Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Sağ siyasetin yönetim şeklini Eşbaşkan’la değiştirdiler, yapılışını da değiştirecekler!

Köşe Yazısını Dinle

4 yıl önce… DP-AP-DYP-DP geleneğinde merkez sağ siyaseti yapanların başlattıkları siyasi harekete Çoban Ateşi adı verilmesi fikri Bursa’dan doğdu.

Sonrasında…

Doğru Parti adıyla siyasal parti kimliği kazandı . Pazar günü, BUTTİM Kongre Merkezi’nde saat 13.00’te başlayacak Bursa İl Kongresi’ne Doğru Parti Eşbaşkanları Rıfat Serdaroğlu ve Dr. Arda Ateş de katılacak.

Kongre öncesi…

Çoban Ateşi’ne Bursa’dan ilk katılanlardan olan Doğru Parti Stratejiden SorumluGenel Başkan Yardımcısı Tolga Kornoşor’la sohbet ettik.

Dedi ki:

“Sokağa indiğim zaman şöyle bir soruyla karşılaşıyorum: Tamam, buna oy vermeyelim de, kime verelim? Biz bu sorunun cevabını vermeye geliyoruz.”

Hedeflerini açıkladı:

“Bugünün iktidar ve muhalefet partilerinin sergiledikleri siyasi yapıyı değiştirip yeni bir yol getireceğiz. Siyasetin yapılış şeklini değiştireceğiz. Şeffaf, rekabetçi, yaratıcı ve kapsayıcı siyaset yapacağız.”

Kendilerini…

“Merkez ve merkez sağ” olarak nitelendirdiklerini vurgulayıp şunu söyledi:

“Anayasa’nın ilk 6 maddesiyle ihtilafı olmayan herkesi kucaklamak hedefimiz.”

Ardından…

Yerel seçim için aday çıkarmadıklarını söyleyip, “20 yıl kaybeden Bursa’da beklentisiz olarak Mustafa Bozbey ve CHP adaylarını destekliyoruz” dedi.

Partinin yönetim şeklini de şöyle açıkladı:

“Siyasette kadınların da erkeklerle aynı seviyede yer alıp mücadele etmelerinin önünü açmak için Eşbaşkanlık sistemine geçtik.”

Şunu vurguladı:

“Etnik siyaset yapmıyoruz. Merkez ve merkez sağı kapsayıcı, özgürlükçü, demokratik, laik, vatansever, gelenekçi çizgide partimizi yüceltmek istiyoruz. Muhafazakâr demokratları, liberal demokratları, sosyal demokratları, kısaca tüm demokratları partimiz çatısı altında siyasete davet ediyoruz.”

Çağrısı şu:

“Katılımcı demokrasiye inanan Doğru Parti seçmenlerini mutlaka oylarını kullanmaya çağırıyoruz.”

 

Kongreye ünlü isimler de geliyor

Pazar günü… BUTTİM Kongre Merkezi’nde yapılacak Doğru Parti Bursa İl Kongresi’ne, Rıfat Serdaroğlu ile birlikte Emekli Orgeneral Atilla Ateş’in kızı olan Dr. Arda Ateş de eşbaşkan olarak katılacak.

Ayrıca…

Emekli Amiral Türker Ertürk, televizyoncu Sedef Kabaş, sahnelediği Mustafa Kemal Müzikali’yle beğeni toplayan Sanatçı Pınar Ayhan da katılacaklar.

Doğru Parti’nin 30 il başkanı da kongreye gelecek.

 

AK Parti’de kriz gecesi: Gemlik istifa etti, ilçelerle gece toplantısı

Çarşamba gecesi… İlk haber Gemlik’ten geldi. AK Parti Gemlik İlçe Başkanı Tevfik Yılmaz ve yönetimi, aday belirleme sürecinde görüşlerinin sorulmadığı gerekçesiyle topluca istifa ettiler.

Bu da, AK Parti siyasetinde bir ilk oldu.

Ardından…

3 ilçenin daha istifalarının hazır olduğu bilgisi ulaştı.

Derken…

AK Parti İl Başkanlığı 17 ilçe başkanıyla, ilçelerin Kadın ve Gençlik kolu başkanlarını acil koduyla gece yarısı toplantıya çağırdı.

Geç saatlere kadar süren, AK Parti Genel Merkezi Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir’in de telefonla bağlandığı toplantıda cepteki istifalar önlendi.

Sabah da…

AK Parti Koordinatörü Halis Dalkılıç apar topar Bursa’ya geldi ve yeniden teşkilat toplantısı yapıldı.

Kulağımıza…

Belirlenen adayla çalışamayacakları düşünülen 4 ilçede yönetim yenilemesinin söz konusu olduğu geldi.

 

Adaylar sabah-akşam değişiyor

AK Parti’de… Bir ilçe yönetiminin aday belirlenirken görüşünün alınmadığı gerekçesiyle istifası ilk kez oluyor.

Yine…

Aday değişikliği görmüştük, ama sabah-akşam aday değişmesi ilk kez gördük.

Nitekim…

Çarşamba günü Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır’ın devam edeceği biliniyordu, ama gece İl Başkan Yardımcısı Ferhat Erol aday oldu. Keles’te de günü aday kapatan Mustafa Bektaş’ın yerine gece Ali Doğru geldi.

 

Tüm ilçelere metro götürecek, Hal’i tarımsal ilçelere trenle bağlayacak

Sahada… Yüksek enerjiyle çalışan Zafer Partisi Büyükşehir Adayı Bayram Kazancı, alışılmış siyasi vaatlerin ötesine geçiyor.

Nitekim…

Bursalı GİK Üyesi Mahmut Kara, İl Başkanı Cihat Gazi ve Osmangazi Adayı İbrahim Tugay Ateş’le ziyarete geldiğinde yeni projelerini açıkladı.

Bir…

“Tüm ilçelerle metro götüreceğim. Yer üstünde raylı sistem olmayacak. Metro hatlarını da otobüs ve minibüs taşımacılarıyla ortak yapacağız.”

İki…

“Bursa Hali’ni, tarımsal ilçelere trenle bağlayacağız. Taşıma maliyeti düşecek, yolda çürüme riski kalkacak.”

Üç…

“Sanayi siteleri ve Gemlik başta, limanlara demiryolu bağlantısı olacak. Bunu da taşıma sektörü yapacak.”

Dört…

“KOBİ OSB hemen hayata geçecek. Tahsis ettiğimiz alanlara kendi yapacakları sitelerin çatılarından da güneş enerjisi elde edip maliyetlerini karşılayacağız.”

 

DEVA 3 ilçede daha adaylarını açıkladı

Bursa’da… Büyükşehir ve 6 ilçenin adaylarını 15 gün önce açıklayan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 3 ilçenin daha adaylarını bu kez Ankara’da parti genel merkezinde duyurdu.

Açıklamasında…

Kestel’de Yasemin Bahar’ın, Yıldırım’da Ferhat Yıldırım’ın, Mustafakemalpaşa’da Özlem Bayraktar’ın adaylıklarını duyuran Babacan, mesajını da “Bursa’nın DEVA’sı yerele hazır” diyerek verdi.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X