Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Salman hedefi gösterdi: Gökdelen değil, çınarların gölgesinde Bursa

Kuşku yok ki… Yerel seçimlerin genel seçimlerden çok farklı özellikleri var. Bir kere insanlar yaşadıkları çevreyle ilgili beklentilerini ve kaygılarını doğrudan yerel seçime tercih olarak yansıtıyorlar.

O nedenle…

Yerel seçime hazırlık süreçleri, siyasi partilerin kentin geleceğine ilişkin proje ve yaklaşımlarla şekilleniyor.

Seçimine 3 ay kala, anketlerin ve genel siyasi eğilimin seçimin favorisi gördüğü AK Parti’nin Bursa’daki siyasi patronu konumunda olan İl Başkanı Ayhan Salman’la 31 Mart’ın stratejisini konuştuk.

Olay Televizyonu’ndaki Her Açıdan programında konul ettiğimiz Salman da üzerinde çalıştıkları seçim stratejisi kapsamındaki hedeflerini anlattı.

Öncelikle de…

1.-yazi-icin-ak-parti-il-baskani-ayhan-salman-006.jpgBursa’ya bakışını ortaya koydu:

“Bursa bir tarafıyla kuruluşun şehri. Tarihsel dokusu, kokusu olan şehir. Sadece Osmanlı değil, geçmişi çok daha gerilere dayanan şehir.”

Şunu vurguladı:

“Kültürel ve turizm alanında keşfettiklerimiz var, keşfedemediklerimiz var, keşfedip de henüz değerlendirmeye alamadıklarımız var.”

Üzerinde durduğu şu:

“Bir yandan sanayide, teknolojide dönüşümü sağlarken yeşilimizi, havamızı, suyumuzu, tarihsel dokumuzu da korumamız gerekiyor. Osmanlı ve öncesinden gelen kültürel mirasımızı korumamız gerekiyor.”

Hedefi de gösterdi:

“Çocuklarımızı gökdelenlerin gölgesinde değil, ağaçlarım mümkünse çınar ağaçlarının gölgesinde büyütmemiz; çimenlerde, Millet Bahçeleri’nde yaşadıkları bir Bursa yapabilmemiz gerekiyor.”

Bu noktada…

Seçim hazırlığı sürecine ilişkin şu bilgiyi verdi:

“Yerel anlamda Büyükşehir Belediyemizin yaptığı çalışmalar var. Onun yanında İl Başkanlığı olarak bir ekip kurduk. Projeler hazırlıyorlar, neler yapılabilir diye çalışıyorlar, önümüzdeki süreci planlıyorlar.”

Ardından…

“AK Parti olarak deneyimlerimiz var” dedi ve belediye başkan adaylarının açıklanmasıyla birlikte ortaya koyacakları nasıl bir Bursa hedefini açıkladı:

Genelde Türkiye’yi büyütmek ve zenginleştirmek istiyoruz.  Yerelde Bursa’mızı çok daha zengin, çok daha müreffeh, çok daha yeşil, çok daha kolay ulaşılabilir şehir haline getirmek istiyoruz.”

 

Öncelikli proje: Ulaşım ve trafik

 

AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, yerel seçime yönelik açıklanacak projeler arasında öncelik verilecek projelerin ipucunu da açıkladı:

“Büyükşehir Belediye Başkanımız 2026 Kent Tasavvuru’nu açıkladığı toplantıda 2020’den itibaren ulaşım ve trafiğin konuşulmadığı, gündemden çıktığı bir Bursa vaat etmişti. Her anlamda daha temiz ve daha yaşanılası Bursa sözü vermişti.”

Projeleri “en önemli değerler” olarak tanımlayan Salman şunu da ekledi:

“Tüm projeler ilçe bazlı olacak.”

 

AK Parti yaptıklarını anlatacak

 

Seçim stratejileri kapsamında AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman yol haritalarını açıklarken “AK Parti olarak geçmişte yaptıklarımızı anlatacağız” dedi ve şu güvenceyi verdi:

“Bursa hem hükümetimizin, hem Cumhurbaşkanımızın önemseyip değer verdiği, an be an takip ettiği şehirlerden biri. Bütün gayretimiz; çok daha güzel ve çok daha nitelikli olabilmesi, ihtiyaçlarının çok daha kısa sürede çözülebilmesi için. Gözbebeği şehir olacak.”

