Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Sağlık Bakan Yardımcısı Eldemir’in mesajı var: Tavsiyeleri dikkate alın!

Dikkat çeken şu: Dünya, koronavirüs tehlikesini bu hafta başında fark etti ve yaşanan ölümlerden sonra ciddi bir şekilde önlemler almaya başladı.

Örneğin…

Avrupa’da sportif karşılaşmalar, konserler gibi kalabalıkları buluşturan organizasyonlar iptal edildi. Dünya devi futbol kulüpleri takımlarını karantinaya alıyorlar. Başlangıçta turizmin zarar görmemesi için sessiz kalan İtalya sokağa çıkma yasağı uyguluyor. Amerika da önlemler alıyor, kapılarını bile kapattı.

Böyle bir ortamda…

Üstelik, yanı başındaki İran’da ölü sayısı her gün artarken Türkiye’de vaka sayısı dün 3 vakanın eklenmesiyle yalnızca 5’e çıkmışsa Sağlık Bakanlığı’nın aldığı önlemlerin rolü çok büyük.

Nitekim…

Tüm siyasi partiler, kurumlar, toplumu etkileyen sanat ve spor insanları Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’yı kutluyorlar. İlk andan itibaren tüm önlemler büyük bir kararlıkla alındı, ödünsüz bir şekilde de uygulandı.

Bursa Erkek Lisesi’nde parasız yatılı okumuş Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca sakin, şeffaf ve güven veren açıklamalarıyla bu süreci kontrol etti.

Aynı şekilde…

Bursa’da yetişen, okuyan, iş yaşamı bu kentte olan, ailesi de Bursa’da yaşayan Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir de alınan sürecin yönetilmesinde etkili şekilde yer aldı, bu büyük mücadelenin önemli bir parçası oldu.

Bu noktada…

Şunu özellikle vurgulamak gerekiyor:

Yaşamını yitirenlerin sayısının 600’e yaklaştığı İran’dan Türkiye’ye tek bir koronavirüs vakası gelmemişse, bunda sınırda alınan önlemlerin çok önemli etkisi olduğunu unutmamak gerekiyor.

Gürcistan’dan Irak’a kadar olan bölgedeki 13 sınır kapısına kurulan sahra hastaneleri sorumluluğu da, yıllarca Bursa’ya sağlık alanında yönetici olarak hizmet eden Dr. Osman Ayyıldız ve yine aralarında Bursalı doktorların yer aldığı ekibinde.

İşte…

Tüm bunların ışığında, eski bir dost olan Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir’i arayıp kutladık.

O da Bursa’ya şu mesajı verdi:

“Sağlık Bakanlığı olarak her türlü tedbiri almaya gayret ediyoruz. Vatandaşlarımız paniğe kapılmadan ve tedirgin olmadan Bakanlığımızın açıklamalarını izlemeye devam etsinler, tavsiyeleri dikkate alsınlar.”

 

Bursa’da koronavirüs seferberliği

 

İşin ciddiyetinin ve tehlikenin büyüklüğünün anlaşılmasıyla Bursa’da tam anlamıyla koronavirüs seferberliği başladı.

Bu kapsamda…

Belediyeler ana caddelerden altgeçitlere ve parklardan kaldırımlara kadar her yeri büyük bir titizlikte dezenfekte ederken, çalışan sayısı fazla olan sanayi kuruluşları da özel önlemler geliştiriyorlar.

Örneğin…

Fabrika giriinde ateşölçerle denetim yapan, servis araçlarını ilaçlayan, kalabalık yemekhaneleri düzenleyen sanayi kuruluşları olduğunu duyuyoruz.

 

Mudanya Kaymakamı, yaşlı ve hastalar için ‘evde mobil hizmet’ başlattı

 

Nüfus kimlik belgeleri ve ehliyetlerin değişmesi için süre giderek kısalıyor. Fakat henüz belgelerini yenileriyle değiştirmeyenler var.

