Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete
Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Seçime 43 gün kala Karaca’nın siyasi iklim yorumu: Uyum, uzlaşma, umut

Köşe Yazısını Dinle

Partilerde… Tam bir nefer olarak koşanlar vardır. Verilen her görevi yerine getirirler, parti daima öncelikleri olur. İsmet Karaca bunlardan biri.

1990’lı yıllardan beri, her kademede görev yaptı. Gençlik Kolları’yla başlayıp Osmangazi İlçe Başkanı oldu, İl Başkanı olarak sorumluluk üstlendi.

Bir çok seçimde…

Sandık görevlisi, okul sorumlusu, Seçim Komisyonu Başkanlığı yaptı. 21 Aralık’ta, milletvekili adayı olmak için CHP İl Başkanlığı’ndan istifa etti.

Karaca ile…

Aday adaylığı başvurusu sonrası kahve eşliğinde sohbet ederken, “14 Mayıs seçimini nasıl gördüğünü” sorduk.

O da…

1. YAZI ICIN ISMET KARACA scaled“Partililerimizin kazanma inancı zirvede. Çünkü, psikolojik üstünlük bizde” diye başlayıp gözlemini aktardı:

“Vatandaşla sohbet ediyorum. Daha önce çok oy aldığımız mahalleleri ziyaret ediyorum. Zaman zaman da, iktidar partisinin çok yüksek oy aldığı mahallelere gidiyorum. Oralarda bile tablo tersine döndü.”

Sahada gördüğü şu:

“Bursa’da birinci parti olacağımıza inanıyorum. Bugüne kadarki en yüksek oyu alacağız.”

İzlenimlerini aktarırken şuna dikkat çekti:

“İl Başkanlığı’ndan ayrılalı 3 ay oldu. Bir çok ilçe örgütümüzü ziyaret ettim. Ağırlıklı olarak seçim güvenliği üzerine görüşlerimizi paylaştık. CHP’nin seçimlere çok sıkı hazırlandığını görüyor ve destek veriyorum.”

O çalışmaları anlattı:

“Ciddi çalışma yapılıyor. Seçim ofisleri, araç kiralama, açık alan tanıtımı, bilbordlar, broşürler, lojistik ve bilişim desteği… Her konuda hazırlık var.”

Sonra da…

Siyasi deneyimi ve saha gözlemiyle seçim atmosferini yorumladı:

“Şu an siyasi iklim; uyum, uzlaşma, umut yönünde. Birbirinden farklı 6 siyasi parti bir araya gelebiliyorsa, bu ülkenin geleceği için uzlaşma örneğidir. Vatandaş da böyle görüyor.”

Şunu da ekledi:

“30 yıldır sayısız seçim yaşadım. Bursa değişime hazır. Bu bize rehavet olmaz. Aksine, daha çok çalışacağız.”

 

Karaca, CHP adına İl Seçim Kurulu üyesi

2. YAZI ICIN CHP ORGUT CALIYMALARI VE SECIM HAZIRLIKLARI. ISMET KARACABu süreçte… CHP Bursa 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı olan İsmet Karaca üstlendiği görevi de açıkladı:

“CHP’yi temsilen İl Seçim Kurulu Üyesiyim. Arkadaşlarıma eski seçimlerin deneyimiyle destek veriyorum.”

Yürütülen hazırlıkları da sıraladı:

“Her okula bilişim sorumlusu ve hukukçu görevlendiriliyor. Okul sorumlusu, sandık sorumluları ve yedekleri hazırlanıyor. Seçim güvenliği için en üst çalışmalar yapılıyor.”

Sinan Ateş’in eşi, siyasetin çağrılarına noktayı koydu: Aday olmayacak

Görünen o ki… Ankara’da uğradığı silahlı saldırıyla yaşamını yitiren Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş yalnızca büyüyüp yetiştiği Bursa için değil, Türkiye’deki milliyetçi camianın sembolü haline geldi.

3. YAZI ICIN SINAN ATES VE ESI AYSE ATES COCUKLARI

Nitekim…

Ateş ailesinin seçim sürecinde siyasi partilerin gözdesi haline geldiklerini görüyor, hatta bazı partilerden aile adına adaylık önerilerinin özellikle Ayşe Ateş’e geldiğini duyuyorduk.

İşte…

Bu duyumlara ve siyasetteki beklentilere, rahmetli Sinan Ateş’in öğretmen eşi Ayşe Ateş yayınladığı duyuruyla son verdi:

“Siyasi partilerin haklı davamızda bu güne kadar olduğu gibi bu günden sonra da sesimiz olmaya devam etmesini arzu etmekle birlikte; davanın sağlıklı ilerleyebilmesi adına aile olarak siyasetin içinde yer almak yerine siyaseti siyasetçilere bırakmak gerektiği kararı aldık.”

Meclis’in kapısından 2 kez döndü

Cemile Yiğit için… Davut Gürkan yönetiminin Tanıtım Medyadan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı performansıyla “AK Parti’nin yüksek enerjisi” demek mümkün.

4. YAZI ICIN CEMILE YIGIT AK PARTI ADAY ADAYLIGI BASVURUSU 14 MAYIS SECIMI2011’de aday listesinin 13. sırasında yer aldı, ama AK Parti o seçim 11 milletvekili çıkarınca kaldı. Haziran 2015 seçiminde bu kez 17. sıradaydı, ama AK Parti 9 çıkardı.

Dileğimiz…

2 kez Meclis’in kapısından dönen Cemile Yiğit’in bu kez seçilebilmesi.

Vehbi Varlık gözüyle Kalbir çalışmaları: Deli bunlar, kaliteyi anlatıyorlar

Açıkçası… Kalbir’in 7. olağan genel kurulu notlarını okurken, İnoksan Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Varlık’ın söylediklerine biz de gülümsedik.

5. YAZI ICIN MUSTAFA KARAMAN VE KALBIR 7. OLAGAN GENEL KURULUBursa’ya TSE’yi öğreten, yıllardır kalite için mücadele veren, karış gezdiği Anadolu’da milli kalitenin ne olduğunu anlatan Mustafa Kahraman ve arkadaşlarının çabalarını en güzel Varlık özetlemiş.

Demiş ki:

“Bursa’da bir Deli Ayten vardı. Şimdi Kalite Birliği ve onun başkanı Mustafa Karaman var. Yıllardır her ortamda hepimize kaliteyi anlatıyorlar. Hiçbir menfaatleri olmaksızın, Deli Ayten gibi toplumu sürekli kaliteye davet ediyorlar. Deli bunlar. Ama bu delilerin bir değer olduğunu düşünüyorum.”

Konuşmasında…

Deli Ayten benzetmesi yapan Vehbi Varlık’ın yaklaşımını biz de önemsedik. Kongrede seçilen Mustafa Karaman başkanlığındaki yönetimi de kutluyoruz.

TSE’den adaylık ayrılığı

6. YAZI ICIN VALI YAKUP CANBOLAT VE TSE BURSA KOORDINATORU MEHMET HUSREVMehmet Hüsrev… Ekim 2020’den beri TSE Bursa Bölge Koordinatörü olarak başarıyla görev yaptı. Bir yandan da, İstanbul’da kurucusu olduğu Tüm Bürokratlar ve İş İnsanları Federasyonu Başkanlığı’nı yürüttü.

14 Mayıs seçimi için…

“Siyasi tercihiyle faydalı olmak” isteğiyle; AK Parti’den İstanbul adayı olmak için görevinden ayrıldığını, Bursa Valisi Yakup Canbolat’a veda ve bilgilendirme ziyaretinde öğrendik.


Avatar Seç KAPAT
BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR