Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Seçmen sandıkta ittifak yaparken İYİ Parti oyları geçersiz mi oldu?

Köşe Yazısını Dinle

Sabah… İYİ Parti İl Başkanı Dr. Mehmet Hasanoğlu ile sohbet ederken, 31 Mart seçimi sonuçlarından sonra kendilerini nasıl hissettiklerini merak ettik.

O da…

Açık yüreklilikle “Seçim sonuçları bizde ciddi şekilde travma yarattı” diye başladı ve neden böyle hissettiklerini söyledi:

“Sahada karşılaştığımız hava çok farklıydı, ama sandıktan bambaşka sonuç çıktı. Benim düşüncem şu: Partilerin yapmadığı ittifakı vatandaş sandıkta bizzat kendisi yaptı.”

Ardından…

“Bursa’da beklentilerimiz fazlaydı” dedi ve şu değerlendirmeyi yaptı:

“Bursa’da kazandığımız iki belediye; Türkiye genelinde kazandığımız 24 belediye arasında nüfus açısından 1 ve 2. durumdalar.”

Devam etti:

“En büyük üzüntümüz Orhaneli ve Keles ilçelerini kazandığımız halde sandıkta kaybetmiş olmamız. Çünkü, vatandaş sandıkta kendi ittifakını yaparken, aynı pusulada Büyükşehir CHP’ye, ilçe belediye başkanlığı için  İYİ Parti’ye mühür bastı.”

Bu durumun…

Biraz da “Orhaneli ve Keles seçmen profilinin yaşlı olmasından kaynaklandığını” vurgulayıp şunu söyledi:

“İki ilçemizde seçmen hem Büyükşehir’de Mustafa Bozbey’e, hem ilçede Mümtaz Aslan ve İsmail Yeni’ye oy vermek için aynı pusulaya mühür basınca oylar iptal oldu. Bu da İYİ Parti’ye iki belediye kaybettirdi.”

Rakam da verdi:

“Orhaneli’nde 385 oyla belediyeyi kaybettik, 1166 çift mühürlü geçersiz oy vardı. Keles’te 509 oyla kaybettik, burada da 872 çift mühürlü oy çıktı.”

Şunun altını çizdi:

“Vatandaş sandıkta ittifak yapmak isterken, maalesef İYİ Parti’ye verdiği oyları geçersiz hale getirdi, hatalı oy kullanımı iki belediye kaybettirdi.”

Sandığa gitmeyen seçmen için de düşüncesini açıkladı:

“Tespitlerimize göre; seçmenin sandığa gitmemesinde en önemli unsur, oy verecek parti bulamaması.”

Çıkardığı mesaj şu:

“O yüzden bizim önümüzdeki süreçte İYİ Parti’yi merkeze oturtmamız gerekiyor.”

 

Dr. Hasanoğlu: 3 aday da bizim!

İYİ Parti’de… Seçim sonrası ilk yansıma kurultay kararıyla ortaya çıktı. O kurultay yarın yapılacak.

İYİ Parti İl Başkanı Dr, Mehmet Hasanoğlu’nun bakışı şu:

“Vatandaşın tekrar teveccühünü kazanmamız lazım.  Tek amacımız İYİ Parti’yi tekrar iktidar alternatifi yapacak kadroları oluşturmak.”

Adaylar için şunu söyledi:

“3 genel başkan adayı da arkadaşımız, ağabeyimiz. Kim kazanırsa, diğer adayları da yanına alıp partiyi ileri taşımak için elinden geleni yapar.”

 

AK Parti ilçe ilçe 3 kademeyi de sorguluyor: Nerede yanlış yaptık?

Gerçek şu… 31 Mart’ta ciddi travma yaşayan partilerden biri, hatta birincisi AK Parti. Elbette kazandığı iller ve ilçeler var, ama İstanbul ve Ankara’dan sonra elindeki en büyük Büyükşehir Belediyesi olan Bursa’yı kaybetti.

Seçim sonrası…

Genel Merkez yapısında hareket olmamasına karşın teşkilat düzeyinde ciddi sorgulama yapılıyor.

Aslında…

Seçim sonrası her ilçe kendi sonuçlarına yönelik raporlarını hazırlayıp İl Başkanlığı’na vermiş, İl Başkanlığı da İl’in raporunu oluşturup Genel Merkez’e göndermişti. Hatta bazı il ve ilçe başkanları çağırılıp dinlenmişti.

Şu günlerde…

AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan her ilçe yönetim kurulları, kadın ve gençlik kollarıyla istişare toplantıları yapıyor.

Osmangazi ve Yıldırım’la başlayan istişarelerde; Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ahmet Zembilci de dün adaylarla bir araya geldi.

 

O bir Bursalı: İlham Veren Kadın Siyasetçi Ödülü aldı

Dedesi… Bakırcılar Çarşısı’nda havlucuydu. Kendisi, baba ocağının olduğu Orhangazi doğumlu, ama hep İstanbul’da siyaset yaptı.

AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanlığı yaptı, DEVA Partisi’nde Genel Başkan Yardımcısı olarak sorumluluk üstlendi.

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Elif Esen, çalışmasının karşılığı By Protokol Dergisi 3. Avrupa Ödülleri kapsamında Yılın İlham Veren Kadın Siyasetçisi Ödülü aldı.

 

Vali Demirtaş, kentle ve insanıyla bütünleşen anlayışıyla her an sahada

35 yıllık deneyimi var… Mahmut Demirtaş 8 Ağustos’tan beri Bursa Valisi olarak hizmet veriyor.

En önemli özelliği şu:

Her an sahada dinamik yönetim sergiliyor, devletin elini her yere ve herkese uzatıyor. Kentle ve kentin insanıyla bütünleşen  mülki idare amiri olarak da çok başarılı.

Bunu…

Bursa Gazeteciler Vakfı kongresi sonrası yeni yönetim olarak Nuri Kolaylı, Fuat Kars, İhsan Altıkardeş ve Bursa Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Sinan Tunç’la ziyaretine gittiğimizde bir kez daha gördük.

Vali Demirtaş…

Vakıf senedi gereği yönetiminde yer aldığı, genel kurul kararıyla da Onursal Başkanı seçtiğimiz BGV üzerinden  anlayışını şöyle ortaya koydu:

“Halkımızın doğru ve hızlı haber alma özgürlüğü yönünde kamu görevi üstlenen basın mensubu arkadaşlarımızla birlikte vatandaşımıza hizmet için elimizden geleni yapacağız.”

 

Büyükşehir personeli promosyon güncellemesi bekliyor

Seçim öncesi… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kamu bankalarının promosyon güncellemesi yapacaklarını açıkladı. Bazı bankalar da buna katıldı.

Büyükşehir Belediyesi’nin 12 bin personeli adına gelen elektronik postada ise, beklenti var:

“Ekim 2022’de promosyon sözleşmesi imzaladık. 19 ayımız var, ama maaşlar arttı. Sözleşme güncellenmediği için banka haksız kazanç sağlıyor.”

İstekleri şu:

“Büyükşehir Belediyesi bankayla promosyon sözleşmesini güncellemeli.”

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X