Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Seçim mücadelesi gece yarısı sosyal medyada başladı: Tamam-Devam!

Açıkça söylemek gerekirse… Başlangıcını kaçırmışız, fakat gece yarısı sosyal medyaya göz atınca müthiş bir Tamam-Devam savaşı içinde bulduk kendimizi.

Siyasetin en çok tercih ettiği sosyal medya kulvarı olan Twitter’da neredeyse ortalık seçim savaşı alanına dönmüştü.

Bir yanda…

CHP’li, İYİ Parti’li, SP’li siyasetçiler başta olmak üzere “Tamam” paylaşımı yapanlar, diğer yanda  “Devam” mesajlarıyla paylaşım yapan AK Partili siyasetçiler ve parti sempatizanları vardı.

Böylece…

Seçim mücadelesinin, salı gece yarısı sosyal medyada başladığını fark ettik.

Sonradan anladık ki, bütün bu twit savaşları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasındaki “Milletimiz tamam derse bırakırız” ifadesi üzerine çıkmış.

Aslında…

Siyaset 2004 yerel seçimlerinde interneti keşfetti. Önceleri adayların web siteleri vardı, 2011 yılından itibaren sosyal medya öne çıktı. Facebook’la başlayan siyasetçi-sosyal medya ilişkisinde Twitter daha çok tercih edilir hale gelince kulvar da değişmiş oldu.

Öyle ki…

Amerika Birleşik Devletleri’nde Bakanlar görevden alındıklarını Trump’ın twitlerinden öğrendiler, Başkan’ın dünyaya posta koyan açıklamalarını da buradan izlediler.

Kısacası…

Yalnızca bizde değil, dünyada da Twitter artık siyasetin en önemli varlık alanı kabul ediliyor.

Üstelik…

1.-yazi-icin-o-gece-nereden-ne-kadar-tamam-twiti-atildi.jpgSüre çok kısa olduğu için takvimi çok hızlı işleyen 24 Haziran seçimi öncesinde sosyal medya önceki gece yarısı başlayan “Tamam” “Devam” paylaşımları savaşında olduğu gibi siyasetin savaş alanı haline geldi.

Seçim meydanlarından önce sosyal medya meydanında başlayan mücadelenin sabaha yansıması da, karşılıklı atışmanın devam ettiğini gösterdi.

Nitekim…

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ sosyal medyadaki siyaset mücadelesine açıklamasında yer verirken, AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman gece boyu yaptığı çok sayıda Devam paylaşımının ardından sabah bir başka noktaya dikkat çeken twitinde şunları yazdı:

“Milyonlarca DEVAM twiti atılmasına rağmen twitter taga gündemde yer vermiyor. Madem mızıkçılık yapacaktınız neden başlattınız?”

 

“Tamam” twitleri nerelerden atılmış

 

AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, gece boyu süren twit savaşları sonrası “Kimler kimlerle beraber” başlığı altında muhalefet partileri ve liderleriyle kimi FETÖ’cüleri sıraladı.

Deniz Baykal döneminde televizyonlarda CHP’nin en ateşli konuşmacısı olan Savcı Sayan ise dikkat çekici twitinde şunları yazdı:

“Tamam twitlerinin 861 bini ABD’den, 327 bini Brezilya’dan, 158 bini İngiltere’den atılmış. Türkiye’den atılan twit sayısı sadece 200 bin. Bunların da İP’leri dışarıda.”

 

AK Parti camiası seçim çalışmalarından önce düğünde buluştu

 

3.-yazi-icin-feridun-ozyuksel-ve-ismail-hakki-cetinavci-cocuklari-dugunu-001.jpgHafta sonunda AK Parti İl Başkan Yardımcısı Feridun Özyüksel ve Ayla Özyüksel çiftinin kızları Dilay’la BUSKİ eski Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı ve Fadime Çetinavcı’nın oğulları Şükrü Çetinavcı’nın düğünleri AK Parti camiasını bir araya getirdi.

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ile Çalışma ve Tarım eski Bakanı Faruk Çelik’in nikah şahitliklerini üstlendiği düğünde nikahı Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş kıydı.

Gecede…

AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman’ın yanı sıra, AK Parti’nin eski ve mevcut milletvekilleriyle, ilçe belediye başkanları ve İçişleri Bakan Süleyman Soylu’nun Danışmanı Harun Akın da konuklar arasındaydılar.

 

AK Parti Ankara’ya çağırmaya başladı

 

Cumartesi yapılan temayülden itibaren AK Parti’deki aday adaylarının kulakları Ankara’da. Her an Genel Merkez’den gelecek çağrıyı bekliyorlar.

O heyecanla pazartesi ve salı geçti, ama çarşamba gelen telefonlarla aday adayları gruplar halinde çağırılıyorlar. Ahmet Sorgun başkanlığındaki alt komisyon çalışmasını hafta sonuna kadar bitirecek.

 

CHP’nin Bursa’daki aday adayı listesi 46 başvuruyla kesinleşti

 

Gerçi… Aday listelerinin Yüksek Seçim Kurulu’na verileceği 21 Mayıs gününe kadar her şey olabilir. Yani partinin çağrısı ile yeni adaylar olabilir, hatta bazı isimler adaylık başvurusu yapmadan bile listeye yazılabilir.

Fakat CHP’nin pazartesi günü sona eren milletvekili aday adaylığı başvurularının listesi kesinleşti.

Buna göre…

Bursa 1. Bölge’den aday adayı olarak 25 kişi başvururken, 18 kişi Bursa 2. Bölge için aday adayı oldu. 3 kişinin ise seçim bölgeleri belirsiz ifadesiyle listede yer aldı.

Liste alfabetik sırayla şöyle:

  1. Bölge:

Ayhan Karaca, Aytaç Şahin, Deniz Baykal, Derya Kırıcı, Ercan Çarıkçı, Erdal Kurutaş, Fikret Hacıömeroğlu, Güler Saltıklar, Gürel Yılmaz, Gürkan Esen, İbrahim Mart, İsmet Karaca, Kayıhan Pala, Lale Karabıyık, Mehmetcan Yazıcı, Murat Toprak, Onur İçer, Özgür Erdursun, Remzi Çınar, Salih Top, Serkan Öztürk, Suna Soydaş, Tahsin İzmir, Uğur Cangöz, Umut Mısır.

  1. Bölge:

Ali Uluşahin, Alpay Aydın, Alper Öztürk, Baran Güneş, Cengiz Çelikten, Erkan Dönmez, Güner Aklan, Hülya Dink, Hüseyin Sezgin, Kemal Atan, Meral Altuntaş, Mustafa Şenyurt, Orhan Sarıbal, Süleyman Yılmaz, Şadi Özdemir, Şahin Sevinç, Yüksel Özkan, Zennur Meriç.

Ayrıca…

Listede Ekrem Demiröz, İlhan Demiröz, Zafer Yıldız isimleri “seçim çevresi belirsiz” notuyla yer aldı.

 

İsmet Büyükataman 1. Bölge adayı

 

MHP’nin milletvekili aday adayları listesini pazartesi günü bu sütunlarda yayınladık. 38 aday adayının yer aldığı listede MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman’ın bulunmaması dikkat çekmişti.

Dün…

Büyükataman’la sohbet ederken şunu söyledi:

“Ben Bursa Milletvekiliyim ve öyle kalacağım. Aday adaylığı başvurumu da Bursa 1. Bölge’den yaptım.”

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X