Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Sağlıklı nesiller için sağlam kalpler: Yıldırım’da öğretmenlere özel eğitim

Köşe Yazısını Dinle

Açıkçası… Günümüzün en yaygın hastalıkları arasında kalp ve damar hastalıkları ilk sıralarda yer alıyor. Hastanelerde de kuyruklar kalp poliklinikleri önünde biraz daha uzun oluyor.

Kimimiz…

Günlük yaşamın yol açtığı stresten, kimimiz yaşanan farklı nedenlere bağlı üzüntülerden, kimimiz yanlış beslenmekten, kimimiz kötü alışkanlıklardan kalp ve damar hastalığına yakalanma potansiyeli gösteriyoruz.

Ne var ki…

Riskinin yüksekliğine, hastalığın yaygınlığına karşın damar tıkanması ya da kalp krizi aşamasına gelmeden önlem almadığımız gibi, doktor kontrolünden geçmeye de zaman bulamıyoruz.

İşte…

Önlenebilir hastalıklar kapsamında olmasına karşın ihmal ettiğimiz kalp ve damar hastalıkları, ya da tıp literatüründeki deyişle kardiyovasküler hastalıklara karşı; Yıldırım İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ferhat Ekinci büyük bir farkındalık eğitimi ve sağlık taraması başlattı.

Yıldırım Kaymakamı Metin Esen’in desteğiyle hazırladığı projede önceliği de öğretmenlere verildi.

Hedefi…

Yıldırım’da eğitim veren 205 okuldaki 6 bin civarı öğretmenin hem sağlık taramasından geçmesi, hem de önlenebilir hastalıklar olarak kabul edilen kardiyovasküler hastalıklar eğitimi verilmesi olarak belirledi.

İlk etapta…

100’ü aşkın okulda 3 bin 500’e yakın öğretmene bu eğitimler verildi. Hatta, projeye destek veren Yıldırım Kaymakamı Merin Esen de bazı okullardaki eğitim çalışmalarına katıldı.

Uzmanlardan…

Kalp ve damar hastalıklarının hem nasıl ortaya çıktıkları, hem nasıl korunabileceklerine dair eğitim alan öğretmenler de bu bilgileri sınıflarda çocuklara aktarmaya başladılar.

Böylece…

Toplumun bildiği, ama başına gelmeden umursamayıp önlem almadığı kalp ve damar hastalıklarına karşı kapsamlı bir farkındalık oluşacak.

Bir anlamda…

Yıldırım’da sağlıklı kalplerle bilinçli bir yeni nesil yetişecek.

İftara yetişemeyene Büyükşehir desteği

2008’de… Ali Mollasalih, henüz Saadet Partisi İl Gençlik Kolları Başkanı olduğu dönemde arkadaşlarıyla birlikte, iftar saati otobüs duraklarında bekleyenlere oruçlarını açabilmeleri için su dağıtırlardı.

Bugün de…

Büyükşehir Belediyesi’nin İftara 5 Kala adıyla Ulucami başta: Mimar Sinan, Acemler, Organize Sanayi, Üniversite metro istasyonlarıyla Şehir, Çekirge, Dörtçelik Çocuk ve Yüksek İhtisas hastaneleri önünde iftara yetişemeyenlere sıcak çorba dağıtması güzel bir proje oldu.

Memleket meselesi: Herkesin ulaşabildiği, konforlu yaşayabildiği Bursa

Memleket Partisi… Yerel seçime Bursa’da 10 adayla giriyor. Büyükşehir Adayı olan Parti Meclisi Üyesi Ruşen Sever ziyarete; yüksek oy bekledikleri Osmangazi Adayı Cevdet Şen ve seçimi kafa kafaya gördükleri Mustafakemalpaşa Adayı Burak Gökmen’le birlikte geldi.

Sohbetimizde…

İlk önceliğinin deprem olduğunu vurgulayan Memleket Partisi Büyükşehir Adayı Ruşen Sever, kentin yerleşim düzenindeki sıkıntılara dikkat çekti ve acilen toplanma alanları oluşturacağını söyledi.

Mahallelere…

Çadır ve sağlık malzemeleri olan deprem konteynerleri koyacak, dayanıklı binalar için kentsel dönüşüm yapacak.

Bu noktada…

Altıparmak-Merinos-Çekirge üçgeni önceliği olacak, bölgedeki sığınmacı yoğunluğunu azaltacak. Kentin doğusuna da gerçekçi dönüşüm hazırlıyor.

“Herkesin ulaşabildiği ve konforlu yaşayabildiği Bursa” için çalışacağını söyledi.

Kestel’den otoyola bağlantı da gündeminde.

Nilüfer’de ilçe başkanı Osmangazi’de aday

Kuruluş sürecinde… Memleket Partisi Nilüfer Kurucu İlçe Başkanı Ümit Akkuş’un yönetiminde Başkan Yardımcısı olarak yer aldı. Akkuş’tan sonra Nilüfer İlçe Başkanı olarak bayrağı devralan Cevdet Şen halen görevine devam ediyor.

Ancak…

Bu seçimde sürpriz yapıp Memleket Partisi Osmangazi Adayı oldu. Bu da, 31 Mart için tanık olduğumuz Bursa’nın siyasi ilklerine eklendi.

Anbarcıoğlu heyecanlı: Çanakkale Zaferi ve Kut’ul Amare  kitap oluyor

Yıllarca… Başarılı matematik öğretmeni olarak öğrenci yetiştirdi. AK Parti Bursa Milletvekili olarak, dağ yöresi için çalmadık kapı bırakmadı.

Bunları yaparken…

Edebiyattan ve şiirden hiç kopmadı. Son dönem de Çanakkale Zaferi üzerine önemli çalışmalara imza atıyor.

Örneğin…

Bir Destandır Çanakkale müzikal-tiyatral anlatısının sahnelenmesi 150’yi aştı. Attığı tek top mermisiyle Fransız Turkuaz denizaltısını 28 mürettebatıyla tek başına esir alan Yenişehirli Müstecip Onbaşı’nın kahramanlığını anlattığı tiyatro Çanakkale’de bile özel davetle sahnelendi.

Geçen yıl…

Senaryosunu yazıp rol aldığı Koçyiğitler filmi gençleri uyuşturucudan uzak tutmayı hedefledi.

Faruk Anbarcıoğlu şu günlerde bambaşka heyecan yaşıyor. Çünkü, Müstecip Onbaşı ile Kut’ul Amare senaryoları kitap olarak basılıyor.

Kalemine sağlık.

Metroda seçmenle sıcak temas

Selçuk Türkoğlu’nun farklı bir tarzı var… Memur sendikacılığından geldiği için sahayı kullanma becerisi yüksek ve ses getirecek renkli uygulamaları başarıyor.

İYİ Parti’de il başkanı ve milletvekili olarak dikkat çekici eylemler yaptı. Şimdi de İYİ Parti Büyükşehir Adayı olarak farkını gösteriyor.

Nitekim…

Metro yolculuklarında, vagonlarda vatandaşla bire bir görüşmeleri tüm propagandalardan daha etkileyici.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X