 

Bu seçimde projeler kadar ‘vatandaşa sosyal dokunuşlar’ da önemli

 

Geçmiş seçimlerde… Genel merkezler ve adaylar büyük projeler açıklamayı önemserdi. Bu kez ekonomik tabloların gölgesinde farklı seçim atmosferi var.

Bunu anımsatıp…

“31 Mart yine büyük projelerin açıklanacağı bir seçim mi, vatandaşa sosyal dokunuşların öne çıkacağı seçim mi olacak?” diye sorduk.

Söze…

“AK Parti birini tercih eden parti hiç olmadı. Hem projeleri, hem sosyal anlamda insanıyla her anında beraber oldu” diyerek başladı ve şunu söyledi:

“Hem şehre ve ülkeye yatırımlara, hem sosyal anlamda da yapılması gerekenleri yapmaya devam edeceğiz.”

Ardından…

Asgari ücretin yüksek oranda attığını anımsatıp, “Çalışanı rahatlatırken, işverenin yükünü arttırmamak için desteğe devam ediyoruz” dedi ve devam etti:

“Hükümetimiz doğalgaz ve elektrikte yapılacak indirimi açıkladı. Özellikle kış döneminde hanelere avantaj sağlayacak. Biz de Büyükşehir Belediye Meclisimizin son Grup toplantısında suda indirim yapmayı konuştuk. “

Şunu da ekledi:

“Böylece hane için büyük avantaj sağlamak, enflasyonla mücadelede de farkındalık oluşturmak istedik.”

 

MHP ile ittifak yorumu: Konu devlet, millet, bayraksa gerisi teferruat

 

5.-yazi-icin-ak-parti-il-baskani-ayhan-salman.jpgAK Parti İl Başkanı Ayhan Salman’a konul ettiğimiz Olay Televizyonu’ndaki Her Açıdan programında MHP ile ittifak ve ilçe paylaşımını da sorduk.

Bakışını şu sözlerle açıkladı:

“Biz sürece bir şeyin paylaşılması bakmıyoruz. Yerli ve milli duruşu olan, vatanını, milletini, bayrağını, devletini seven insanların bu süreçte bu değerlere sahip çıkması gerektiğini düşünüyoruz.”

Şuna dikkat çekti:

“CHP ve diğerlerinin kurdukları ittifaklar var. Dünya görüşleri, herhangi alanda benzeştikleri yapıları olmamasına rağmen tamamen ‘AK Parti’yi birkaç puan aşağı çekebilir miyiz, bazı belediyeleri elinden alabilir miyiz?’ düşüncesiyle oluşturulmuş ittifaklar.”

Sonra da…

“Bizim MHP ile ittifakımızın ana omurgası bu değil. Daha ulvi bir davanın mensupları olarak bakıyoruz hadiseye.”

Düşüncesi de şu:

“Konu devletse, konu milletse, konu bayraksa gerisi teferruattır. Böyle bakıldığı için taban ve tavanda çok daha sağlıklı işbirliği içinde görüşmeler gidiyor.”

 

İYİ Parti’den ittifakta adaylık değerlendirmesi

 

CHP’nin daha önce aday açıkladığı Gemlik ve Orhangazi’de cuma günü İYİ Parti’nin de teşkilat adaylarını açıklamasıyla ortaya çıkan rahatsızlığı bu sütunlarda dile getirdik.

Bunun üzerine…

İYİ Parti’den bir değerlendirme geldi:

“Protokolde aday çıkarmama maddesi yer alıyor.  Fakat bu, CHP’nin belediyelerinin olduğu yerlerle ilgili. Be nedenle İYİ Parti olarak Nilüfer ve Mudanya’da aday çıkarmayacağız. Diğer yerler ayrı mutabakat konusu. O konuda da henüz böyle bir mutabakat yok.”

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X