Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Rusya’nın yeni başbakanı Türk yatırımcıya özel bölge açan isim

Şunu artık iyice anladık… Ülkelerarası ilişkilerde sergilenen dostluklar da, yaşanan husumetler de siyasetten önce ekonomik nedenlerden kaynaklanıyor.

Ülkelerin arasında ekonomik çıkarlar varsa, ilişkiler iyi yürüyor. Birbirlerinin ekonomik çıkarlarını etkileyenler arasında da sorunlar yaşanıyor.

Bu nedenle…

Günümüzün globalleşen dünyasında etkili pozisyondaki ülkelerden birinde yöneten değişimi yaşanıyorsa, bu ilişkileri de etkiliyor.

Nitekim…

Rusya’dan sürpriz bir şekilde Başbakanlık görevinden istifa eden Medvedev’in yerine gelmekte olan Mihail Mişustin’i merak ettik.

Dahası…

Her ne kadar son kararı Rusya Devlet Başkanı Putin verse de, Rusya Federal Vergi Servisi Başkanı olan yeni başbakanın, Türkiye-Rusya arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkilere bakışını öğrenmek istedik.

Merakımızı da…

Moskova’nın deneyimli ve kulağı delik gazetecilerinden olan Türk asıllı Fuad Safarov giderdi:

Yeni Başbakan 2006 yılında Özel Ekonomik Bölgelerin Yönetimi ile ilgili Ros OEZ adlı kuruluşun başkanlığını üstlendi. Onun girişimleriyle de iki yıl içinde Rusya’da ilk kez Tataristan Alabuga ile Lipetsk ve Moskova’ya yakın olan Dubna kentinde özel ekonomik bölgeler kuruldu.”

Bunların ne anlama geldiğini de açıkladı:

Yabancı yatırımcıların en çok ilgi gösterdiği Alabuga Özel Ekonomi Bölgesi’nde Türk fabrikaları dahil 22 dev işletme faaliyet gösteriyor. Rusya’nın en iyi yatırım çeken özel ekonomik bölgelerinin ulusal reytinginde Alabuga Özel Ekonomi Bölgesi ilk sırada yer alıyor.”

Bölgede yatırım yapan Türk firmalarını sıralarken bir de sürprizi açıkladı:

Hayat Kimya, Kastamonu Entegre, Şişecam gibi Türk yatırımcıların üretim merkezlerinin bulunduğu Alabuga Özel Ekonomi Bölgesi’nde bir de Bursalı firma var: Coşkunöz Holding”

Yani…

Yani Rusya’nın yeni Başbakanı Mihail Mişustin için Türk yatırımcılara Rusya’da özel bölge açan isim diyebiliriz.”

Gördüğümüz kadarıyla…

Fuad Safarov bu değişimden Türkiye-Rusya ilişkileri adına umutlu.

Kanar “birlik mesajını” kime verdi?

 

Sosyal medyada dikkatimizi çekti… Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar seçimin üzerinden 1 yıl geçmeden birlik mesajı yayınlamış.

Fotoğrafta…

AK Parti Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Murat Hallaçoğlu da yönetimiyle birlikte yer alıyor.

Kime olduğunu anlayamasak da, ilgi çeken çağrısında Kanar şunları yazıyor:

Bu toprakların çocuklarına hizmet etmek demek, aramıza fitne tohumları ekenlerin karşısında tek vücut olmak demek. Birlik ve beraberliğimiz daim olsun.”

CHP’de ilgi ana kademede, ama Kadın Kolları kongreleri de başlıyor

 

CHP’de ilgi 9 Şubat’taki il kongresine yoğunlaştı, ama yeni kongre dalgası geliyor. Çünkü, 27 Ocak ile 1 Mart arasında Kadın Kolları ilçe kongreleri var.

Bu kapsamda…

8 Şubat’ta yapılması beklenen kongrede CHP Nilüfer İlçe Kadın Kolu Başkan Adayı Ece Aktan genç ama siyasi deneyimi yüksek bir isim.

