Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Seçim siyaseti için en kritik hafta: Adaylık yolu Ankara’dan geçiyor

Seçime 5 aydan daha kısa süre kaldı. Yüksek Seçim Kurulu’nun seçim takvimi 1 Ocak resmi tatil olduğu için 2 Ocak’ta başlayacak. Fakat sahaya erken çıkmak isteyen siyasi partiler kendi takvimlerini bu kez çok önceden başlattılar.

Nitekim…

CHP harekete geçen il parti olarak adaylık takvimini geçen ay başlattı, yönetimlerde olup da adaylık hedefleyenlerin istifalarını aldı.

Hatta…

Bursa’daki ilçelerde adaylarını merkez hariç belirledi bile.

Açıklanmayan bazı ilçeler var, ama oralarda da kimlerin aday gösterileceği belli gibi. Buna karşın Ankara ziyaretleri trafiği gözleniyor.

Aynı şekilde…

İYİ Parti de ilçelerdeki adaylarını belirlemeye başladı.

Bu süreçte…

AK Parti Genel Merkezi de beklenen seçim takvimini açıkladı ve önceden bilinen 5 Kasım’da başvuruların başlayacağı açıklamasıyla seçim yarışı için start verilmiş oldu.

Aslında…

5 Kasım’da başvuruların başlayacağı önceden bilindiği için, yani açıklama biraz da malumun ilanı olduğu için yeni hareket getirmeyecek belki, ama yaşanan hareketliliğin resmileşmesini sağlayacağı da bir gerçek.

Çünkü…

Zaten son 3 haftadır AK Parti’de özellikle belediye başkan adaylığı hesabı yapanlar Ankara ziyaretlerine başlamışlardı.

Özellikle…

AK Parti’nin Grup Toplantısı yaptığı salı günleri milletvekillerine teşkilat ziyaretleri başlamıştı. Milletvekilleri ofisleri bireysel ziyaretçiler ve teşkilat heyetleri ile dolup taşıyordu.

Bu ziyaretlerden AK Parti Genel Merkezi de payını alıyordu.

Açıklamayla…

Nabız yoklamak amaçlı ziyaretler destek isteme turlarına dönüşecek.

İzlediğimiz kadarıyla…

AK Parti Genel Merkezi’ne bugüne kadar Bursa’dan gidenler Teşkilat ya da Yerel Yönetimler başkanlıkları ziyaretlerinden önce 2 kapıyı çalıyorlar:

Siyasi ve Hukuk İşleri Başkan Yardımcısı Mehmet Tunçak ve Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Kılıç.

Görünen o ki…

Adaylık yolu Ankara’dan geçtiği için, Tunçak ve Kılıç’ın yoğunluğu artacak.

 

Aktaş’a Orhangazi’den de çay daveti var

 

2.-yazi-icin-akinur-aktas,-fehim-ferik,-mete-cubukcu,-nermin-yurteri,-betfu-guven.jpgSürprizi… Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yaptı. Üniversiteli bir grup genç kızın sosyal medyadan çay davetini kabul etti ve eşi Sevinç Aktaş’la birlikte öğrenci evine çay içmeye gitti.

Ardından…

Başkan Aktaş’a bir davet de Orhangazi’den geldi. Orhangazi merkezli 15 Temmuz Demokrasi ve Kadın Derneği Başkanı Maide Tunçbilek de Başkan Aktaş’ı İznik Gölü kıyısındaki Orhangazi köyü Keramet’te çay içmeye davet etti.

 

Osmangazi’de ‘dağlı adaylar’ arasında seçim yarışı yaşanabilir mi?

 

3.-yazi-icin-irfan-tatlioglu.jpgGerçi… CHP’de Osmangazi için aday adaylığını açıklayıp çok yoğun çalışmaya başlayan yalnızca Osmangazi Belediye Meclisi Üyesi Cevat Asa var ve CHP Osmangazi İlçe örgütü de bu adaylığa tam destek veriyor.

Buna karşın…

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kafasında Osmangazi adaylığı için Bursa Milletvekili Erkan Aydın’ın olduğu ve “Seçimi Erkan’la kazanırız” dediği CHP’nin her kesiminde konuşuluyor.

Bu nedenle…

CHP’de Osmangazi adaylığı için Erkan Aydın beklentisi çok yüksek.

Bununla birlikte…

Orhaneli Belediye Başkanı olarak üçüncü dönemini doldurmak üzere olan İrfan Tatlıoğlu’nun adı da Osmangazi ile birlikte geçmeye başladı.

Gerçi…

Yakın çevresi ve dar bir kadroda dillendiriliyor, ama Tatlıoğlu’nun da son günlerde bu konu açıldığında, “Osmangazi’de çok başarılı bir belediye başkanımız var, çok güzel hizmetler verdi. Biz de Orhaneli’nde 3 dönem hizmet ettik. Böyle bir talebim yok, ama bu işler kısmet” dediği kulağımıza geliyor.

 

AK Parti Milletvekilleri Panorama’ya hayran kaldı

 

4.-ak-parti-bursa-milletvekilleri-panorama-1326-fetih-muzesi,-mustafa-dundar.jpgŞu bir gerçek ki… 2 bin 500 yıllık geçmişi olan ve Osmanlı’nın ilk başkenti kentin tarihi adına bugüne kadar gösterebileceğimiz bir şey yoktu. Panorama 1326 Fetih Müzesi bu eksiği giderdiği gibi, Bursa turizmi için de umut oldu.

İşte…

Eserini bir süredir çeşitli gruplara gezdiren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar bu kez AK Parti Bursa Milletvekilleri’ni konuk etti.

Milletvekilleri de gezdikleri müzeden çok etkilendiler ve hayranlıklarını gizlemediler.

 

Akın Esgin, New York belgesel festivalinden Bursa’ya ödülle döndü

 

5.-yazi-icin-akin-esgin.jpgHerkes onu Mudanya’daki Montania Otel’in sahibi olarak tanıyor… Rahmetli Cevat Esgin’in oğlu Akın Esgin’in bilinmeyen bir özelliği var: Belgesel yapımcılığı.

Üstelik…

Esgin’in daha çok Afrika ve Avustralya’da haftalarca zor koşullarda süren yaban hayatı belgesel çekimleri dünyanın önde gelen belgesel kanallarında ve TRT’de yayınlanıyor.

İlk zamanlar hobi olarak başladığı belgeselcilikte uluslararası alanda bilinen ve izlenen bir yapımcılığa ulaşan Akın Esgin başarılarıyla da adından söz ettiriyor.

Nitekim…

Dünya televizyonlarına yaban hayatı, kültür ve bilim temalı belgeseller üreten BBA Broadband Films, yapımcılığını Akın Esgin’in üstlendiği ve Burak Doğansosal’ın da yönetmeni olduğu Namibya’nın Kadim İnsanları belgeseliyle New York’ta sekizincisi düzenlenen ve WCFF olarak tanınan Wildlife Conservation Film Festival’deki İnsan ve Doğa kategorisinde ödül kazandı.

Belgesel…

Daha önce de Malezya, Estonya ve Litvanya’daki film festivallerinde gösterim hakkı elde etmişti.

Akın Esgin’in yapımcılığını üstlendiği ödüllü belgesel, Namibya’nın zorlu koşullarında binlerce yıldır hayatta kalma mücadelesi veren Himba’lar, Topmaat’lar ve avcı toplayıcı Buşman’ların hayatlarını konu alıyor.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X