Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Prestijli yarışmanın adresi Yunuseli: Bursa’nın havası çok sükseli olacak!

Köşe Yazısını Dinle

Haberleri izlerken dikkatimizi çekti… Türkiye’nin hava araçları ve robot teknolojisinde elde ettiği başarıların sergilendiği, her yıl büyük bir heyecana açan Teknofest’in bu yılki yarışma takvimini açıklanıyordu.

Açıklamayı…

Organizasyonu üstlenen T3 Vakfı Başkanı Selçuk Bayraktar yaparken, hemen arkasında takım halinde kırmızı montuyla Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir yer alıyordu.

Bunun üzerine…

Arif Hoca’yı arayıp sorunca heyecanını paylaştı:

“Bursa Teknik Üniversitesi olarak Teknofest’in paydaş üniversitesiyiz. Yarışmanın finalini Bursa’da yapmayı önermiştik. Önerimiz kabul edildiği için çok mutluyuz.”

Gelişmeyi de aktardı:

“Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank Teknoloji Ödülleri için Bursa’ya geldiğinde ‘Bursa’da bir şey yapılması gerektiğini’ söyledim. Ne yapılabileceğini sorunca; 4 otomobil ve 3 otobüs fabrikası olduğunu, o nedenle Teknofest’te oto yarışının Bursa’ya yakışacağını söyledim.”

Şu bilgiyi verdi:

“Teknofest’te oto yarışları İzmit’teki TÜBİTAK pistinde oluyor. Dereceye girenler ise Formula 1 pistinde yarışıyor.”

Şöyle devam etti:

“Fakat Bursa’ya hava araçları yarışı verildi. Bu da prestijli ve dikkatleri üzerinde toplayan yarışmalardan biri. O nedenle çok sevinçliyiz.”

Ardından…

“Teknofest’in paydaşlarından biri olan Bursa Teknik Üniversitesi olarak her yıl yüksek katılım, çok sayıda başarı ve konuyu yakından takibimiz sayesinde yarışmanın Bursa organizasyonunu aldık.”

Yarışmayı da şöyle açıkladı:

“21-28 Eylül 2021 tarihinde, Teknofest’in drone, sabit kanat, döner kanat, İHA, Savaşan İHA ve kuş, arı, kanatlı gibi uçan cisimlerin yarışacakları serbest kategorisi yarışları Yunuseli Havaalanı’nda yapılacak.”

Bu noktada…

Arif Hoca’yı heyecanlandıran şu:

“En prestijli yarışmayla Bursa’nın havası eylülde çok güzel ve sükseli olacak.”


BTÜ, ‘uçan konteyner ofisle’ hazırlığa başladı

Bursa Teknik Üniversitesi, 21-28 Eylül tarihlerinde Yunuseli Havaalanı’nda yapılacak Teknofest insansız hava araçları yarışmasının hazırlığına başladı.

Hazırlık anlamındaki düşünceyi Rektör Prof. Dr. Arif Karademir açıkladı:

“Milli Savunma Bakanlığı’ndan talep edeceğimiz eski bir uçağı piste çekip yarışmada ofis hizmetleri için kullanmak istiyoruz. Klasik konteyner yerine uçak ofis düşündük.”

 

Virüs zirvede: Uludağ’daki otellerde 20 personelin testi daha pozitif çıktı

İlk şok… Düzenlenen eğlence görüntüleriyle Türkiye’nin gündemine gelen ve cezası dolacağı için cuma günü yeniden açılacak olan Uludağ’daki otelde 11 personelin pozitif çıkmasıyla yaşandı.

Biz de gelişmeyi 02 Şubat Salı günü bu sütunlardan duyurduk.

Ardından…

Vali Yakup Canbolat başkanlığında dün sabah yapılan İl Pandemi Kurulu toplantısında Uludağ’a gelen tatilciler için otellerin düzenledikleri eğlenceler ve kayak pistleri ele alındı.

Toplantıda…

Canbolat koronavirüsle mücadele kapsamında daha sıkı sağlık önlemi ve denetim isteyince, İl Sağlık Müdürlüğü de harekete geçti.

Özellikle…

Otel ve yoğunluğu yüksek yerlerde çalışanlara test yapılmaya başlandı. Kulağımıza da, eğlence otelindeki 11 personelden sonra başka bir otelde 20 personelin testi pozitif çıktığı geldi.

Denetimler yoğun şekilde sürüyor.

Bursa’da vaka sayıları değişmedi

Uludağ’daki vaka sayıları bir anda gündeme girince, Bursa’daki günlük vakaları da merak ettik.

Kulağımıza gelenlere göre, Bursa’da günlük 200 civarı vakayla karşılaşılıyor. Bu rakamın bir süredir değişmemesi ve stabil seyir göstermesi ise uzmanları umutlandırıyor.

Ancak…

Sonuca ulaşmak için; aşı rehavetine kapılıp gevşemeden koronavirüs mücadelesini bir süre daha özenli şekilde sürdürmek gerekiyor.

Hızlı tren için Yenişehir’de ilk şantiye kuruldu, Esgin ve Özen ziyaret etti

Nedense… Bursa’nın büyük bir sabır ve özlemle beklediği hızlı tren projesi, temelinin atıldığı Aralık 2012’den beri istenilen hıza bir türlü ulaşamadı.

Dahası…

Geçen sürede Bursa’da Balat girişinden başlayan hızlı tren inşaatı Gölbaşı’nı aşamadığı için Yenişehir’e gelemedi.

İşte…

Projede Gölbaşı’nın ilk defa aşıldığı bir etaba gelindi ve yüklenici firma Kanyon İnşaat bölgedeki ilk şantiyesini Ebeköy-Çamönü arasında kurdu.

10 yıla yakın gecikmeyle kurulan şantiyenin ilk ziyaretçileriyse, AK Parti Bursa milletvekilleri Dr. Mustafa Esgin ile Refik Özen oldular.

2 milletvekili…

Bandırma-Bursa-Osmaneli Yüksek Hızlı Tren projesinin Yenişehir-Osmaneli İkinci Etabı’ndaki şantiyede incelemeler yapıp çalışmalarla ilgili bilgi aldılar.

Ziyaretleri…

Şantiye çalışanlarına moral, projeyi bekleyenlere umut oldu.

Yenişehir’de çok konuşulacak arazi satışı

Belediyeciliği bilir… Siyasette de kısa zamanda çok yol aldı, çevre konusunda önemli eylemler başlattı.

İYİ Parti Yenişehir İlçe Başkanı Ercan Özel basın açıklamasına davet için aradığında, çok konuşulacak bir iddia dillendirdi.

Söylediğine göre…

Yenişehir Belediye Meclisi’nde “çiftçiler için birkaç küçük parça” denilerek 555 parçadan oluşan 3 bir 467 dönüm arazı satılmış.

Özel bu büyüklükte satışın Bursa’da rekor olduğunu söylüyor.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X