Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Sahip olduğu 2 havaalanını çalıştırabilse Bursa Balkanlar’ın sağlık merkezi olur!

Köşe Yazısını Dinle

Açıkçası… Son dönemde Bursa’nın havayolu bağlantısı için yük sanki AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin’e yüklenmiş gibi izlenim oluştu.

Nedeni de…

Özellikle Yenişehir Havaalanı’nın daha aktif kullanılması, daha çok kente daha çok uçuşun programa girmesi için girişimler genelde Dr. Esgin’den geldi.

Gerçi…

Yunuseli Havaalanı’nın korunması için açıklamalar yaptılar, ama Bursa’nın havayolu bağlantısı için muhalefet kanadından ilk kez öneri geldi.

O önerinin sahibi de CHP Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özkan oldu.

Yüksel Hoca diyor ki:

“Bursa’nın iki havaalanı var. Yenişehir Havaalanı uluslararası uçuşlar için son derece elverişli bir alan. Burasının rantabl çalışması Bursa için olduğu kadar bölgedeki çevre iller için de önemli.”

Şunun altını özenle çiziyor:

“Yenişehir Havaalanı’ndan yurt dışına pek çok hat açılıp uçuş yapılabilir. Yurt içi uçuşların bugünkü sayıları Bursa’nın gücünü göstermiyor. Hatları ve uçuşları arttırmak gerekiyor.”

Ardından…

“Üstelik Yenişehir Havaalanı İstanbul’daki havaalanlarının en önemli alternatifi, ama yedeği olarak kalmamalı” dedi ve şuna dikkat çekti:

“Şehir merkezindeki Yunuseli Havaalanı da Bursa için çok önemli. Buraya büyük uçaklar inemez, ama küçük uçaklarla Yunuseli çok özel misyon üstlenebilir.”

O misyonun ne olduğunu da söyledi:

“Balgöç Başkanı olduğum dönemde Yunuseli Havaalanı’nın düşük kapasiteli uçaklar için kullanılması gerektiğini defalarca gündeme getirdim.”

Kritik bir noktaya değindi:

“Hatta geçen dönem Bursa’dan Balkanlar’a uçak seferleri yapılması için Plovdiv Havaalanı Müdürü’nü davet ettik. Sayın Mustafa Esgin’in de bu yönde çabaları oldu.”

Çağrısı ise şu:

“Bursa bir Balkan şehri. Sahip olduğumuz 2 havaalanını çalıştırabilirsek, Bursa Balkanlar’ın sağlık merkezi olur. Çünkü Bursa’da tedavi olmak için çok sayıda hasta geliyor.”

 

Bursa’dan Balkanlar’a her gün 13 otobüs

Balgöç Genel Başkanı olduğu dönemde Bursa’dan Balkanlar’a diret uçuş için girişimler yapan CHP Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özkan çarpıcı bir bilgi verdi:

“Balkan şehri olan Bursa’dan her gün Balkanlar’a 13 otobüs kalkıyor.”

Çağrısı şu:

“Bursa-Plovdiv-Üsküp seferleri için talep var. İş dünyası, öğrenci, ticaret insanı, turizm amaçlı gidiş gelişler söz konusu. Bu hattı açmanın zamanı geldi.”

 

Emin Balkan’dan Balgöç kongresi için ilk mesaj: Artık kenarda değilim!

Eğer… Bir aksilik olmazsa, Bursa’da yaşayan soydaş camiasının en büyük sivil toplum örgütü Balgöç’ün aralıkta kongresi var.

Kongrede…

Mevcut Başkan Veli Öztürk ve yönetiminin, eski genel başkanlardan Prof. Dr. Emin Balkan’ın adaylığında birleştiklerini, AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu ile görüştüklerini bu sütunlarda aktardık.

Dün…

Emin Hoca’ya “Hayırlı olsun” deyince, şunu söyledi:

“Camia adaylığımız için ısrarcı olunca kaçamadık. Toparlamak için kabul ettim. Artık kenarda değilim.”

Şunu özellikle vurguladı:

“Balgöç Genel Başkanı partiler üstüdür, hiçbir partiyle siyasi bağı olamaz. Benim İYİ Parti’den aday adaylığım oldu, ama üyeliğim olmadı.”

Şunu da ekledi:

“Tüm partilere eşit uzaklıktayım. İçimizde her partiden arkadaşımız var. Bundan sonra el ele verip soydaşlarımız için hep birlikte çalışacağız.”

 

İlk Türk aday için oy çağrısı

Bir yandan… Balgöç kongresi çalışmaları sürerken, Bulgaristan’da 14 Kasım’da yapılacak seçim için Türkiye’deki çifte vatandaşlara ve soydaşlara yönelik çağrılar var.

Örneğin…

İlk kez bir Türk aday olduğunu vurgulayan Balgöç Onursal Başkanı Turhan Gençoğlu, 14 Kasım seçiminde HÖH Genel Başkanı Mustafa Karadayı’ya oy verilmesi çağrısı yaptı.

 

Bu da bir 10 Kasım ilki: Orhangazi siyaseti Atatürk için mevlitte buluştu

Uzun yıllar önce… Atatürk’ün vefatından sonraki yıllarda oluyormuş, fakat son dönemde rastlanmıyordu.

İlk kez…

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk için Orhangazi’de mevlit düzenlendi.

Bursa 1. Amatör Küme’de Orhangazi’yi başarıyla temsil eden Hürspor, aramızdan ayrılışının 83. yıldönümünde Atatürk için mevlit düzenlerken, bir ilk de yaşattı.

Orhangazi Hürriyet Camii’nde öğle namazı sonrası okunan mevlide ilgi büyük oldu. Cami önünde de Atatürk ve Hürspor camiasından vefat edenlerin hayrına lokma dağıtıldı.

Duyunca…

Orhangazili meslektaşımız, aynı zamanda Hürspor yöneticisi Muharrem Değirmen’i aradık. Şu bilgiyi verdi:

“Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın, CHP İlçe Başkanı Ender Teke ve İYİ Parti İlçe Başkanı İsmail Kaya ile AK Parti ilçe yöneticileri aramızdaydılar. Herkese teşekkür ediyoruz.”

 

Bozbey de partililer için lokma dağıttı

Başka kentleri bilmiyoruz, ama Bursa’da yaygın bir gelenek. Vefat eden aile bireyleri için hayır dua amacıyla lokma dökülüp dağıtılıyor.

Bu geleneğe, CHP Büyükşehir Adayı Mustafa Bozbey de katıldı.

Son dönemde “ebediyete uğurlanan partili dostlar anısına” eline kepçeyi alıp Konak Mahallesi’nde vatandaşlara lokma dağıtan Bozbey, çevrede bulunanlarla da sohbet etti.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X