Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Salgında test merkeziydi, şimdi de Bursa ve bölgenin aşı deposu oldu

Yeri… Nilüfer ilçesinde, Mudanya Yolu’na yakın Esentepe bölgesindeki İhsaniye Mahallesi’nde. Sahip olduğu teknoloji donanımı ve laboratuarıyla bölgenin en büyüğü oldu.

Çünkü…

Bursa Halk Sağlığı Laboratuvarı, 3 bin metrekarelik alan üzerinde 6 bin 714 metrekarelik kapalı alanıyla dev bir sağlık tesisi.

Öncelikli sorumluluğu halk sağlığı laboratuvarı olarak hizmet vermek, ama Bursa’nın sanayi ve tanrım kenti olması da göz önünde bulundurularak su kimyası laboratuvarı ile su mikrobiyolojisi laboratuvarı da eklenmiş.

Bunun yanında…

Yüksek teknolojiye sahip binada tıbbi laboratuvar, tüberküloz labarotuvarı da bulunuyor.

İşte…

Bu binada bir şey daha planlanmış: Aşı depoları.

Şunu tahmin etmek hiç de zor değil: 2 yıl önce bu bina yapılırken içinde aşı depoları olacağı söylenseydi, karşı çıkıp, “Ne gerek var” diyebilirdi.

Oysa…

Mart ayından bu yana yaşadığımız pandemi süreci Bursa Halk Sağlığı Laboratuvarı’nın Bursa için ne kadar önemli olduğunu ortaya koydu.

Bir kere…

Pandeminin ilk gününden itibaren Bursa’nın test merkezi olarak hareket etti ve test yoğunluğunu üstlenip sorumluluk aldı, Bursa’yı başka illere test göndermekten kurtardı.

Sonrasında başka laboratuarlar devreye girse de, Bursa ve bölgenin test yükünü hâlâ Halk Sağlığı Laboratuvarı taşıyor.

Şimdi de…

Yapılırken duyulsaydı karşı çıkılacak olan aşı depoları hem yaşadığımız kent Bursa’nın, hem de bölgemizin en büyük güvencesi.

En modern teknolojiye sahip dijital altyapılı soğutma sistemleri bulunan aşı depoları şu günlerde Sağlık Bakanlığı’nın göndereceği aşıları bekliyor.

Aşılar…

Buradaki depolarla birlikte İl Sağlık Müdürlüğü aşı deposunda korumaya alınacak, bölgenin aşıları da burada duracak.

Gerçi…

Sağlık Bakanlığı henüz aşı takvimi açıklamadı, ama ilk parti aşıların önümüzdeki hafta gelmesi bekleniyor.

Çünkü personel eğitimi başladı.

 

Çarşının feryadına çare aranıyor

Bir yanda… Yaşamsal kaygıyla pandemide başarı için daha sert önlemler isteniyor.  Bir yandaysa, mart ayından bu yana büyük sıkıntı yaşayan, kirasını, elektrik-su parasını ödeyemez duruma gelen esnafın çaresizliği var.

İşte…

Tüm bu konular Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay’ın çarşıyla buluşma toplantısında ele alındı. Esnaf temsilcileri, neler yapılabileceğini BTSO ile konuştular.

 

DEVA kurultay tarihi belirledi, Gelecek-DSP Bursa’da işbirliği yapacak

Siyasette erken seçim beklentileri ve iddiaları hep dillendirilir, iktidar olanlar bunları hep reddeder, ama o erken seçim bir şekilde olur.

Şu sıralar…

Muhalefet partilerinin söylemlerinde yine erken seçim beklentisi arttı. DEVA Partisi’nin 29 Aralık’ta kurultay yapma kararı bununla ilişkilendiriliyor.

Dahası…

Seçime girebilmek için 6 ay önce kurultayı yapmış olma koşulu olduğu için, 29 Aralık kurultayından haziranda seçim tahmini çıkarılıyor.

Bunun yanında…

Rahmetli Bülent Ecevit’le genel ve yerel iktidarı yaşayan, bir avuç vefalıyla devam eden DSP’de İl Başkanı Hüseyin Cahit Akıncı, Osmangazi İlçe Başkanı Mehmet Seskır ve bazı yöneticiler Gelecek Partisi İl Başkanı Alpaslan Yıldız’ı ziyaret ettiler.

Ziyarette…

Yerelde muhalefet ittifakı adına “Bursa’nın sorunları için işbirliği” kararı alındı.

 

Bursa üniversitelerinin bütçeleri onaylandı

1970 yılında… İstanbul Üniversitesi’ne bağlı Çapa Tıp Fakültesi içinde 50 öğrenciyle eğitime başlayan Bursa Tıp Fakültesi’nden doğan ve bugün 60 bin öğrenciye ulaşan Bursa Uludağ Üniversitesi’nin 805 milyon 593 bin liralık yeni yıl bütçesi TBMM’de onaylandı.

Yanı sıra…

Henüz 10 yıllık geçmişiyle genç üniversiteler arasında bulunan Bursa Teknik Üniversitesi’nin bütçesi de 113 milyon 930 bin lira oldu.

 

Gököz’e Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan kırsal turizmde ‘en iyi’ ödülü

Her şey ortada… Yelda-Arif Doğru çifti el ele verip, Keles’in Gököz Köyü’nde babadan kalan toprakları kırsal kalkınma kapsamında örnek bir turizm projesine dönüştürdüler.

Dahası…

Gököz Göleti yanında, adeta başının üstündeymiş gibi görünen Uludağ ve zirvesiyle bütünleşen, sessiz-sakin huzur bulunacak tesisi doğaseverlere armağan ettiler.

İşte…

Kimsenin bilmediği ve uğramadığı bir yerde kurulan Natural Park,

bungolov evleri, sosyal mekanları, sportif etkinlikleriyle örnek proje oldu.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından da kırsal turizm yatırımları arasında en iyi uygulama örneği olarak seçilip ödüllendirildi.

Hafta sonu…

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin de katılımıyla dijital ortamda gerçekleştirilen Ulusal Kırsal Ağ toplantısına katılan Arif Doğru sunumunda Gököz’ü anlattı.

 

Müziğini dünyaya duyurdu: Bursalı DJ Mahmut

Müziğini… Özellikle gençler çok iyi biliyorlar ve dinliyorlar. Klasik Doğu enstrümanlarıyla Batı müziğinin ritmini harmanlıyor.

Fakat…

Ünü dünyaya yayılan DJ Mahmut Orhan’ın çaldığı müziği geniş bir kesimin iyi bilmesine karşın, onun Bursalı bir sanatçı olduğu pek bilinmez.

Hafta içinde…

Aile büyüklerini görmek için Bursa’ya gelen DJ Mahmut Orhan ayrıca Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’i de ziyaret etti.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X