Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Sağlık Bakanı’ndan güzel haber var: Bursa’nın beklediği hastane başlıyor

Köşe Yazısını Dinle

Kuşku yok ki… Pandemi sürecinde sağlığın önemi de, güçlü sistemin toplum sağlığına nasıl yansıdığı da anlaşıldı. Hastane yatırımlarının anlamı ortaya çıktı.

Mevcut hastanelerin kapasiteleri yanında devam eden sağlık yatırımları var. Bursa için ikinci Şehir Hastanesi özelliği taşıyan Acemler’deki Ali Osman Sönmez Çekirge Devlet Hastanesi inşaatının yeniden başlaması önemli.

Ayrıca…

Memleket Hastanesi için proje çalışması devam ediyor, bittiğinde inşaat ihalesine çıkılacak. Gündemde iki de Diş Hastanesi var.

Bununla birlikte…

Yalnızca Bursa’nın değil, Türkiye’nin tek Spastik Çocuklar Hastanesi var.

İşte…

AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Sağlık Komisyonu Üyesi Dr. Mustafa Esgin o hastaneyi, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’yla görüştü.

Görüşmeyi de şu sözlerle aktardı:

“Spastik Çocuklar Hastanesi’nin verilmiş bir karar olduğunu, yatırım programında yer aldığını söyledim. Belediyeyle ilgili sürecin çözüldüğünü, bir an önce yapılmasını Bursa kamuoyunun beklediğini anlattım.”

Hastanenin özelliklerini de anlattığını belirtip şunu söyledi:

“Bakan Bey konuyu biliyor ve takip ediyor. Bir an önce yapılması isteğime de çok sıcak yaklaştı.”

Şu bilgiyi de verdi:

“Türkiye’de tek olduğu için başka illerden gelenler var. Aynı zamanda, kentimizin o bölgesinde branş ve acil yönüyle hizmeti karşılıyor.”

Ardından…

Mevcut hastanenin arada kaldığını, ancak Çelebi Mehmet Bulvarı geçmesiyle çok mevki bir yere dönüştüğünü vurgulayıp şunu söyledi:

“Bölgedeki saha çalışmalarımdan çevre sakinlerinin beklentilerini de, yeri bağışlayan hayırseverin güzel beklentilerini de anlattım.”

Gelinen noktayı açıkladı:

“Bakanımız hastanenin Bursa’ya kazandırılacağını söyledi. Çok da fazla beklemeyeceğiz. Yeni hastane yapılırken mevcut hastane devam edecek, sonra birleştirilecek.”

Kısacası…

Spastik Çocuklar Hastanesi’nde çalışmalar hızlanıyor.


Hastanelerin cihaz eksikleri tamamlanıyor

Pandemide… Hastanelerimiz ağır bir yükle karşı karşıya kaldılar, ama çok ciddi bir sorun yaşanmadan yükün altından kalktılar.

Fakat, bazı hastanelerimizde cihaz eksiği var.

O eksiği…

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’ya anlatan AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin şu bilgiyi verdi:

“Bazı hastanelerimizdeki tomoğrafi ve MR gibi cihaz taleplerini ilettim. Bakanlık planlamasıyla karşılanacak.”

 

Esgin açıkladı: Bursa’nın yüzde 15’i aşılandı, Marmara’nın en iyisiyiz

Aynı zamanda… TBMM Sağlık Komisyonu Üyesi olduğu için koronavirüs mücadelesinde genele ilişkin bilgilere de sahip AK Pari Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin’le konuşurken son durumu sorduk.

Söze…

“Bursa olarak da Türkiye olarak da iyi gidiyoruz. Fakat son günlerde vaka sayılarında bir kıpırdanma var” diye başladı ve şunu açıkladı:

“Almanya’da Merkel üçüncü pikten söz ederken, Türkiye toplumun yüzde 10’u üzerinde aşılama gerçekleştirdi. Bursa’daysa hedef kitlenin yaklaşık yüzde 15’i aşılandı.”

Ardından…

“Bu iyi bir rakam” dedi ve şunu söyledi:

“Araştırmalar, yaptığımız aşının mutasyonlarda da etkili olduğunu gösteriyor. Bu da rahatlatıcı. Çünkü, özellikle Karadeniz bölgesinde vaka artışlarında varyantların sorumlu olduğuna dair bir görüş var. Mutant virüsle mücadelede de aşı önem kazandı.”


Toplumsal bağışıklık için aşıda hedef yüzde 60

Pandemide… Hastalığı geçirenlere aşı gerekmezken, toplumsal bağışıklık için yüzde 60’ın aşılanması gerekiyor.

Verilere göre…

Toplumun yüzde 25’i hastalığı yaşadı. Yüzde 10 da aşılandığı için hedefe yüzde 25 kaldı.

AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin şu çağrıyı yaptı:

“İşi sıkı tutuyoruz. Rehavete kapılmadan, teyakkuz halinde olup normalleşeceğiz. Her şey bitmedi, ama gelişmeler umut verici.”

 

Böyle kadro bir araya gelmedi, böyle albüm olmadı: Hekimler Söylüyor

Biz de… Türk Eğitim Vakfı Bursa Şubesi Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Çalışkan sayesinde tanıdık. Dr. Özlem Kaya halen Mudanya Devlet Hastanesi’nde Biyokimya Uzmanı olarak görev yapıyor, filyasyon için de sahada çalışıyor.

Tıp okurken konservatuvarda Türk Sanat Müziği eğitimi alan Dr. Özlem Kaya bu yanını mesleğiyle birleştirip örnek bir çalışma ortaya çıkardı.

İlk olarak…

2019 yılında 30 kadın doktorun okudukları şarkılarla Hekimler Söylüyor albümü yayınladı. Şimdi de Türkiye’nin çeşitli illerinden 55 doktorun seslendirdikleri şarkılarla Hekimler Söylüyor-Volume 2 albümüne proje koordinatörlüğü yaptı.

Üstelik…

Türkiye’de tek olan ve 2 CD’si Türk Halk Müziği eserlere ayrılan 4 CD’lik ikinci albümün ulvi hedefini Mehmet Çalışkan’la konuğumuz olduğunda açıkladı:

“Albümün gelirini, hekim olacak kızlarımıza TEV aracılığıyla burs olarak vereceğiz.”


Türk Sanat Müziği severler için hazine

Melihat Gülses’in tek şarkıyla destek verdiği Hekimler Söylüyor-Volume 2 albümünde, 3’ü Bursa’dan olmak üzere çeşitli illerden müziğe gönül vermiş 55 doktoru bir araya getiren Proje Koordinatörü Dr. Özlem Kaya ilk albüme de Emel Taşçıoğlu’nun destek verdiğini söyledi.

Dileyenlerin…

İnternette shop.hekimlersoyluyor.com adresinden sipariş verebilecekleri hazine gibi albümün ses kayıtları da Bursa’da Stüdyo Orpheus’ta gerçekleştirildi.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X