Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Sahadaki Vali: Eğitim, sağlık, sanayi tarım, tren, Uludağ’la başka Bursa!

Köşe Yazısını Dinle

6 ay önce… Bursa Valisi atandığında, telefonla aradığımızda Mardin’de esnaf ziyaretleri yapıyordu. Tanıyan dostumuz, “Makamda oturmaz. Sürekli kenti dolaşır, esnaf ziyareti ve vatandaşla buluşmayı sever” demişti.

Gerçekten de…

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş’ı, hep sahadaki Vali olarak izledik. Yatırım, proje, aksayan işlerle ilgileniyor. Şantiyelere gidiyor, her kesimi ziyaret ediyor.

Dün de…

Olay Medya’da konuğumuz oldu. Olay İcra Kurulu Başkanı Mehmet Ali İnan, yönetici ve yazarlar olarak tanışıp düşüncelerini dinledik.

Bir…

“Hızlı trende çalışmalar çok hızlı gidiyor. Dış krediyle yapıldığı için finans sıkıntısı yok. 2025 sonunda bitmesi hedefleniyor ki, sapmaz.”

Şunu vurguladı:

“Ankara ve İstanbul’a daha hızlı, daha güvenli, daha konforlu gidilecek.”

İki…

“Uludağ Alan Başkanlığı kuruldu. Hızlı karar alıp, hızla uygulayabilecek. Şimdi imarı için çalışma başlıyor. Uludağ’dan yılın 12 ayı yararlanmalıyız.”

Üç…

“Bursa’nın 16.5 milyar Dolar ihracatı var. Bu rakam çok önemli. Nitelikli ürünlerle ihracat ve istihdamı arttırıp, tarım alanlarını koruyacağız.”

Dört…

“Bursa geleceğin sağlık üssü olacak. Bin yataklı yeni hastane İstanbul Caddesi’nde Orman Fidanlığı arkası ve Demirtaş’ta Orman’a ait iki araziden birine yapılacak. Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi ve Çekirge Hastanesi bittiğinde sağlık hizmetleri rahatlayacak.”

Ardından…

“Hastaneleri kentin bir bölgesine toplamamak lazım” deyip şu bilgiyi verdi:

“Salgın nedeniyle hastanelerimizde yoğunluk var. Durumu daha iyi bazı yoğun bakım hastalarını ilçelerdeki hastanelere sevk ediyoruz.”

Beş…

“Depremden hasar gören 39 okul yeniden inşa ediliyor. 3 okulda güçlendirme var. Son depremde zarar gören 6 okulun öğrencileri çevre okullara nakledildi. Milli Eğitim Bakanlığı da 6 yeni okul yapacak.”

Bir de karar açıkladı:

“Özel okul yoğunluğu Nilüfer’de. Bundan sonra, Osmangazi ve Yıldırım için izin verilecek. Nitelikli okullar da Osmangazi ve Yıldırım’a yapılacak.”

 

Vali Demirtaş: Vatandaşın istediği işleri yapıyorum

Elbette… Her ilde devleti Vali temsil eder. O nedenle , devlet düzeni valilerin öncelikli görevi.

Geçmişte…

Rahmetli Zekai Gümüşdiş gibi, vatandaşı öncelik alan valiler de var. Bursa Valisi Mahmut Demirtaş bunu önemseyen farklı bir Vali olarak çalışıyor.

Olay’ı ziyaretinde…

Kent projeleriyle ilgili bilgilendirmeler yaptıktan sonra anlayışını açıkladı:

“Vatandaşın istemediği hiçbir işi yapmadım. Vatandaş ne talep ediyorsa, onu yapıyorum.”

Kirazın başkenti Fadıl Köyü’nde geleneksel ‘fırında patates’ etkinliği!

Bu dönem… AK Parti’de dağ yöresi kökenli 2 milletvekili var. Diğer partilerde yok.

AK Parti’nin…

Dağ yöresinden iki milletvekilinden Osman Mesten’e, iki dönemdir yer aldığı TBMM’de başta Özbekistan dış görevler veriliyor.

Yöre ziyaretleri de…

Geçen dönem İl Başkanvekili olan ve teşkilattan gelen genç milletvekili pozisyonuyla Av. Mustafa Yavuz’a düşüyor.

Nitekim…

Yavuz’un hafta sonu yöre ziyaretlerinden biri hem sloganı, hem etkinliğiyle ilgimizi çekti.

Orhaneli’nin Fadıl Köyü’ne giden AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Yavuz köyde “Kirazın başkenti Fadıl Köyü Derneği’ne hoş geldiniz” pankartıyla karşılanmış.

Köyde…

O gün geleneksel fırında patates etkinliği düzenlenmesi de hoş bir tablo olarak ortama yansımış. Fakat burada, köye gidip vatandaşı dinleyen siyasetçi görüntüsü her şeyden önemli.

 

Türkoğlu’nu ziyarete Ankara’dan geldi

Geçen hafta… 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle, yerel medya turu yapan İYİ Parti Bursa Milletvekili ve Büyükşehir Adayı Selçuk Türkoğlu gece kalp spazmı geçirip anjiyo oldu.

Haberin duyulmasıyla…

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hakan Şeref Olgun hafta sonu Bursa’ya geldi ve Bursa Milletvekili Hasan Toktaş’la birlikte Türkoğlu’nu evinde ziyaret etti. Ziyarette İl Başkanı Dr. Mehmet Hasanoğlu da bulundu.

 

Yapay zekânın Bursa’sı: Geleneksellik ve modernizm Uludağ önünde

Her şey değişiyor… Çocukluğumuz lambalı radyo ile geçti. İlk televizyonu, siyah-beyaz da olsa izlemek yıllar aldı. 1977’de gazeteciliğe başladığımızda, önümüzde daktilo vardı.

Bilgisayarlı dizgiyi 1983’te Hakimiyet’te gördük, ama masamızdaki bilgisayarla 1995’te Olay’da tanıştık. Cep telefonu da o yıllar girdi yaşamımıza.

Şimdiki çocuklar ve gençler apayrı bir dijital dünyada yaşıyorlar. Üstelik bir de yapay zekâ girdi yaşamımıza.

Önümüzde…

Yapay Zekâ ürünü Bursa görünümü var.

Görüntüde…

Kentin geleneksel yaşam tarzına sahip toplumuyla modernist çocuk ve gençleri ön planda. Mineraları fazla olsa da Ulucami var. Uludağ eteğinde, bir zamanların kiremit çatılı evleri resmedilmiş. Üstten yolcu uçakları geçiyor.

Sağ kenarda ise…

Tren garlarında gördüğümüz saat yer alıyor.

İşte yapay zekânın Bursa tasavvuru.

 

Uludağ’da dakika dakika gün doğumu

Fotoğrafı… Bursa’nın tanınırlığı kent sınırlarını aşan 3 gökyüzü fotoğraf sanatçısından biri olan Şenol Şanlı 5 Ocak günü çekti.

Güneşin…

Dallarının uçları kar kaplı çam ağacı ormanlarının olduğu tepelerin üzerinden dakika dakika doğuşunu sergileyen 5 fotoğraf karesi hem çok yüksek bir noktadan günün nasıl başladığını gösteriyor, hem de gecenin karanlığından sabahın aydınlığına geçişi sergiliyor.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X