Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Sıcaksu’da büyük değişim hazırlığı: Zemin üstü 5 katta 700 konut olacak

Köşe Yazısını Dinle

Aslında… Bugün unutuldu, ama bir dönem Bursa’nın çöküntü bölgesi olarak ciddi bir kentsel sıkıntı haline gelmişti.

Çünkü…

1980’li yıllara kadar kentin dışı olan, sonra bir anda kentin göbeğinde kalan Tabakhaneler bölgesi, çevresindeki yapıların sıkıntı kaynağına dönüşmüştü.

Bunun üzerine…

2010’lu yıllarda bölgedeki deri üreticileri için Badırga’da sanayi bölgesi yapılıp taşınmaları sağlandı. Boşaltılan alan da büyük termal projesi olarak planlandı.

Ne var ki…

Alanın büyüklüğü, dünyaya örnek olması hedeflenen termal projesine yatırımcı bulma güçlüğünü ortaya çıkardı.

İşte…

Sıcaksu bölgesindeki bu alanda şimdi büyük kentsel dönüşüm hazırlığı var. Hatta, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un geçen haftaki Bursa programı sırasında kentsel dönüşümün nasıl olacağı görüşmeleri de yapıldı.

Gerçi…

Henüz resmi açıklama yok, ama kulağımıza gelenlere göre Sıcaksu Kentsel Dönüşüm Projesi iki aşamalı gerçekleşecek.

İlk etapta…

Dericilerin bölgeden ayrılmasıyla mülkiyeti Büyükşehir’de toplanan 75 dönüm alanın 50 dönümü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na geçti. Bakanlık da bu alana karşılık Kayapa bölgesindeki kendi alanını Büyükşehir’e devretti.

Kalan 25 dönümlük alan ise termal projesi için korundu.

Buna göre…

Sıcaksu’daki 50 dönümlük alana Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 700 konut ve 25 ticari bina yapılacak. Konut olarak kullanılacak binalar zemin üstü 5 kat olarak projelendirilecek.

Yine…

Kulağımıza gelenlere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapacağı konutları öncelikle Gaziakdemir ve Soğanlı’ya uzanacak bölgenin kentsel dönüşümü için kullanacak. Yeni bölgedeki yer sahiplerine Sıcaksu’daki konutlar önerilecek.

Talebe göre Sıcaksu konutlarının satışı da yine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek.

Tüm bunlar önbilgi konumunda. Ayrıntılar resmi açıklamayla anlaşılacak.

 

TMMOB önerisi: Yunuseli havaalanı kalsın

Yunuseli Havaalanı arazisi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın “bir bölümü konut, büyük bölümü park” düşündüğünü duyurduğumuz yazı üzerine TMMOB İKK Sekreteri Feridun Tetik elektronik posta gönderdi.

Diyor ki:

“TMMOB ye bağlı Akademik Odalar olarak tekrar söylemekte fayda var. Yunuseli Havaalanı yine havaalanı olarak kalmalı. Havaalanlarının mania kriteri olduğu için  etrafındaki armut ve şeftali bahçelerinin talan edilip imara açılması da korunmuş olur. Bursa, Bursa’dan yönetilmeli.”

 

İYİ Parti dış politikalar için bireysel istişareye Bursa’dan başladı

Hafta içinde… İYİ Parti Bursa Milletvekili Kamil Erozan’ın başkanlık yaptığı Genel Merkez Uluslararası Politikalar Başkan Yardımcılığı görevi geçen dönem Bursa İl Başkan Yardımcısı olan Birgül Yıldız Günay’a bizzat Genel Başkan Meral Akşener tarafından verildi.

Hafta sonu da…

İYİ Parti Uluslararası Politikalar Başkanlığı yeni yöntemi bireysel istişare ziyaretlerine yine Bursa’dan başladılar.

Bu amaçla…

Erozan ve Günay ilk ziyaretlerini Almanya’nın Bursa Fahri Konsolosu babadan turizmci Sibel Cura Ölçüoğlu’na yaptılar. Ardından Kosova’nın Bursa Fahri Konsolosu Sanayici Fahrettin Gülener’i ziyaret eden İYİ Parti ekibi, partinin kuruluşunda program yazımına destek veren Diş Hekimi Tahsin Bulut’la bir araya geldiler.

Görüşmelerde…

Ülke ve dünya gündemiyle turizm, sanayi, sağlık konuları ele alındı.

 

MHP’de İl Kadın Kolları Başkanı değişti

MHP’de… Cihangir Kalkancı’ının İl Başkanı olmasıyla birlikte İl Kadın Kolları Başkanlığı üstlenen Yasemin Kumru Meriç hafta içinde işlerinin yoğunluğu nedeniyle görevinden ayrıldı.

Yerine de…

MHP Nilüfer İlçe Kadın Kolu Başkanı olarak görev yapan Filiz Dağhan Duzcu atandı.

Bu görev değişikliği sonrası, MHP’nin ilçe kadın kolları başkanları topluca Duzcu’yu ziyaret ederek üstlendiği görevde başarılar dilediler.

 

İstanbul’un Fatih’i çocukluğunun geçtiği Muradiye’de duayla anıldı

İstanbul’un Türkler tarafından fethedilmesi çağ değiştiren özelliğiyle Türk ve İslam dünyası için apayrı bir özelliğe sahip.

O nedenle…

29 Mayıs yıllardır, İstanbul’un dışında da farklı bir kutlama görür.

Bu yıl…

İstanbul’u fetheden Fatih Sultan Mehmet için çocukluğunun geçtiği Muradiye’de farklı bir anma töreni düzenlendi.

Bursa İl Müftüsü İzani Turan’ın organizasyonuyla cuma namazı öncesi Muradiye’de gerçekleşen anmada Bursa Valisi Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş başta olmak üzere il protokolü, belediye başkanları, daire müdürleri ve siyasiler Muradiye Camii’nde bir araya geldiler.

Namaz öncesi…

Muradiye Camii İmam Hatibi Lütfi Taşçı tarafından Fetih Suresi okunurken, namazdan sonra da İstanbul’u fetheden Fatih Sultan Mehmed’in babası 2. Murad’ın türbesinde dua edildi.

 

Fikret Engin’in zamansız ölümü

Fikret Engin spor gazeteciliğine Bursa’da başladı. AS TV’deki spor spikerliği sonrası ses rengi dikkat çekince İstanbul’a transfer oldu. ATV’de heyecan kattığı maçların ardından TV8’de Bay Tahmin programıyla ekrana geldi.

Yıllarca DYP’de siyaset yapan, AK Parti kurucu yönetiminde yer alan Cemail Engin’in oğlu Fikret Engin’in şeker komasından genç yaşta vefatını duyunca çok üzüldük.

Allah rahmet eylesin.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X