Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Sağlıkta büyük hamle: Hastanesiz ilçe kalmıyor, yarım inşaatlara yeni ihale!

Rakamı… 2 hafta önce TBMM kürsüsünden yaptığı konuşma sırasında AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin vermişti:

“Bursa’da 18 yılda 68 sağlık yatırımı yapıldı.”

Bu sözler…

AK Parti’nin 18 yıllık iktidarı süresince Bursa’da gerçekleştirdiği sağlık yatırımlarının toplamını gözler önüne seriyor.

Açıkçası…

18 yıla 68 yeni sağlık yatırımı sığdırılması, üstelik bunların çoğunun hastane yatırımı olması hiç de küçümsenecek bir durum değil.

Ne var ki…

Bursa’da hâlâ sağlık yatırımı eksiği var. Dahası, inşaatı bitmeyenler yanında hastanesi olmayan ilçe var. Yine merkezde bitmeyen hastane inşaatları var.

İşte…

Bu tablo içinde yaşanan son gelişmeleri, kentin sağlık yatırımları tablosunu TBMM kürsüsünden dile getiren AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin açıkladı.

Söze de…

“Bursa’da ‘hastanesi olmayan ilçe kalmayacak’ sözümüz geçerli. Bu konuda yeni gelişmeler var” diye başladı ve şunu söyledi:

“17 ilçemizden 16’sında hastane var, bir tek Harmancık’ta yok. Harmancık Devlet Hastanesi için de Sağlık Bakanlığımız haziranda ihaleye çıkıyor.”

Şunu ekledi:

“Büyükorhan Devlet Hastanesi inşaatımızın yüzde 85’i tamamlandı, fakat inşaat durdu. O kalan yüzde 15’lik bölüm için mayıs ayında, yine Sağlık Bakanlığı tarafından tamamlama ihalesi yapılacak.”

Yanı sıra…

Merkezdeki iki hastaneyle ilgili yüz güldüren bilgiler verdi:

Bir…

“Acemler’deki Ali Osman Sönmez Çekirge Devlet Hastanemizin inşaatı yüzde 40 seviyesinde yarım kaldı. İlk ihalenin tasfiye süreçleri tamamlandı ve şimdi haziran ayında Sağlık Bakanlığı ikmal ihalesini yapacak.”

İki…

“Bursa Devlet Hastanesi’nin Şehir Hastanesi’ne taşınmasından sonra, tarihi binanın ilk adı Memleket Hastanesi olarak devam etmesine karar verilmişti. Yapı tarihi olduğu için renovasyon projesi hazırlanıyor.”

Yani…

“Yani,  devam eden renovasyon projesi biter bitmez ihalesi yapılacak.”

 

Koronavirüs yatırımları engeller mi?

Açık söylemek gerekirse… Koronavirüs salgınıyla ekonominin sarsılması, devletin tüm ilgisini destek paketleriyle ekonomiyi ve etkilenen sektörleri ayakta tutmaya vermesi akıllara bazı sorular getiriyor.

Örneğin…

Zaten ekonomik sıkıntı yaşayan Türkiye, salgın nedeniyle birkaç yıl yatırım yapamayacak mı?

AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin şu cevabı verdi:

“Bazı kesimler böyle bir propaganda yapıyorlar, ama onların söyledikleri gibi olmayacak. Planlanan yatırımlar aynen ilerliyor.”

 

“Stratejik yatırım olan Şehir Hastaneleri hasta sayısıyla ölçülmemeli”

AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin’le sohbetimizde sağlık yatırımlarını konuşurken söz Şehir Hastanesi’ne geldi.

Tablo şu:

Şehir Hastanesi yapılırken yerinin kente uzaklığını biz de gündeme getirdik, ama hastanenin gereksiz olduğunu söylemek çok büyük haksızlık olur.

Yine de…

Geçen süreçte “Ne gerek vardı?” diyenler görüldü. Fakat, koronavirüs salgınıyla birlikte Şehir Hastanesi’ne bakış değişti.

Dr. Esgin de buna dikkat çekti:

“Salgın sürecinin yönetilmesinde Şehir Hastanelerinin çok büyük katkısı oldu. Teknolojisiyle, yoğun bakımlarıyla, geniş imkanlarıyla salgınla mücadelede başarıya ulaşılmasında çok katkıları var.”

Şunun altını çizdi:

“Şehir Hastaneleri stratejik yatırımlar. Böylesine stratejik yatırımlar yalnızca hasta sayısıyla değerlendirilmemeli.”

Şunu da ekledi:

“5 bin çalışanı olan Şehir Hastanesi personeline çok az sayıda Covid-19 bulaştı. Bu bile önemli bir başarıdır.”

 

76 ildeki 156 yurtta 65 bin kişi

Bu tür salgınlar devletler için büyüklük testi de oluyor. AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin şu örneği verdi:

“İstanbul’da Haseki Hastanesi’nde çalışırken Kapalıçarşı’daki patlamalar oluştu. 30 yabancıyı devletleri o gece uçak gönderip aldırdı. Şimdi biz 250 vatandaşımızı alıp getirdik.”

Şu bilgiyi de verdi:

“Yurtdışından gelenleri 76 ildeki 156 Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenci Yurdu’nda 14 gün misafir ettik. Halen 29 bin kişi kalıyor, 36 bin kişi ayrıldı. Yani toplam 65 bin kişi.”

 

Tarihten bir not: Bursa’nın ilk bakanı Fehmi Gerçeker’in yüzüncü yılı

3 Mayıs 1920… Büyük Millet Meclisi kuvvetler birliği esasına dayanan, siyasi ve hukuki temeli Milli Egemenlik Prensibi olan Meclis Hükümeti Sistemi çerçevesinde Mustafa Kemal Paşa başkanlığında görev yapacak 1. İcra Vekilleri Heyeti seçildi.

Gizli oyla seçilen 11 milletvekilinden oluşan ilk hükümete girenler arasında, Meclis’in açılış duasını yaptıran Karacabey Müftüsü Fehmi Gerçeker de vardı.

Hükümette…

Umuru Şer’iye ve Evkaf Vekili, yani Diyanet ve Vakıflar Bakanı olan Gerçeker, dönemin özellikleri gereği hükümetin 3 numaralı Bakanı oldu.

Atatürk başkanlığında 266’şar günlük dönemlerle görev yapan İcra Vekilleri Heyeti’ne Karacabeyli Fehmi Gerçeker 3 kez seçildi, tam 8 kez de Meclis’e girerek Bursa rekoru kırdı. O rekor kırılamadı.

Bugün…

Bursa’nın ilk bakanı Karacabeyli Fehmi Gerçeker’in bakanlığının 100. yılı. Biz de bu özel yıldönümünü Yüzyıllık Vefa Hareketi paylaşımından öğrendik.

 

Düşünce güzel, zamanlama yanlış, bitiriş kötü

UEDAŞ’tan 1 hafta önce mesaj geldi. Yaşadığımız bölgede bakım çalışması yapılacağı için 02 Mayıs 2020 günü 09.00-12.00 saatleri arasında elektriğin kesileceği duyuruluyordu.

Açıkçası…

İlk kez böyle bir bilgilendirme mesajı geldiği için mutlu olduk. “Bravo UEDAŞ’a, medeni bir anlayış” dedik, ama “Sokağa çıkma yasağıyla insanları eve kapatıp elektriği kesmek hiç doğru değil” diye düşündük.

Ne var ki…

Elektrik vaat edilenden 2 saat gelince de kendi kendimize “Türk işi değişmiyor” dedik.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X