Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Şehir Hastanesi metrosu 1.6 milyara ihale edildi: Bursa’ya hayırlı olsun!

Bugüne kadar… Bürokratik süreçler hep ağır işler, süreler uzun olurdu. Bu defa, karar alınmasıyla birlikte çok hızlı bir süreç yaşandı.

Nitekim…

Bursa’nın beklediği Bursaray’ın Emek’ten Şehir Hastanesi’ne uzatılması projesi için ihale kararı alındığını 18 Ekim günü son Başbakan Yardımcısı olan AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu’nun açıklamasıyla duyurduk.

O açıklamada…

Ulaştırma Bakanlığı’nın Bursa’daki ilk kent içi raylı sistem yatırımı olan 6.1 kilometrelik metro projesinin 27 Ekim’de ihale edileceğini söyleyen Çavuşoğlu, sürecin hızlı işlemesinin heyecanını yaşıyordu.

Dün görüştüğümüzde…

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kadar güzel haberi verdi.

Söze…

“Ulaştırma Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu ile az önce görüştüm” diye başladı ve gelişmeyi şöyle duyurdu:

“Metronun Şehir Hastanesi’ne uzatılması için yapılan ihaleye 4 firma katıldı. İhalede 1 milyar 607 milyon 824 bin lirayla en iyi teklifi Söğüttaş-Yapı İnşaat ortaklığı verdi.”

Mutluluğu şu:

“Proje çok önemli. Biz de tüm Bursa milletvekili arkadaşlarımız ve Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikte, Bursa için önemli olan bu projeyi Ulaştırma Bakanlığımızın üstlenmesini istemiştik. Sayın Cumhurbaşkanımızın da desteğiyle bu amacımıza ulaştık.”

Şunu vurguladı:

“Ulaştırma Bakanlığı burada anahtar teslimi ihale yapacak. Altyapısı, üstyapısı, elektronik ve haberleşme sistemleri, istasyonları, hatta yolcu girişleri dahil projenin tümünü yapıp teslim edecek.”

Ardından…

Yine büyük bir heyecanla şunu paylaştı:

“Ulaştırma Bakanımızla görüşürken, Bursa’nın bu projeyi uzun zamandır beklediğini, o nedenle bitirme süresinin uzun olmamasını özellikle istedim. Bakanımız da ‘üzerinde çalışalım’ dedi.”

Şunu da ekledi:

“Şehir Hastanesi metrosu olarak anılan proje Bursa’ya hayırlı olsun.”


Yeni hedef: Bir an önce inşaat!

AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu ile görüşmemizde; Şehir Hastanesi inşaat sürecinden beri Bursa’nın beklediği projedeki hızlı gelişmenin moraliyle “İnşaat ne zaman başlar?” diye sorduk.

Şunu söyledi:

“Komisyon son incelemeleri yapıyor. Kısa sürede sonuçlanacağını düşünüyorum. İtiraz sürecinin de uzamasına ihtimal vermiyorum. Hedefimiz inşaatın bir an önce başlaması.”

Yağmur-sis dinlemediler: Uludağ’ın zirvesine Cumhuriyet Tırmanışı

Aslında… Dünyanın dört bir yanında koştuğu maratonlardaki başarılarıyla onu dünya tanıyor. Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Süleyman Sılacı’yı biz de 1970’li yılların ikinci yarısından bu yana tanıyoruz.

Sporculuktan başlayan çok güzel bir dostluğumuz var.

Maratonun yanı sıra, Sılacı’nın en büyük tutkusu, 29 Ekim’lerde Uludağ’ın zirvesine Cumhuriyet Tırmanışı yapmak.

1973 yılında, Yıldırım Bayezid Lisesi öğrencisi bir grup arkadaşıyla başlattığı Cumhuriyet Tırmanışı geleneğini dün de sürdürdü.

Üstelik…

Uludağ’daki yağmura ve yoğun sise karşın tırmanışlarını sürdürdüler, yine geleneksel hale getirdikleri zirveye bayrak dikme ritüelini gerçekleştirdiler.

Dönüşte…

“İnişe geçtik, Oteller Bölgesi’nden arıyorum” deyip şunu dile getirdi:

“Ne mutlu ki, bu Cumhuriyet Bayramı da yağmur ve sise rağmen tırmandık.”

Bursa’nın sağlık yönetiminde dayanışma

Dr. Öğretim Görevlisi Elif Güler Kazancı’yı kent kamuoyu hematoloji hastası çocuklar için mücadelesinden, Ankara bürokrasisi Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı’ndan tanıyor.

Bu dönem…

Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ni bağlı Bursa Tıp Fakültesi’nde Dekan Yardımcısı olan Dr. Kazancı, geçen hafta Bursa il Sağlık Müdürü atanan Dr. Fevzi Yavuzyılmaz’ı ziyaret etti.

Bursa’nın sağlık yönetimi üzerine fikir alışverişi yaptılar.

Siyasette eskiler sahne alıyor: Cem Uzan pankart asıp bayram kutladı

İlk haber hafta içi geldi… Bir dönem, Türkiye’nin her yanında Şişli Belediye Başkanı olarak tanınan Mustafa Sarıgül, 2009’da DSP’den ayrılıp Türkiye Değişim Hareketi’ni başlatmıştı.

Bu süreçte…

İl ve ilçelerde örgütlenen TDH programıyla Sarıgül yurt gezilerine çıktı, mitingler yaptı. Fakat son aşamada partinin kuruluşu askıya alındı ve CHP’ye döndü.  2019 yerel seçimindeyse yeniden DSP Adayı olarak Şişli Belediye Başkanlığı için yarıştı, ama bu kez sandıktan çıkamadı.

Hafta içinde de…

DSP’den istifa ettiğini, TDH’yi yeniden harekete geçirdiğini açıkladı ve partileşme süreci başlattı.

Genel siyasette eskilerden yeni parti haberleri gelirken, Bursalılar da dün sabah kentin sirkülasyonu yüksek kavşaklarında, firari durumdaki Cem Uzan’ın lideri olduğu Genç Parti’nin Cumhuriyet bayramı kutlama pankartlarını gördüler.

MHP Osmangazi sergisine AK Parti ziyareti

Geçen hafta… MHP İl Başkanı Cihangir Kalkancı, kongresi sonrası ziyarete gelen AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman’a ziyarette bulundu, aralarında güzel bir diyalog yaşandı.

Bu kez…

AK Parti İl Başkanı Salman ve yönetimi, MHP Osmangazi İlçe Başkanı Seyfi Seyfioğlu’nun düzenlediği Cumhuriyet Sergisi’ni ziyaret etti.

Açıkçası…

İl ve ilçe başkanları düzeylerinde siyasi temas olağan, ama bu ziyaret ilgimizi çekti.

 

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X