Mudanya Kaymakamı Faik Oktay Sözer’le sohbet ederken, bu konuda aldıkları iki özel uygulamayı açıkladı.

Birincisi…

Hafta içi günlerde saat 12.00’de başlayan öğle tatili sırasında Nüfus ve Vatandaşlık İşleri İlçe Müdürlüğü’nde tüm birimler nöbetçi bırakıyorlar.

Böylece, vatandaşlar öğle tatilinde bile işlemlerini yapabiliyorlar.

İkincisi…

Kaymakam Sözer’in oluşturduğu mobil ekip nüfus kimlik belgesini değiştirmek isteyen, ancak hastalık ya da yaşlılık nedeniyle evde n çıkıp Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü’ne gidemeyenlerin ayağına gidiyor.

Belgeler evde doyduruluyor, parmak izleri bile evde alınıyor.

Vatandaş da evinden çıkmasına gerek kalmadan nüfusunu ve ehliyetini değiştirebiliyor.

Basit gibi görünen, ama toplumsal sorun çeken uygulamayı çok beğendik.

 

Vatandaşın hep yanında bir Kaymakam

 

Açıkça söylemek gerekirse… Kendisini hep yakın geleceğin önemli Valilerinden biri görüyoruz. Çünkü,  farklı özelliklere sahip olan Mudanya Kaymakamı Faik Oktay Sözer bu potansiyele sahip.

En büyük özelliği de…

Hep vatandaşın yanında olması, günlük yaşamı vatandaşla izlemesi.

Haftanın bir gününü köylerde geçiren Kaymakam Sözer’i kimi zaman trafik kontrolü yaparken, kimi zaman denizden sahilleri denetlerken, kimi zaman kahvehanede vatandaşla çay içerken, yaşlıları ziyaret ederken görmek mümkün.

 

Kurultaya giden CHP’de Parti Meclisi’nin son toplantısından anı fotoğrafı

 

2 yıl önce… CHP Kurultayı yapıldığında, Bursa’dan Parti Meclisi’ne seçilen milletvekilleri Prof. Dr. Lale Karabıyık ile Orhan Sarıbal’ı herkes tanıyordu, ama Gamze Pamuk Ateşli sürpriz olmuştu.

Çünkü…

Bir dönem CHP Osmangazi Gençlik Kolu Başkanı olsa da Ateşli’yi kulisler pek tanımıyordu.

Buna karşın…

Gençlik kotasından girdiği PM’de, özellikle CHP Genel Merkezi görevlendirmesiyle Anadolu’da üstlendiği eğitim ve hukuk mücadeleleri Gamze Pamuk Ateşli’nin geçen 2 yılda Bursa dışında da tanınmasını sağladı.

Doğal olarak…

Önümüzdeki dönem PM’de yeniden görev alıp almayacağını elbette bilemeyiz, ama perşembe akşamı sosyal medyada paylaştığı fotoğraf ilgimizi çekti.

Fotoğraf…

O gün yapılan son Parti Meclisi toplantısı bitiminde çekilmişti. PM üyelerinin tümünün yer aldığı anı fotoğrafı bir dönemin sonu olarak siyaset geleneğini yansıtmakla birlikte yeni bir dönemin başlayacağı anlamına da geliyor.

 

İlk Bursa Milletvekili Necati bey’e 100 yıllık vefa

 

Cumhuriyetin kurulması kararını alan Kurucu Meclis olarak kabul edilen TBMM’nin birinci döneminde Bursa’dan 7 milletvekili vardı. İnegöl ve Yenişehir o dönem Bilecik’e bağlıydılar.

İşte…

Bursa’nın ilk 7 milletvekilinden biri olan Necati Bey’i vefatının 64.yılında Yüz Yıllık Vefa hareketi andı.

Mesaj da…

Kurucu Meclis’in milletvekilleri için 100 yıllık vefa projeleri üreten AK Parti Genel Merkezi Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Bilecik Milletvekili Selim Yağcı’dan geldi.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X