Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Recep Altepe: Asıl sıkıntı ekonomik, vatandaşın umudu yine AK Parti’de

Köşe Yazısını Dinle

Bursa’da… AK Parti 2004’ten beri ilk kez Büyükşehir Belediyesi’ni kaybetti, ilçe belediyesi sayısında da geriledi. CHP ise 1977’den 47 yıl sonra Bursa’yı kazanan parti oldu.

Aday adaylığı sürecinin uzun, kampanyanın kısa olduğu 31 Mart seçimi öncesi sahada en yoğun çalışan isimlerden biri AK Parti Genel Merkezi Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Recep Altepe’ydi.

Günün yarısı ilçelerde, yarısı merkezdeki mahallelerde çalıştı. İftar saati bir yerde,. sahurda başka yerde oldu.

30 yıldır Bursa siyasetinde olan, 2009 ve 2014’te Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Altepe’ye, seçim sonuçlarını sorduk.

Bu seçimde vatandaş mesajını verdi” diye başladı ve şunu söyledi:

Vatandaş AK Parti’den umudunu kesmedi. Bunu da seçim sonuçları gösteriyor. AK Parti özellikle ekonomi politikalarını gözden geçirdiğinde, gelecekteki ilk genel seçimde yine tek başına iktidar olur.”

Şu hesabı yaptı:

AK Parti 505 belediye kazandı. CHP’nin 420 belediyesi var. AK Parti, MHP ve BBP’nin toplam belediye sayısı 709. CHP, DEM, İYİ Parti ve diğerleri 524 belediye. Yeniden Refah da 45.”

Sonuçları…

AK Parti’ye seçmenin mesajı” kabul eden Altepe şuna dikkat çekti:

Emeklilerin beklentisi vardı, AK Parti kararını değiştirmedi. Başka bazı sıkıntılar da vardı, ama asıl sıkıntı ekonomik.”

Deneyimli siyasetçi olarak gözlemi şu:

Tabloda, AK Parti’nin yüzde 35 oyu var. Üstelik şu an en kötü sonucu aldı. CHP yüzde 37 oyda, ama diğer partilerin desteği var. Yani emanet oylar çok. Üstelik sandığa gelmeyen de AK Parti seçmeni.”

Gördüğü şu:

Bunları hesaba katıp eski sisteme göre düşünülürse, AK Parti ve CHP dışındaki partilerin baraj altında kaldığı görülür.”

Yani…

Yani, bir erken genel seçim yapılırsa, parlamento 2002’deki gibi iki partili olur. CHP’deki emanet oyların da kendi partilerine dönecekleri göz önüne alınırsa en güçlü iktidar adayı yine AK Parti’dir.”

Belediyeler yerine genel konular konuşuldu

Deneyimli siyasetçi… AK Parti Genel Merkezi Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Recep Altepe şuna dikkat çekti:

Belediyelerden çok genel konular konuşuldu. Yapılanlar ya da yapılamayanlar yerine, ekonomik sorunlar ve emekliler tartışıldı.”

Şunun altını çizdi:

CHP emanet oylarla bir adım önde görülebilir, ama bu bir belediye seçimi olduğu için vatandaş beka sorunu hissetmedi. Yine de halkın umudu olan AK Parti bu değerlendirmeyi yapar ve en sağlıklı kararı verir.”

Bozbey başladı: 1 gece sonra Ulucami’de teravih sonrası tatlı dağıttı

Bursa’da… Özellikle merkezdeki Büyükşehir, Osmangazi, Yıldırım belediyelerinde 20 yıldır AK Parti iktidarı var. Gerçi Yıldırım’da sürüyor, ama Büyükşehir ve Osmangazi belediyeleri CHP’li oldu.

Pazar gecesinden bu yana…

Konuştuğumuz kimi dostlar, belediyelerdeki AK Parti kurallarından sonra nasıl bir CHP yapısı oluşacağını merak ediyorlar.

Dahası…

20 yıldır süren alışılmışlıklara göre karşılaştırmalar yapıyorlar.

Oysa…

CHP Adayı olarak girdiği sandık yarışında Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mustafa Bozbey kampanyanın ramazana rastlayan bölümünde teravih namazlarına gitti, sahurlarda insanlarla buluştu ve kent uyumunun süreceğini gösterdi.

Yanı sıra…

CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş ve eşi Seden Bozbey’le birlikte. seçimden 1 gece sonra Ulucami’de teravih çıkışı tatlı dağıttı.

Bu da Bursa’ya mesaj oldu.

Anne eli öperek başladı, öyle de bitirdi

3 dönem… CHP Bursa Milletvekili olarak siyaset yaptı. Üçüncü kez CHP Osmangazi Adayı olduğunda ilk çalışma gününe annesi Meral Aydın’ın elini öperek başladı.

Adeta…

İğneyle kuyu kazdı, çok yoğun seçim kampanyası yürüttü, 31 Mart Pazar gecesi de, üçüncü adaylığında Osmangazi Belediye Başkanı seçildi.

Erkan Aydın, elini öperek başladığı seçimi kazandıktan sonra yine annesinin elini öpüp süreci tamamladı.

Belediyenin kapısı önündeki meydan buluşması gece mitingine dönüştü

Şükrü Erdem’i.. 1991 seçimi öncesi DYP Bursa Milletvekili Adayı olarak tanıdık. Önce seçildi, sonra Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı oldu.

2019’da…

İYİ Parti Adayı’ydı, ama çok az farkla kaybetti.

Pazar gecesi…

Şükrü Erdem’in Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı seçildiğinin anlaşıldığı saatlerde, Mustafakemalpaşa’da CHP İlçe örgütü ve vatandaşlar bayraklarını alıp belediyenin önündeki meydana gittiler.

Daha sonra…

Şükrü Erdem de geldi. Önümüzdeki 5 yıl görev yapacağı binanın önündeki coşkulu kalabalığa şöyle seslendi:

Sizlere çok büyük vefa borcum var benim. Sizler beni gönlünüze bastınız, beni milletvekili seçtiniz, bakan yaptırdınız. Ben de sizlere layık olmaya çalıştım. İnşallah, o gün yaptığımız hizmetlerin daha büyüğünü bundan böyle hep birlikte yapacak, bu gururu birlikte yaşayacağız.”

İYİ Parti tartışmayı kurultay zeminine çekti

Tartışmasız… Son iki seçimin en çok tartışılan lideri Meral Akşener oldu. Altılı Masa sürecinden başlayan tartışmaların ardından İYİ Parti’nin seçime ayrı girmesi de çok konuşuldu.

Buna…

Akşener’in Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’la ilgili sözleri tartışmaları eklendi.

Bu atmosferde…

Akşener olağanüstü kurultay kararı alıp, tartışmaları kurultay zeminine çekti. Kararını açıklarken İYİ Parti Bursa milletvekilleri Hasan Toktaş ve Selçuk Türkoğlu da yanındaydı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X