Yaz meyve ve sebzelerini kışın yemenin bir bedeli var, bu kabul edilebilir, ama mevsim ürünleriyle şarküteri ve kuru bakliyattaki fiyatlar cüzdan yakan türden.

 

Rekor yumurta ve ayçiçeği yağında

Marketlerde… Her ay düzenli olarak fiyat araştırmaları yapan Deniz Üzülmez, dikkatini çeken bir etiket paylaştı:

“Türkiye genelinde şubeleri olan bir zincir marketimizde 10’lu yumurta kolisi fiyatı 21 liraydı. Bu fiyat normal değil.”

Gözlemi şu:

“Eskiden zeytinyağı pahalı olduğu için dar gelirli aileler ayçiçeği yağı kullanırlardı. Fakat öyle arttı ki, bu fiyatlarla artık onu almaları da zor.”

 

İlk aşılar Bursa’da: Sağlık çalışanlarının aşılanmasına bugün başlanıyor

Türkiye… Dünyayla birlikte mart ayından beri koronavirüs salgınıyla mücadele veriyor. Bu mücadele de ekonomiden günlük yaşama, sosyal yaşamdan aile düzenine her şeyi ve herkesi etkiledi.

Umutlar aşıdaydı…

Çin’den, Almanya’dan, Rusya’dan ve bazı Avrupa ülkelerinden aşı haberleri geliyor. Türkiye’nin de kendi aşısını üretmede son aşamaya geldiği açıklandı.

Böyle bir ortamda…

Çin’in Sinovac ve Sinopharm aşılarının ilk partisi geçen hafta Türkiye’ye geldi. Denetim ve incelemelerin ardından sağlık çalışanlarına uygulanmak üzere Bursa’ya da ilk aşılar ulaştı.

Hatta…

Çalışanlarını kendilerinin aşılamaları için hastanelerle Aile Sağlığı Merkezleri’ne teslim edildi.

Bugün de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın vereceği startla Türkiye geneliyle aynı anda Bursa’da da sağlık çalışanlarının aşılanmasına başlanacak.

 

Bursa’ya 46.7 milim yağmur yağdı

Son yağışlarla… Bursa’nın içme suyu ihtiyacını karşılayan Doğancı Barajı’nda su seviyesi yüzde 26’ya, Nilüfer Barajı’nda yüzde 7’ye yükseldi.

Tablo, vahim durumun devam ettiğini gösteriyor.

Ardından…

Ercan Bayramlı kendi kurduğu sistemle Balat-Nilüfer Köy bölgesinde yaptığı ölçümün sonucunu gönderdi. O da, yağışlarla Bursa’ya dün 46.7 milimetre yağış düştüğünü tespit etmiş.

Umudumuz yağışın devamında.

 

Eski belediye başkanlarından Gürkan’a teşekkür: Hatırımızı soran yoktu

Herkes görüyor… AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan kongre hazırlığı yanında partiyi toparlama çalışmaları yapıyor.

Önce…

AK Partili belediye başkanlarıyla bir araya geldi, ilçe başkanlarını topladı. Ardından Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grubu’yla toplandı.

AK Parti Bursa milletvekilleri izledi. Eski bakanları bir araya getirdi.

Ardından…

Eski il başkanları ve eski milletvekilleriyle buluştu. Eski belediye başkanlarını davet etti. Maratonu, eski ilçe başkanlarıyla tamamladı.

Şöyle bir hesap ettik…

AK Parti’nin 2002 seçiminden bu yana 39 eski milletvekili, 4 eski Bakan, 19 eski belediye başkanı, 98 de eski ilçe başkanı var.

Ayrı ayrı gönüllerini almak kolay değil, ama başardığı eski belediye başkanlarından anlaşılıyor:

“Bizden sonra gelenler dönemimizi sildiler. Bugüne kadar hatırımızı soran bile yoktu.”

 

Kızılay’da Gürkan’dan sonra Susmaz

2,5 yıl olmuş… Çok uzun süren sessizlik yaşayan Kızılay’a Bursa Şubesi Başkanı olarak atanan Davut Gürkan’ın davetiyle yönetimine girdik, listesine yazdığı için de kongrede seçildik.

Birbirini tanıyan ekip çalışmasıyla Davut Gürkan liderliğinde Kızılay önemli işler yaptı.

Ancak…

AK Parti İl Başkanı olarak atanan Gürkan, etik olmayacağı düşüncesiyle Kızılay’dan ayrıldı. Bayrağı da, yönetimden Özcan Susmaz devraldı.

1 adet yorum var

Bir adet yorum var

  1. yazılan fiyatların en az yüzde ellisi maksimumdan yazılmış.ortalama olarak söylüyorum.bağzı ürünlerde yüzde yüzüne kadar ucuz olan var.ıspatlamaya hazırım.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X