Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Şehitlik’ten işe başladı, en büyük projesi ‘sürpriz borçları’ ödemek

Köşe Yazısını Dinle

2 gün önce… Bursa’da bir ilki gerçekleştirdi ve belediye binasının ön cephesine belediyenin borçlarını kalem kalem sergileyen dev pankart astı.

Bunu anımsattığımızda…

Geçmişte Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı yapan ve deneyimli siyasetçi olan Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Şükrü Erdem şunu söyledi:

“CHP Genel Merkezi, şeffaf belediyecilik adına halkı bilgilendirmeye yönelik adım atılmasını her fırsatta dile getiriyor. Ben de onu yaptım. 31 Mart’ta devraldığımız belediyemizin geçmiş dönem icraatlarıyla ilgili hemşerilerimi bilgilendirdim.”

Şunun altını çizdi:

“Kimseyi itham etmiyorum, suçlamıyorum. Belediyenin borcunun ne olduğu sürekli soruluyor. En iyi ilan şeklinin bu olduğunu düşündüğüm için, şeffaf belediyecilik adına o pankartı astım.”

İşe ilk başlangıç noktası ise şehitlik düzenlemesi olmuş:

“Lala Şahin Paşa Türbesi’yle startı verdik. Şehitliğimizi Mustafakemalpaşa’mıza yakışır şekilde düzenliyoruz.”

Bu noktada…

Belediye maddi tablosunun yeni projelere elvermediğini ifade ettikten sonra, formüllerini açıkladı:

“Bazı projeleri bir süre yap-işlet-devret yoluyla gerçekleştireceğiz. Eski garajın olduğu yerde 23 bin metrekare alanımız gelir getirici AVM olabilir.”

Şu bilgiyi de verdi:

“Büyükşehir Belediyemizin ilçemizde devam eden altyapı projeleri var. Bunların öncelikle tamamlanmaları için Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Bozbey’le görüştüm. O da hemen harekete geçileceğini söyledi.”

Sıkıntıya dikkat çekti:

“Çevremizdeki ilçelerin altyapı sorunları bitmiş, ama bizim yollarımız hâlâ kazılmış vaziyette ve çamurlu. Ulaşımda sıkıntı çekiyoruz. İlçemize yakışmayan terminalin yapılması için de Büyükşehir’den söz aldık.”

Şunu da ekledi:

“Bana en büyük projemin ne olduğunu soranlara, en büyük projemin sonradan ortaya çıkan borçları ödemek olduğunu söylüyorum. İnşallah altından kalkacağız.”

Mustafakemalpaşa’dan iki fay geçiyor!

Gündemindeki… Acil konulardan birini depreme hazırlık olarak açıklayan Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Şükrü Erdem şunu söyledi:

“İlçemizden iki fay geçiyor. Geçmişte de bu faylar büyük depremler üretmiş. Her an depreme hazır olmamız gerekiyor. Gereken önlemleri öncelikle alacağız.”

Şunun altını çizdi:

“Vatandaşımıza ‘güvenli şehir’ sözü verdik. Binalarla birlikte kamp yerlerimizi de hazırlayacağız.”

Türk-İş 1 Mayıs’ta Marmara’yı Bursa’da topluyor: Hedef 100 bin kişi

Ülkemizde… 3 büyük işçi sendikası konfederasyonu var. Bu 3 konfederasyon içinde, temelleri Bursa’daki Merinos Fabrikası’nda atılan Türk-İş en eskisi ve en büyüğü.

İşte…

En büyük işçi örgütlenmesi Türk-İş bu yıl 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı alışıldığı gibi İstanbul’da değil, Bursa’da kutlama kararı aldı.

Duyunca da…

Türk-İş bünyesindeki en büyük sendika Türk Metal’ın tek kadın şube başkanı olan Türk Metal Bursa Şube Başkanı Selda Tekman’ı aradık.

Şunu söyledi:

“Türk-İş Genel Başkanı Sayın Ergün Atalay’ın liderliğinde, tüm sendika başkanlarımız ve Marmara Bölgesi’ndeki emekçilerimizle birlikte 1 Mayıs’ı bu yıl Bursa’da, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’ndaki Hastane Alanı’nda kutlayacağız.”

Hedeflerini de açıkladı:

“1 Mayıs Çarşamba günü FSM Hastane Alanı’nda 100 bin kişiyle işçi bayramını kutlamak istiyoruz.”

Maarif Vakfı’nın Bursa buluşması

Son dönem… Dünya genelinde etkinliği giderek genişleyen Türkiye Maarif Vakfı yönetim kurulunu ve 52 ülke temsilcilerini Bursa’da buluşturdu.

Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu Başkanlığı’Prof. Dr. Birol Akgün’ün üstlendiği Türkiye Maarif Vakfı’nın yönetim kurulunda Bursa’dan Mustafa Çaltılı yer alıyor.

Yönetim ve 52 ülkenin temsilcilerine Muradiye Külliyesi ve Sultan Türbeleri’ni de Çaltılı gezdirdi.

Milletvekili Ahmet Kılıç, Demokrasinin Uç Beyleri olan muhtarlarla

Gerçi… 31 Mart seçimi sürecinde muhtarlıkların kaldırılması tartışıldı, ama şu bir gerçek ki, mahallelerde devletin ve belediyenin temsilcisi olan muhtarlardan vazgeçmek pek de kolay değil.

Dahası…

Ciddi oy potansiyeline sahip olan ve seçilmişlik ayrıcalığı yaşayan muhtarlar, üstlendikleri misyonla Demokrasinin Uç Beyleri olarak kabul ve karşılık görüyorlar.

Nitekim…

Yerel seçimin sonrasında, demokrasinin seçilmişleri arasında önemli bir yere sahip parlamenter unvanıyla, AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç’tan, devletin temsilcileri ve Demokrasinin Uç Beyleri muhtarlara ziyaret geldi.

Bu kapsamda…

1994-1999 dönemi Yıldırım Belediye Başkanı olan Cüneyt Karlık’la birlikte Tuzpazarı Muhtarı ve Marmara Muhtarlar Federasyonu Başkanı Ferruh Sevimgil’i ziyaret eden Kılıç, yapılabilecekleri konuştu.

Büyükşehir Özel Kalem Aytunç Esendemirci’ye emanet

Bir yandan… Daire başkanları ve iştiraklerinin genel müdürlerinden brifing alan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, bir yandan da birlikte çalışacağı yeni dönem kadrolarını oluşturuyor.

Bu noktada…

İlk atamalarından birini; geçmişte Nilüfer Belediyesi’nde de birlikte çalıştığı ve sonraki süreçte  birlikte çalışmaya devam ettiği Aytunç Esendemirci’yi Özel Kalem Müdürlüğü’ne getirmesiyle yaptı.

 

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X