Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Rektör Hoca: Tıp Fakültesi hazır, laboratuvarlara da destek veriyor!

Aslında… Çağrıyı biz kaleme aldık, ama günlerdir konuştuğumuz hastane yöneticileri ve sağlık alanının uzman isimleri bunu dile getiriyorlar.

Söyledikleri özetle şu:

“Koronavirüs için PCR adı verilen testler Bursa’da yalnızca Halk Sağlığı Laboratuvarı’nda yapılıyor. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin dört dörtlük mikrobiyoloji laboratuvarı boş duruyor. Sağlık Bakanlığı mutlaka buradan yararlanmalı ve devreye almalı.”

İşte…

Sağlık alanının bu çağrısına, Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kılavuz’dan bilgilendirme notu geldi.

Öncelikle…

Salgın sürecindeki sağlık uygulamaları hakkında durum tespiti yapıyor:

“BUÜ Tıp Fakültesi Hastanemiz COVİD-19 salgını süresince, Sağlık Bakanlığı tarafından pandemi hastanesi olarak belirlenmiştir. Yaptığı tüm iş ve işlemlerde de Sağlık Bakanlığı ve Bursa İl Sağlık Müdürlüğü’nün belirlediği usul ve algoritmalar dahilinde aktif rol oynamaktadır.”

Şunu belirtiyor:

“Sağlık Bakanlığı, Bursa Halk Sağlığı Laboratuvarı’nı ilimizde COVİD-19 testi için referans laboratuvar olarak belirlemiştir. Kısa süre içerisinde Bursa Şehir Hastanesi’nde de test faaliyetlerine başlanacaktır.”

Şunu da vurguluyor:

“Sağlık Bakanlığı tarafından test materyalleri gönderildiğinde ve gerekli talimatlar verildiğinde, 3. kademede BUÜ Hastanemizde de test çalışmalarına başlanabilecektir.”

Yürütülen çalışmalara BUÜ Tıp Fakültesi’nin katkısı hakkında bilgi veriyor:

“Tıp Fakültesi öğretim üyemiz Doç. Dr. İmran Sağlık bir haftadır Halk Sağlığı Laboratuvarı’nda 7/24 görev yapmaktadır. Doç. Dr. Harun Ağca da Bursa Şehir Hastanesi’ndeki çalışmalara destek vermektedir.”

Bir bilgi daha aktarıyor:

“Bursa İl Sağlık Müdürlüğü’nün talebi ile Bursa Şehir Hastanesi’nde görev yapmak üzere bir yıllık eğitimini tamamlamış, İç Hastalıkları, Anestezi, Acil ve Yoğun Bakım Yandal alanlarında çalışan 48 Araştırma Görevlisi çalışmalara destek vermek amacıyla belirlenmiştir.”

Şunu da ekliyor:

Ayrıca, COVİD-19 testi için ihtiyaç duyulan Ekstraksiyon Cihazı da BUÜ Hastanemiz tarafından Halk Sağlığı Laboratuvarı’na gönderilmiştir.”

 

CHP eleştirisinde haklı

Hafta sonu… Vali Yakup Canbolat başkanlığında yapılan İl Pandemi Kurulu toplantısı vardı, İl İdare Kurulu toplantısı da yapıldı.

O toplantılardan…

Medyaya iki görüntü yansıdı. Birinde, Vali ve il protokolü toplantı masasında alışılmış şekilde yan yana oturuyorlar. Birinde de, konferans salonunda birer koltuk arayla oturuluyor.

Yan yana oturulan toplantıya CHP İl Başkanı İsmet Karaca’dan eleştiri geldi. Kente örnek olacak protokolün böyle oturmaması gerektiğini söylüyor.

Bize göre de haklı.

Sabredemiyoruz: Hafta sonu boş, hafta başı az da olsa kalabalık

Açıkça söylemek gerekirse… Koronavirüs nedeniyle uygulanan ve günlük yaşamı kısıtlamayı amaçlayan önlemler yıllardır yakındığımız trafik sorununu ortadan kaldırdı.

