Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Programı belli oldu: Bozbey’in proje sunumunu Özgür Özel de dinleyecek

Köşe Yazısını Dinle

Gerek… Siyasi heyecan, gerek vatandaş ilgisizliği nedeniyle seçime benzemeyen seçim havası yaşanıyor.

Proje açıklayan…

İlk aday Yeniden Refah Büyükşehir Adayı Sedat Yalçın oldu. Birikim ve gözlemleriyle Bursa’ya ilişkin düşüncelerini projelerine yansıtarak en hazır aday görünümü verdi.

Meslektaşımız..

Bursa Hakimiyet Gazetesi Başyazarı Namık Göz’ün yazısında, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın da projelerini cumartesi gününden itibaren farklı programlarla değişik gruplara açıklayacağını okuduk.

Doğal olarak…

Görevdeki başkanın icraattan kaynaklanan avantajı var, yeni proje için de makam avantajına sahip.

Gözlerin çevrildiği…

CHP Büyükşehir Adayı Mustafa Bozbey’in programını da CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş açıkladı.

İl Başkanları toplantısı için Ankara yolundaki İl Başkanı Yeşiltaş sohbetimizde önce, perşembe Bursa’ya gelecek olan CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in programıyla ilgili bilgi verdi:

“Sayın Genel Başkanımız, Çorlu’daki tren kazasıyla ilgili davanın karar duruşmasını izledikten sonra öğle saatlerinde Bursa’ya gelecek. Saat 13.30’da BAOB’da aday tanıtımı ve proje lansmanımız var. Saat 15.30’da Sağlık Müzesini’nin açılışını yapacak.”

Şunu vurguladı:

“Akşam televizyon programına katılacağı için en geç 18.00’de Bursa’dan ayrılacak. Eğer o program ertelenirse, Bursa programına bazı eklemeler yapacağız. Hazırlıklarımız tamam.”

Bu noktada…

Bozbey’in projelerini merak edince şunu söyledi:

“Sayın Bozbey’in çok önemli, heyecan verecek hazırlıkları var. Bursa’ya dokunacak, nefes aldıracak projelerini lansmanda tanıtacak. Sayın Genel Başkanımız da kendisini dinleyecek.”

Ardından…

“Suya yüzde 25 indirim vaadimizi, Sayın Aktaş’ın da açıklamasıyla seçimden önce gerçekleştirmiş olduk” dedi.

Proje söylemese de, ipucu verdi:

“Önceliğimiz ulaşım ve kentsel dönüşüm. Hepsi çok özel projeler.”

 

Yeşiltaş: CHP bu seçim çok şaşırtacak

Yol sohbetimizde… CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş’a, saha izlenimlerini sorduk. Şu cevabı verdi:

“Seçim kampanyamız çok iyi gidiyor. Gittiğimiz her yerde halkın büyük ilgisiyle karşılaşıyoruz. Sokaktan çok iyi  mesajlar ve destek alıyoruz.”

Üzerine basa basa şunu söyledi:

“Bu seçimin kazananı kesenlikle CHP olacak. Büyükşehir ve tüm ilçelerde iddialı duruma geldik. CHP bu seçimde herkesi çok şaşırtacak.”

 

Köydeki sosyolog: Mudanya’daki köyüne döndü, Dalgıç’a proje üretti

Başlangıçta… CHP Mudanya Adayı açıklandığında, CHP’nin iç kargaşası kaynaklı krizin ortasında kaldı. Alışılmış siyasete de pek yatkın değildi.

Fakat…

Deniz Dalgıç sahaya çıkınca hem siyasete ısındı, hem vatandaş diyaloglarını geliştirdi.

Nitekim…

Denizi kadar tarımıyla da öne çıkan Mudanya’nın, zeytin diyarı Evciler Köyü ziyaretinde evlere konuk oldu, ailelerle sohbet etti. O sohbetlerde Ayşegül Yılmaz’la tanıştı.

Sosyoloji mezunu Yılmaz, üniversiteden sonra köyüne ve ocağına geri dönmüş. Çünkü, köyünde dönüşüme ve insanını dönüştürmeye istekli.

CHP Mudanya Adayı Deniz Dalgıç’la sohbetinde Ürün Alım Merkezi projesini anlattı.

Dalgıç ilgi gösterince de, çok amaçlı kullanım için yeniden tasarlayıp öneri geliştirme sözü verdi. Köydeki kadınların üretime nasıl katılabileceklerine ilişkin de çalışmaları var.

 

Ümit Özdağ Kitap Fuarı’na imza günü için geliyor

Son dönem… Zafer Partisi Genel Başkanı olarak sığınmacı karşıtı politikayla tanınıyor, ama Prof. Dr. Ümit Özdağ aslında politik araştırmalarıyla bilinen önemli bir akademisyen.

Nitekim…

Jeopolitik alanda yayınlanmış 10 kitabı, 4 de çevirisi var.

İşte…

Özdağ cumartesi günü Bursa’ya gelip, Kitap Fuarı’nda kitaplarının imza gününe katılacak. Geceyi Bursa’da geçirdikten sonra pazar günü Zafer Partisi seçim çalışmalarına katılacak.

 

Bursa iş dünyası ortak akıl toplantısı yaptı, Hisarcıklıoğlu yönetimiyle geldi

Bu dönem… Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay’ın çok önem verdiği bir organizasyon var.

Zaman zaman…

Başta BTSO ve Bursa Ticaret Borsası olmak üzere, tüm ilçelerdeki Oda ve Borsa başkanlarıyla ortak akıl toplantıları yapmayı çok önemsiyor.

Toplantılarda…

Hem iş dünyasının birlikteliğini güçlendirme adına önemli adımlar atılıyor, hem iş dünyası sinerjisi ortaya çıkıyor. Yapılan değerlendirmelerin yanında, Bursa’nın beklentileri de konuşuluyor ve bunları gerçekleştirebilmek için atılacak adımlarla ilgili görüş alışverişleri yapılıyor.

İşte…

Burkay’ın çok önemsediği, Uludağ’da BTSO’ya ait Swiss Otel’deki Bursa Business Scholl’da yapılan ortak akıl toplantısına, kısa adıyla TOBB olarak bilinen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu da yönetimiyle birlikte katıldı.

 

Dağ yöresinin en geniş kapsamlı buluşması

Kasım ayında… BUDSİAD adıyla kurulan Bursa Uludağlı Sanayici ve İş İnsanları Derneği kısa sürede dağ yöresine enerji ve heyecan getirdi.

Bu enerji…

1 Mart Cuma akşamı dağ yöresi iş insanlarının bir araya gelecekleri en geniş kapsamlı buluşmaya yansıyacak.

BUDSİAD Başkanı Recep Öztürk, cuma akşamı Sheraton Otel’deki geceye Vali Mahmut Demirtaş, dağ ilçeleri kaymakamları ve belediye başkanlarıyla milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Recep Altepe, BTSO Başkanı İbrahim Burkay da katılacağını söyledi.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X