Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Ramazanda sofranın tadı hiç yok: Patates-soğan dışında her şey arttı

Köşe Yazısını Dinle

Yine de… Bursa’nın manevi havasında gelenekleri sürdürüp, ramazana göre günlük yaşamını düzenleyenlerin sayısı fazla.

Alışverişler iftar ve sahur sofraları için yapılıyor, çeşit gıda alınıyor.

Öyle ki…

Ramazan hazırlığı hareketi arttırınca dün  bayram arifesi kadar trafik sıkışıklığı yaşandı. O trafik marketlere alışveriş yoğunluğu olarak yansıdı.

Market denince…

Yıllardır Bursa’da ulusal ve yerel market zincirlerinde fiyat araştırması yapan Deniz Üzülmez’e her sofra için gerekli gıda fiyatlarını sorduk.

O da…

Geçen ay ve bu haftanın fiyatlarını gönderince, karşılaştırma fırsatımız oldu.

Geçen ay…

2.75-2 lira olan kuru soğan ve 2-2.5 lira olan patates 1-2 lirayla fiyatı azalan ürünler oldular. Kırmızı biberin 12-17 ve pırasanın 5-7 liralık fiyatı değişmedi.

Bunun dışında…

7-10 lira olan çeri domates 12-14 liraya, 5-7 lira olan domates 5-9 liraya, 4-7 lira olan patlıcan 5-10 liraya, 3-4 lira olan kabak 5-7 liraya, 6-11 lira olan sivri biber 15-20 liraya, 4-8 lira olan salatalık 10-13 liraya, 5-7 lira olan dolmalık biber 8-10 liraya, 3-5 lira olan karnabahar 5-7 liraya, 3.5-5 lira olan ıspanak 5-7 liraya yükseldi.

Meyvelerde…

2.75-3.5 lira olan elma 5-7 liraya, 3-5 lira olan portakal 5-7 liraya, 4-7 lira olan ayva 6-10 liraya, 17-20 lira olan kestane 25-35 liraya, 12-15 lira olan üzüm 15-20 liraya çıktı.

Yeşilliklerde…

3-6 lira olan havuç fiyatı değişmezken 2-5 lira olan turp 4-7 lira, 1-1.5 lira olan maydanoz 2-3 lira, 1-2 lira olan yeşil soğan 2-4 lira oldu.

30’lu kolide yumurta 15-18 liradan 22-27 liraya, 39-44 lira olan tereyağ 55-65 liraya, 38-45 lira olan Ezine peynir 45-65 liraya, 15-21 lira olan kaşar loru 23-27 liraya, 38-48 lira olan kaşar 45-65 liraya, 30-40 lira olan beyaz peynir 45-55 liraya çıktı.

50-60 lira olan ceviz 70-85 lira, 5-9 lira olan kuru fasulye 20-25 lira, 2.3-3.5 lira olan bulgur 5-7.70 lira olurken, 13-20 liralık pirinç fiyatı değişmedi.


Zeynep ve Turgay Erdem’e mutluluklar

Zeynep Terzioğlu gazeteci meslektaşımız. Bursa Gazeteciler Vakfı Başkanı olarak Yılmaz Akkılıç Kütüphanesi için birlikte çalıştık. Turgay Erdem’i ise Mimarlar Odası Başkanlığı’ndan tanıyoruz. 2 dönem Başkan Yardımcısı olarak görev yaptığı Nilüfer’i 2 yıldır Belediye Başkanı olarak yönetiyor.

Dün…

Hayat arkadaşlıklarını nikahla tamamlayıp evlendiler. Biz de mutluluklar diliyoruz.


DP’de eski il yöneticileri de çağrı yaptılar: Bir an önce kongre olsun

Önce… İsmet Koyuncu bir an önce kongre yapılırsa aday olacağını açıkladı. Sonra Sinan Gülgeç kongre isteyip “Adayım” dedi.

Dün de…

Demokrat Parti’de uzun yıllar İl Başkan Yardımcılığı yapan Rıfat Haliç, Ahmet Dalman, Mustafa Ertumur, Yaşar Yanıklar ziyarete geldiler.

Söyledikleri şu:

“Yönetimden 12 kişi kaldı. Toplantı yapılamıyor, karar alınamıyor. Partiyi canlandırabilmek için bir an önce il kongresi kararı alınmalı.”

Düşüncelerini…

Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Okur ve MKK Üyesi Kamil Gorul’a anlattıklarını ifade eden eski yöneticiler, sonuç alamadıkları için açıklama yapma gereği duyduklarını söylediler.

Düşünceleri şu:

“Genel Başkanımız partiyi yükselişe geçirdi. Biz de Bursa’dan destek olup katkı koymak istiyoruz.”

Şunu da vurguladılar:

“Bizim derdimiz kimin başkan olacağı değil, parti güçlensin istiyoruz. Bir çok arkadaşımız başka partileri gitti, başkaları da gitmesin derdindeyiz.”


DYP’de Bursa’dan genel başkan yardımcısı

DP/AP/DYP/DP geleneğinden pek çok siyasi parti doğdu. Bu partilerde yetişen pek çok siyasetçi de başka partilerde sorumluluk aldı.

Son dönemde…

AP ve Doğru Parti’den sonra, Çetin Özaçıkgöz’ün genel başkan olduğu Doğru Yol Partisi de kuruluşunu tamamladı.

Üstelik…

Yeni DYP’de Bursa’dan bir genel başkan yardımcısı da var: Deren Düzgün.

 


Yardımda sınır yok… Kızılay ev de temizledi, yaralıya da müdahale etti

Hafta sonu… Kızılay Bursa Şubesi yöneticileri Kızılay Gönüllüleri kırsala adeta çıkarma yaptılar.

Büyükorhan’ın Kuşlar Köyü’ndeki saha taramasında, tek başına bir teyzenin çöp eve dönmüş evini kolları sıvayıp temizlediler. Döşeme tahtalarını değiştirip badana da yaptılar.

Kızılay yöneticileri ve gönüllüleri, yardım çalışmaları kapsamında yine köyden yaşlı bir teyzenin elini bıçakla kesmesi üzerine acil müdahale bile yaptılar.

Deneyimli hemşire olan ve Şehir Hastanesi Hasta Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Kızılay Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Nesrin Demirkan yanındaki acil çantasından kanamaya müdahale etti.

Bu arada…

Köydeki çocuklarla sohbetler edildi, ihtiyaç sahiplerine yardımlar iletildi. Hatta, isteyen çocuklara Kızılay’ın geleneksel kırmızı montu bile giydirildi.


Kızılay Kadın Kolu’na başarı ödülü

Son yıllarda… Kızılay Bursa Şubesi hem yardım ve kurban toplamada, hem saha çalışmasında her yıl Kızılay şubeleri arasında birinci oluyor.

Bir ödül de…

Kızılay Bursa Şubesi Kadın Kolu Başkanı Ünsal Barutçu’ya geldi.

Yine…

Tüm şubelerin Kadın Kolları çalışmalarını değerlendiren Kızılay Genel Merkezi tarafından “En Aktif Şube Kadın Kolu” olarak Bursa Şubesi Kadın Kolu Başkanı Ünsal Barutçu açıklandı.

1 adet yorum var

Bir adet yorum var

  1. Yukarıda yazılan markaet fiyatlarıen lüks semt veya marketlerden alınmıştır.Yüzde yirmisi gerçeği yansıtmaktadır.Yüzde 80 abartılı rakamlardır.groos markete gidin sinandede pazarına gidin bugün ne kadar abartılı yazıldığını göreceksiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X