Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Sanayide en özel süreç: Pandemide işçi çıkarmamak sosyal sorumluluk görevi

Köşe Yazısını Dinle

1 yıl oldu… Pandemi süreciyle değişen yaşama bakınca görülen şu: Sanayide üretim devam etti. Fakat lokanta ve kafe gibi hizmet sektörü batma noktasında.

AVM’lerde…

İşyerleri açık, ama günün her saati dolu olan ünlü mağazalar artık boş. Çünkü internet üzerinden kolay alışveriş yaygınlaşınca mağazalara gidilmez oldu.

Öyle ki…

“Alışveriş mağazalarındaki ünlü markalar deneme kabinine döndü” diyen MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Nihat Alpay çarpıcı bir gözlem aktardı:

“Mağazada kabine girip deneme yaparken ürünün fotoğrafını çeken bazı müşteriler, beğenmediklerini söyleyip dışarı çıkıyor, sonra da internetten o ürünün siparişini veriyorlar.”

Bu noktada…

Bursa’da 13 sektör komitesiyle canlı bir faaliyet alanı olan MÜSİAD üyelerinin pandemi sürecinde neler yaptıklarını 3 maddede aktardı:

Bir…

“Sahada yaptığımız gözlemlerde MÜSİAD üyelerimizin krizler için finansal hazırlıklı ve tedbirli olduklarını gördük.”

İki…

“Devletin aldığı işçi çıkarmama kararı var. Devletin zorladığı bir durum bu. Buna karşın, MÜSİAD üyeleri bu süreçte işçi çıkarmamayı sosyal sorumluluk kabul edip kimseyi çıkarmadılar.”

Üç…

“Üretim yapan firmalar, makine parkları uygunsa pandemi sürecinin öne çıkardığı alanlarda farklı üretimler yaptılar.”

Şunun altını çizdi:

“Hizmet sektörü ağır bir süreç yaşadı. Lokanta, kafe, okul gibi yerlerin işletmecileri de, çalışanları da zor durumda kaldı. Onun dışında sanayide üretim devam etti, etkilenme olmadı.”

Ziyaretimize…

Yönetim kurulu üyeleri İbrahim Güney, Alpaslan Şenocak, Murat Bayizit’le birlikte gelen MÜSİAD Başkanı Nihat Alpay umutlu:

“Bizim insanımız krizlere alışık. Bu yönde bağışıklığı var. Bugüne kadar pek çok kriz atlattık, bunun da altından kalkarız.”

Şunu da ekledi:

“İşletmelerimiz için plan yaparken kendimiz ve çalışanlarımıza pozitif hava oluşturmak gibi bir görevimiz var.”


MÜSİAD Bursa Şubesi kongreye gidiyor

Sanki dün gibi… Kısa adı MÜSİAD olan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Bursa Şubesi 1994 yılında Osman Birkan başkanlığında kuruldu.

Türkiye’de 80 ilin yanında, 90 ülkede 230 temsilciliği var.

Böylesine…

Hareketli yapısı olan MÜSİAD Bursa Şubesi 8 Mart’ta kongre yapıyor. Genel Başkan Abdurrahman Kaan’ın da katılacağı kongrede Bursa Şubesi Başkanı Nihat Alpay ikinci dönemi için üyelerden vize isteyecek.

Vakalarda hızlı iniş de artış da yok: Günlük vaka 300’e çıktı, 250 oldu

Bu yazı için bilgisayar klavyesinin başına oturduğumuz saatlerde herkesin kulağı Bakanlar Kurulu sonrası yapılacak normalleşme açıklamasıydı.

Bu noktada…

Özellikle nüfusu küçük, sanayisi olmayan, ticari etkinliği zayıf ve sosyal ilişkileri sınırlı kentlerde rakamlar düştü.

Bursa’da ise vaka sayılarında çok dikkat çeken inişler ve yükselişler yok. Açıkçası, çok hızlı bir iniş de yok, başdöndüren yükseliş de gözlenmiyor.

Örneğin…

23 Şubat günü bu sütunlarda vaka sayılarının 150’den 200’lere yükseldiğini duyururken “Birazcık gevşeyince vatkalar hareketlendi” dedik.

Ardından…

Vaka sayıları günlük 250 civarına yükseldi. Geçen hafta ortası 300’lü rakamları görülse de, hafta başı yine 250’lere geldi.

İYİ Parti Bursa’dan Genel Merkez çıkarması

Fotoğraf ilgimizi çekti… Ortada, İYİ Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın var.

Yanında…

Bursa’dan Genel İdare Kurulu üyeleri Hasan Toktaş ve Müberra Çakır, Merkez Danışma Kurulu Üyesi Şeyda Şahin ve İl Başkanı Selçuk Türkoğlu yer alıyorlar. İl yönetiminin bazı üyeleri de orada.

Açıkçası…

İYİ Parti’nin kalabalık Seçim İşleri Başkanlığı çıkarması ilgi çekmeyecek gibi değil.


Büyükşehir Belediyesi’nin hafızası Fehim Ferik’ten sürpriz veda kararı

Onu… Gencecik bir gazeteci olarak İHA Bursa Bürosu’nda haber kovaladığı günlerden tanırız.

1992 yılında…

Türkiye’nin cep telefonuyla tanıştığı günlerde, Fehim Ferik’in cep telefonu lojistik desteğiyle Ali Sami Yen Stadyumu’ndan Radyoaktif’e anlattığımız Galatasaray-Bursaspor maçı cep telefonuyla ilk yayın oldu.

Ardından…

Hikmet Şahin 2004’te Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilince Fehim’i birlikte çalışmaya ikna etti. 2009’da Recep Altepe de onunla devam etti.

2017’de…

Alinur Aktaş döneminde bu defa Kültür A.Ş. Genel Müdürü olarak görev üstlendi, ama yine Büyükşehir’in hafızası oydu.

Ne var ki…

Kültür A.Ş. ile Burfaş’ın birleştirileceği konuşulurken gelen “Ay sonu itibariyle, 16 yıldır emek verdiğim Büyükşehir Belediyesi’ndeki görevimden ayrılıyorum” mesajı sürpriz oldu.

Yolu açık olsun.


BİLDEF bu kez AK Parti’ye konuk oldu

Geçen hafta… CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile internet üzerinden online bağlantıda bir araya gelen ve kısa adı BİLDEF olan Bursa İl Dernekleri Federasyonu’na bağlı 34 dernek başkanı bu kez AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret etti.

İl Başkanı Davut Gürkan’ın yanı sıra, AK Parti Bursa milletvekilleri Dr. Mustafa Esgin ve Refik Özen’in de hazır bulundukları ziyaret sıcak bir sohbet havasında geçti.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X