Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

 Sanayici elini taşın altına koydu: Kendi elemanını kendin yetiştir!

Toplantıyı farklı ve özel kılan… Daveti yapan Bakan ile katılanların, çalışma yaşamını ilgilendiren konuların tarafları olmalarıydı.

Böyle bir ortamda…

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk bir grup işadamı ve işadamı örgütüyle sıkıntıları konuşmak için bir araya geldi.

Bursa’dan da DOSABSİAD Başkanı Nilüfer Çevikel katıldı.

Gerçi…

Seçileli henüz 1 yıl bile olmadı, ama DOSABSİAD’ın ilk kadın başkanı olarak Nilüfer Çevikel çıtayı sürekli yükseltiyor, İstanbul başta bilinen ve tanınan bir işadamı örgütü olarak kabul görülmesini sağlıyor.

Pazar akşamı da…

Konu istihdama gelince, Çevikel sanayicinin yaşadığı sıkıntıyı ortaya koydu:

“Biz bölgemizde nitelikli eleman bulmakta zorluk çekiyoruz. İstihdamdan çok kalifiye eleman sıkıntısı var.”

Sonra da…

DOSABSİAD olarak bu konuda ellerini taşın altına koyduklarını söyledi:

“Kendi sanayi bölgemiz olan Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde pek çok firmanın nitelikli eleman bulamadığını görünce DOSABSİAD olarak kendi elemanımızı kendimiz yetiştirmek üzere harekete geçtik.”

Devam etti:

“Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın Eğitim Vakfı olan BUTGEM’le işbirliği anlaşması yaptık. Nisan ayından itibaren de çeşitli branşlarda meslek edindirme sınıfları açıyoruz.”

Şunun altını çizdi:

“Siyasi perspektiften bakıldığında istihdam sorunu çok önemli. Fakat sanayi tarafından bakıldığında işsizlik değil de mesleksizlik gibi bir sorun ortaya çıkıyor. Bize göre gerçek sorun kalifiye eleman bulamamak.”

Bu noktada…

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk söze girdi ve “Yaptığınız çalışmalar gerçekten de son derece önemli” dedi.

Şunu da ekledi:

“Bursa’daki girişimi, DOSABSİAD’ın BUTGEM’le işbirliğini biliyorum ve çok önemsiyorum. Böyle bir projede Bakanlık olarak biz de yer alırız.”

Sonra da…

“Bu çalışmaların meyvesi de ileride alınacak” dedi ve isteğini dile getirdi:

“Sizlerden kadın istihdamını arttırmanızı da istiyorum.”

Toplantıya katılanlar da bu yönde çalışacaklarının sözünü verdiler.

 

Beştepe’de ‘Okullardan Yarınlara’ toplantısı

 

Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde pazartesi akşamı eğitime destek amacıyla Okullardan Yarınlara toplantısı vardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde yapılan ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından düzenlenen gecenin konukları arasında DOSABSİAD Başkanı Nilüfer Çevikel de yer aldı.

Toplantıda…

Toplam 21 bin dersliğe sahip 13 bin yeni okula ihtiyaç olduğunu söyleyen Erdoğan davetlilerden okul bağışı isterken, Çevikel’le de bir süre görüştü.

 

Erdoğan imzaladı, Bursa’da ilk kez raylı sistem projesini Bakanlık üstlendi

 

İlk adım… Ankara’da kasım ayında yapılan toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yaptığı sunumda “Bursaray’ın Şehir Hastanesi’ne uzatılması projesine Ulaştırma Bakanlığı desteği” istemesiyle atıldı.

O günlerde…

Bazı illerdeki raylı sistem yatırımlarını Ulaştırma Bakanlığı üstlenmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan projeyi göndermesini isteyince

Aktaş da çalışmaları tamamlayıp Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Genel Müdürlüğü’ne teslim etti.

Pazartesi de…

Bursaray Genel Müdürü Mehmet Kürşat Çapar’dan, projenin Cumhurbaşkanlığı Yatırım Başkanlığı’nda olduğu bilgisini aktardık.

Resmi Gazete’de yayınlanan Bursaray Şehir Hastanesi hattının Ulaştırma Bakanlığı tarafından üstlenildiğine yönelik Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi bu açıdan çok önemli.

Böylece…

Raylı sistem projelerini kendi kaynaklarıyla yapan Bursa’da ilk kez bir projeyi Ulaştırma Bakanlığı üstlenmiş oldu.

Bu da bir mutluluk.

 

Bursa Teknik Üniversitesi’ne geçmiş olsun

 

Bursa Teknik Üniversitesi bu kentin iki kamu üniversitesinden biri. Dahası, teknik eğitim özellikleri ve kapasitesiyle Bursa’nın gözbebeği eğitim kurumu.

Pazartesi gecesi…

Mimar Sinan Mahallesi’nde bulunan BTÜ kampusunda yürekleri ağza getiren yangın yaşandı. Elektrik kontağından çıktığı düşünülen yangın itfaiyenin ve üniversite görevlilerinin müdahalesiyle fazla büyümeden söndürüldü,

Korkutan yangın nedeniyle Bursa Teknik Üniversitesi’ne ‘geçmiş olsun’ dileklerimizi iletiyoruz.

 

Erbakan çok önem verdiği ‘sanayi üretimi’ ile 10. yılında Bursa’da anılıyor

 

Prof. Dr. Necmettin Erbakan için Saadet Partisi her yıl farklı temayla farklı bir ilde anma düzenliyor. Bu yılki program 27 Şubat Perşembe akşamı Bursa’da. Merinos AKKM Osmangazi Salonu’ndaki sanayi üretimi temalı anmaya SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da katılacak.

SP İl Başkanı Mehmet Atmaca davet için geldiğinde, “1969’da Milli Nizam Partisi kuruluşundan bu yana il başkanlığı yapan tüm büyüklerimizi ziyaret ettim” dedikten sonra da SP lideri Karamollaoğlu’ndan dinlediğimiz anekdotu anımsattı.

Yıl 1969…

Rahmetli Erbakan Hoca yeni kurulan Milli Nizam Partisi Bursa teşkilatını kurma görevini Temel Karamollaoğlu’na veriyor. O da bir pazar sabahı gelirken, İnegöl’de sabah namazı molası veriyor. Cami çıkışı Halil İbrahim Çamlıdere ile buluşuyor ve MNP Bursa kadrosu temellerini atıyorlar.

O görüşmeyle MNP İl Başkanı atanan Zühdü Öğün’ü ziyaretini de Atmaca heyecan ve gururla anlattı.

 

Çocuklar için felsefe atölyesi başlıyor

 

Felsefe kitaplarda ağır konu gibi duruyor, ama yaşamın her alanında ve her aşamasında var olan bir bilim dalı.

Nitekim…

Osmangazi Belediyesi ve Bursa Felsefe Kulübü işbirliğiyle, 10-13 yaş grubundaki çocuklara felsefeyi sevdirmeye yönelik program hazırlandı.

Panorama 1326 Fetih Müzesi’nde düzenlenen Çocuklar İçin Felsefe Atölyesi cumartesi günleri 15 kişilik sınıfta 50 dakikalık derslerle 6 hafta sürecek.

İlk ders 29 Şubat Cumartesi günü saat 11.00’de Panorama Müze’de başlayacak.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X