Nitekim…

Bursa Hakimiyet gazetesinde meslektaşımız Namık Göz’ün köşesinden okuduğumuza göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da bu konuya esprili yaklaşıyor ve ulaşımın çözüldüğüne dikkat çekiyor.

Espri bir yana…

Hafta sonunda bomboş kalan caddeler, parklar, sahiller hafta başında eskisi kadar olmasa bile hareketlendi. Şehreküstü Meydanı’nda dün öğle saatlerinde çekilen bu fotoğraf sabırsız bir toplum olduğumuzun da göstergesi.

Bu noktada…

Kenti boydan boya geçen biri olarak gözlemimiz şu:

Geçit’te, Organize Sanayi’de, Esentepe’de, Acemler’de, Sırameşeler’de, Merinos’ta, Kent Meydanı’nda, Duaçınarı’nda trafik tenha. Fakat Yüksek İhtisas Kavşağı’ndan sonra, özellikle Arabayatağı’ndan itibaren trafik yoğunluğu eskiye yakın.

Toplu ulaşımda sosyal mesafeye güzel örnek

Videoyu… Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in sosyal medya paylaşımında izledik.

Tramvayda…

Sosyal mesafe kuralı gereği oturulmaması gereken koltuklara sert plastik bantlar konmuş. Başkan Şahin de bu kuralı anlatıp “Lütfen oturmak için zorlamayın” diyor.

İp çekmek ya da yazı asmanın yeterli olmadığını İstanbul’daki denetimlerden yansıyan haber görüntülerinde izliyoruz.

O bakımdan…

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin oturmayı engelleyici uygulaması güzel bir örnek olmuş.

Kızılay sahada… Bağışçı desteğiyle hazırlanan gıda kolileri dağıtıyor

Başlık… Mudanya Kaymakamı Faik Oktay Sözer’e ait. Katılamadığımız ziyarette, Kızılay Bursa Şubesi Başkanı Davut Gürkan ve yönetim kurulu, bağışçıların destekleriyle hazırlanan gıda kolilerini götürdü.

Hafta sonu Kestel, Gürsu, Yenişehir gibi ilçelerden sonra Mudanya için hazırlanan koliler Kaymakam Sözer’e spor salonunda basketbol potaları önünde teslim etti.

Sözer de bunu vurgulamak için “Kızılay sahada” diyor.

Yanı sıra…

İlçelerde kaymakamlıklar aracılığıyla gıda kolilerini ihtiyaç sahiplerine ulaştıran Kızılay, yıl içerisinde zaten sokak ve ev taramalarıyla tespit ettiği ihtiyaç sahiplerini, özellikle sokağa çıkmaları yasaklı olan 65 yaş üstündekileri unutmuyor.

Onların evlerine ihtiyaç duydukları kolileri Kızılay Gönüllüleri bazen kucakta, bazen sırtlarında taşıyarak götürüyorlar. Ayrıca, öğrenci yurtlarında karantina altında tutulanların yemek ihtiyaçlarını da Kızılay karşılıyor.

MHP’den eğitimli çağrı: Sosyal mesafeni koru

Koronavirüs mücadelesinde evde kal çağrılarının arttığı, hatta kritik önem taşıdığı şu süreçte MHP de teşkilatlarına hem eğitim, hem çağrı özelliği taşıyan bir kampanya başlattı.

Sosyal Mesafeni Koru başlığı taşıyan kampanyada, önlem alınmadığı takdirde koronavirüsün nasıl ve ne kadar hızlı yayılabileceği grafiklerle anlatılıyor.

Yine, temasın yarı yarıya azaltıldığı uygulamalar ve temasın yüzde 75 oranında azaltıldığında ulaşılacak sonuçlar da grafik uygulamalarıyla sergileniyor.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X