Geçmişte…

Gürsu Kadın Kolu Başkanı olarak görev yaptı, 2016 kurultayında Kadın Kolları Merkez Yönetim Kurulu aday listesinde yer aldı. 2012’de İsmet Karaca döneminde Osmangazi İlçe Yönetim Kurulu’ndaydı. 2014 yerel seçiminde Yıldırım Belediye Meclisi için önseçime girip 6. sırada yer aldı, ama seçilme yaşı olan 26 yaşını doldurmaya 23 gün kaldığı için aldığı Seçim Kurulu tarafından iptal edildi.

CHP Nilüfer kadın Kolu Başkanı Adayı olarak da iddialı:

Nilüfer vizyonunu tamamlamış bir ilçe olmasına karşın kadınların siyasete katımında sorun var. Kadın siyasetini önemsiyorum, ama kadınlarımızı aktifleştiremiyoruz. Mahalle temsilciliklerinde eşbaşkanlık getireceğim.”

Mesajı İmamoğlu’nun sloganı:

Heyecanımız yüksek, gençliğimiz var, yolumuz uzun.”

 

Mudanya’da ilginç bir adaylık ücreti iadesi

 

31 Mart yerel seçimine gidilirken CHP adayların önseçimle belirleneceğini açıkladı, buna göre de başvurular yapıldı. Fakat süre daralınca önseçim yerine merkez yoklaması tercih edildi.

Mudanya Belediye Meclisi için adaylık başvurusu yapan CHP Üyesi Mehmet Kartal ise itiraz edip ödediği başvuru ücreti 2 bin 500 lirayı geri istedi.

Bunun üzerine…

CHP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal cebinden 2 bin 500 lira gönderdi. Kartal da gelen parayı Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Nesin Vakfı ve LÖSEV arasında paylaştırarak bağışladı.

Gençler daha fazla okuyabilsinler diye derneğe Eğitim Havuzu Kurdu

 

Dağ yöresi insanının bir özelliği var. Durumu ne olursa olsun, kimseden yardım istemez, ne yaşarsa yaşasın şikayet etmez.

Bunu bildiği için…

Keles’in tarihi Osmanlı köylerinden olan Sorgun Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Muharrem Ulutaş, köydeki gençlerin daha fazla okuyabilmeleri için Eğitim Havuzu oluşturdu.

Dernek bünyesinde oluşturulan ve ayrı bir banka hesabı açılan Eğitim Havuzu’nun en önemli hedefleri arasında bu yıl 13 olan burs sayısını gelecek yıl 23’e çıkarmak var. Sonraki her yıl için sayıyı 10’ar arttırmak da hedef.

Parayı yalnızca eğitime harcayacağız, daha çok gencimizin öğretim görüp eğitim almasını sağlayacağız” diyen Sorgun Köyü Derneği Başkanı Ulutaş bu amaçla 19 Ocak Pazar günü Ankara Yolu üzerindeki İpek Düğün Salonu’nda eğlence düzenledi.

Saat 13.30’da başlayacak Sorgun Köyü Eğitime Destek Eğlencesi’ne yöre sanatçıları sesleri ve sazlarıyla renk katacak.

Ankara’da İznik tanıtımı başladı

 

Görünen o ki… Türk dünyasını Türklerin Anadolu’daki ilk başkenti solan İznik’te buluşturacak Göçebe Oyunları yıllardır beklediğimiz tanıtımın en büyüğünü yapacak ve İznik’i herkese tanıtacak.

Nitekim…

Her gün yüzbinlerce yolcu taşıyan Ankara Metrosu ve Başkentray vagonlarındaki ekranlarda İznik tanıtımı başladı.

Öyle ki…

Ankara’daki raylı sistemlerde yolculuk yaparken ekranda bir anda İznik tanıtımıyla karşılaşan Bursalılar önce şaşırıyorlar, sonra da izlerken heyecanlanıyorlar.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X