Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Sağlık Bakanlığı 8 yıldır çivi çakmayınca Çağlar da arsayı bağışlamaktan vazgeçti

Yıl 2012…  Alanında Türkiye’nin tek hastanesi olan Dr. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi’nin büyütülmesi için harekete geçiliyor.

Bir yandan bürokratik adımlar atılırken, Altınova Mahallesi Muhtarı ile Dr. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Derneği  başkan ve yöneticileri Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar’ı ziyarete geliyorlar.

O ziyarette…

50 yataklı hastaneyi 100 yatağa çıkarıp büyütecek proje için, büyüme alanında bulunan Çağlar’a ait yaklaşık 4 dönümlük araziyi istiyorlar.

Çağlar da…

2012 yılının değerleriyle 4 milyon liralık gayrimenkulünü hastane için bağışlamaya karar veriyor. Bugüne kadar Bursa’ya gelen hizmetlere öncülük etmiş, yatırımları ve kişisel yardımlarıyla iz bırakmış duayen sanayici olarak, Türkiye’nin tek Spastik Çocuklar Hastanesi’nin büyümesinin önünü açıyor.

Yazışmalar yapılıyor, işlemler tamamlanıyor, 16 Şubat 2012 günü Bursa Valiliği’nde protokol imza töreni düzenleniyor.

Törende…

Dönemin Bursa Valisi tarafından, Dr. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi ek binasına Cavit Çağlar adının verileceği açıklanıyor.

Ne var ki…

Protokolün üzerinden 8.5 yıl geçmesine karşın Türkiye’nin tek Spastik Çocuklar Hastanesi için adım atılmadı.

Gerçi…

Sağlık Bakanlığı geçtiğimiz aylarda proje ihalesi yaptı, ama nedense sonrası için adımlar bir türlü atılamadı.

Nitekim…

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın cuma akşamı Bursa programı sırasında “Türkiye’nin tek Spastik Çocuklar Hastanesi’ni büyütüyoruz” dedi, ama proje ihalesini kazanan firma Bursa’ya geldiğinde mevzuat tıkandığı için hiçbir şey yapamadan geri döndü.

Sonunda…

Verilen sözlere ve yapılan açıklamalara karşın, projeyle ilgili tek bir çivi çakılmaması, somut bir adım atılmaması Çağlar’ı rahatsız etti.

Bunun üzerine…

Bursa Valiliği’ne yazıyla başvurup “gayrimenkulümü bağışlama irademden vazgeçtim” dedi.

Oyalamaya da son verdi.


Ali Osman Sönmez Hastanesi için de kötü haber


Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca,
cuma akşamı Bursa programı sırasında, Acemler’deki Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi inşaatının ödenek sıkıntısı olmadığını, müteahhidin iflası nedeniyle tamamlama ihalesi yapıldığını açıkladı.

Ne var ki…

İhalesi sonrasında itiraz süresinin son günü olan dün akşam itibarıyla, ihaleye giren firmalardan biri itiraz başvurusu yaptı. Bu da sürecin en az 2 ay uzaması demek.

Siyasetten aileye… Ali Koyuncu ile Mevlüt Çavuşoğlu dünür oldu

Biz onu… İstanbul’daki Bahçeşehir Üniversitesi organizasyonu Siyaset Okulu’nda tanıdık.  Konuşmamız sonrası yanımıza gelen Bursalı grup arasında AK Parti Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Ali Koyuncu’nun olması ilgimizi çekmişti.

Sonra dostluğumuz ilerledi.

2007 seçiminde ilçe başkanlığından milletvekilliğine yükseldi ve AK Parti Bursa Milletvekili olarak parlamentoya gitti.

Ardından…

Faruk Çelik’in özellikle Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı döneminde danışmanı olarak önemli görevler üstlendi.

Hafta sonunda…

Siyasetteki dostlukları akrabalığa dönüştüren büyük bir mutluluk yaşadı.

Çünkü…

Koyuncu’nun oğlu Sefa ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun tek kızı Eylül İrem aile arasında düzenlenen törenle Ankara’da nişanlandılar.

Genç nişanlılar…

Ankara Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden tanışıyorlar.

Bir kadın kooperatifi daha kuruldu

Yazının başlığı… AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç’in.

Milletvekili seçildiği günden beri üretimde kadının gücü için çalışıp projeler üreten Gözgeç, geçen hafta Birleşmiş Milletler Gıda Örgütü’nün Karacabey Dağkadı Üreten Kadın Kooperatifi Başkanı Aylin Yıldız’ın Dünya Gıda Kahramanı seçilmesi heyecanını yaşadı.

Dün de…

Gürsu Kadın Girişimi Kooperatifi’nin kurulduğunu heyecanla duyurdu.

Jandarma, sürücüleri uyardı: Bisiklet oyuncak değil, ulaşım aracı

Son dönemde… Pandemiden kaynaklı temassız yolculuk ya da hareketli yaşam amaçlı olarak kent içinde bisiklet kullanımı giderek artıyor. Yerel yönetimler de bunu destekleyen kampanyalar düzenliyorlar ve bisiklet kullanımını özendiriyorlar.

Ne var ki…

Yollarda bisikletli sayısının artması, bisiklet yollarının yeterli olmaması trafik içinde bazı tartışmalar yaşanmasına yol açıyor.

İşte…

Bu tartışmalara karşı Jandarma Genel komutanlığı kampanya başlattı. “Değerli sürücüler” diye başlayan mesaj şu:

“Trafikte motorlu araçların yanında, insan/hayvan gücü ile kullanılan motorsuz araçlar da yer almaktadır. Bisiklet de bu motorsuz araçlardan biridir. Lütfen trafiğe çıktığınız andan itibaren bisiklet sürücülerinin de trafiğin bir parçası olduğunu unutmayın.”

 

İnegöl Kanalı geçtiği yere yaşam verecek

Geçenlerde… İnegöl Belediyesi yaptığı duyuruyla, ilçenin içinden geçen İnegöl Kanalı’nın, kötü görüntüsünden kurtarılıp yaşam veren olabilmesi için ihale sürecinin başlatıldığını duyurdu.

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban dün de, son günlerdeki “nasıldı, nasıl olacak” kampanyasına uydu ve İnegöl Kanalı’nın bugünkü görünümüyle proje bittiğinde nasıl görüneceğini paylaştı.

Heyecanlanmamak elde değil.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X