Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Sıkışan trafiğe ‘üstten’ dokunuş: Bu viyadükler nefes aldıracak!

Bu sütunların okurları biliyorlar… Son dönemde ulaşılamaz hale gelen Bursa trafiği için sürekli çözüm projeleri hazırlanıyor.

Bu kapsamda…

Bir dönemin gözde çözümü olan ve yapıldıkları yıllarda çözüm de getiren bat-çık geçişler yerine viyadüklü çözümler üretildiğini 20 Ağustos günü aktardık.

İşte…

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin çok önem verdiği ve tüm gelişmelerini yakından izlediği viyadüklü çözümler projelerinde finale gelindi.

Yani…

Sıkışan Bursa trafiğine üstten dokunarak çözüm getirecek ve nefes aldıracak viyadüklerde projelendirme süreçleri tamamlandı, ihale aşamasına gelindi.

Bu da…

İçinde bulunduğumuz süreçte inşaatların başlayacağı anlamına geliyor.

İlk olarak…

Beşyol-Soğanlı güzergahından gelen Çelebi Mehmet Bulvarı’Paşa Çiftliği arkasından ve Yakın Çevre Yolu üstünden aşıracak olan Yunuseli Viyadüğü ihaleye çıkıyor.

Onayı alınan ihale duyurusunun önümüzdeki hafta yapılması bekleniyor.

Yine…

Projelendirme süreçleri tamamlanan iki viyadük daha ihale aşamasına geldi.

Bunlardan biri…

Karaman’dan gelen Tuna Caddesi’ni Mudanya Yolu’nun üstünden geçip Yeni Karaman’a bağlayacak. Böylece hem Alman Kanalı üzerinden Yakın Çevre Yolu’na, hem de Yunuseli üzerinden Yeniceabat’a açılan yolla İstanbul Caddesi’ne ulaşılacak.

Yanı sıra…

İhsaniye, Karaman, Fethiye, Ataevler ve hatta Beşevler bölgelerindeki araçlar İstanbul Yolu’na ulaşırken, Acemler Kavşağı’nın da yükü azalacak.

İkincisi…

Merinos-Acemler arasındaki yolun ortasından geçen Bursaray hattının ayırdığı bölgelerin bağlantısını sağlayacak Sıcaksu Viyadüğü de ihaleye hazır.

Mudanya Yolu ve Sıcaksu viyadükleri de bu ay içinde ihaleye çıkacak.

Sonra da…

İzmir ve Mudanya yollarından gelip Yakın Çevre Yolu’na ulaşmak isteyen araçların Acemler Köprüsü ve ana yolda neden oldukları sıkışıklığı ortadan kaldırmak üzere planlanan Acemler Viyadüğü gündeme gelecek.

Projesi hazır olan Acemler Viyadüğü ihalesi de ekim ayı içinde yapılacak.

Sıcaksu Viyadüğü termal turizmini birleştirecek

 

Büyükşehir Belediyesi kamulaştırmasını yaptığı ve arazilerin büyük bölümüne sahip olduğu eski Tabakhaneler’in olduğu yeri turizm için kentsel dönüşüm bölgesi olarak planlıyor.

İşte…

Bu bölgeyi Mudanya Yolu’nun üstünden geçip, Divan Otel’in yan tarafındaki yolla doğrudan Kükürtlü’ye bağlayacak olan Sıcaksu Viyadüğü yolun altını ve üstünü birleştirme yanında turizm misyonu da üstlenecek.

Çünkü…

Sıcaksu ve Çekirge termal bölgeleriyle hamamları birleştiren üstten dokunuş projesi olacak.

Organize Sanayi Kavşağı’nın 10 yıllık eksiği tamamlanıyor

 

Bursalılar daha çok eski adıyla, yani Filament Kavşağı adıyla anımsıyorlar. Ancak, Mudanya Yolu ile Ata Bulvarı’nın kesiştiği, Hamitler bağlantısını da sağlayan kavşak artık Organize Sanayi Bölgesi Kavşağı adını taşıyor.

Bu nokta…

Organize Sanayi Bölgesi’ne giren ya da çıkan araçlar için de stratejik değerde.

2008 yılında Organize Sanayi Kavşağı projesi yonca yaprağı kavşak olarak planlanmıştı.

Nitekim…

Bursa yönünden gelip Organize Sanayi Bölgesi ya da Ata Bulvarı’na gidecek araçlar için dönüş lupu yapıldı. Sanayi Bölgesi’ne iniş ve Bursa yönüne dönüş lupları da yapıldı.

Aynı şekilde…

Ata Bulvarı’ndan gelen araçlar da Mudanya Yolu’na lupla dönebiliyorlar.

Yalnızca…

Mudanya Yolu’ndan gelip Hamitler tarafına gidecek ya da U dönüşü yapacak araçların kullanacağı lup yapılmamıştı.

Bu nedenle…

Mudanya yönünden gelen araçlar köprüyü geçtikten sonra sağdaki dar sokaklara girip manevrayla Ata Bulvarı’na ulaşıyor ve köprüye çıkıyorlardı.

İşte…

Kavşağın 10 yıllık eksik lupu tamamlanıyor.

Büyükşehir Belediyesi planlamasına göre, Mudanya yönünden gelen araçlar dar sokakların olduğu yere yapılacak lupla doğrudan köprüye çıkacaklar.

Buradan da dileyen Hamitler’e devam edip Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı bittiğinde buradan İstanbul Yolu’na bile ulaşabilecek, dileyen de U dönüşü yapabilecek.

Ata Bulvarı’nda beklemeyi azaltacak revizyon

 

Ata Bulvarı’nın iki ucunda Organize Sanayi Bölgesi kavşakları var. Mudanya Yolu’ndan girişteki bölümdeyse kısa arayla iki sinyalizasyon akışı kesiyor. Bunlardan biri Fethiye’ye, diğeriyse Işıktepe ve Ataevler’e girişi düzenliyor.

Ancak…

Bu iki sinyalize kavşak yolda uzun beklemelere yol açıyor.

İşte…

Büyükşehir Belediyesi beklemeyi azaltacak revizyon çalışması yürütüyor. Bu amaçla iki kavşak düzenlenirken yolda şerit arttırılıp dönüş cepleri yapılıyor.

Özellikle Işıktepe düzenlemesiyle Sanayi Bölgesi’nden çıkan araç trafiğinin de rahatlatılması hedefleniyor.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X