Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Siyaset gençleşiyor: AK Parti’den ‘Rabia’ temalı İl Gençlik kongresi

Gerçi… Tüm siyasi partiler gençlik kollarına önem verdiklerini söylüyor, ama gençlik kollarını en çok çalıştıran parti olarak karşımıza AK Parti çıkıyor.

Rakamlar da bunu gösteriyor.

Örneğin…

AK Parti Bursa İl Gençlik Kolları’nın tam 42 bin üyesi var. Bu rakam, Bursa’da ana kademe olarak ulaşan siyasi parti yok.

Üstelik…

1.-yazi-icin-ak-parti-il-genclik-kollari-baskani-tarik-kose.jpgYönetimlerde görev almak için yapılan başvurular da dikkat çekici. AK Parti Bursa İl Başkanı Tarık Köse bu tabloyu şöyle özetledi:

“İlçe kongreleri yapılırken, yönetim kurulunda görev almak isteyenler internet üzerinden CV doldurup başvurdular. Bu şekilde elimize 2 bin 300 başvuru geldi. Dışarıdan başvurularla bu rakam 3 bini aştı.”

Ardından…

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ve AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş’ın katılımıyla cumartesi günü saat 16.00’da Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde yapılacak İl Gençlik Kolları kongresi için yürütülen farklı hazırlığı açıkladı:

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Afyon Kampı’nda gençlere Rabia’nın önemini anlattı. Biz de kongre temasını Rabia olarak belirledik.”

Bu noktada…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın her konuşmasında eliyle Rabia işareti yaparak vurguladığı tek vatan, tek devlet, tek millet, tek bayrak temasının yansıyacağı kongreye katılanları bir da sürpriz bekliyor.

600 delegeye Rabialı kongre anısı dağıtılacak.

Daha önce Gençlik Kolları Genel Merkezi’nde MKYK Üyesi olarak görev yapan Köse kongrenin önemini şöyle dile getirdi:

“2019 seçimleri sürecine giriyoruz. 2019’u da 2023’ün kapısı görüyoruz. Kongrede, partimiz için yapacağımız mücadelenin startını vereceğiz.”

Şöyle devam etti:

“Biz zaten hep sahadayız, kongrenin ardından da seçim hazırlıkları için çalışmaya başlayacağız. Eksik mahalle başkanlarımızı tamamlayıp, her sandıkta 1 genç görevlendireceğiz.”

Ardından…

Uludağ Üniversitesi ve Bursa Teknik Üniversitesi’nde Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın katılımıyla yapılan toplantıları anımsatıp, ilçelerdeki kampuslarına yönelik planlama içinde olduklarını söyledi ve şunu da ekledi:

“Üyelerimizle de gruplar halinde bir araya geleceğiz.”

 

Bursa seçmeninin üçte biri genç!

 

Cumartesi günü Merinos’ta kongre yapacak olan AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Tarık Köse ile sohbet ederken, dikkat çekici bir rakam verdi:

“Bursa’da yaklaşık 1 milyon 800 bin seçmen var, bunun üçte biri, yani 300 bin civarında olan bölümü 18-30 yaş arasında genç seçmen.”

Genç seçmenle ilişkilerini de şöyle dile getirdi:

“Gelen üyelik başvurularında, 1995-1999 arası doğumluların hızla çoğalıyor. Genç seçmenle aramızda sorun yok.”

 

Gençlik Kolları’nın eski başkanları ilk kez buluştu

 

3.-yazi-icin-ak-parti-il-genclik-kollari-baskanlari.jpgBir yandan kongre hazırlığı yapan AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Tarık Köse, diğer yandan da Bursa’da AK Parti’de İl Gençlik Kolları Başkanlığı yapan isimlerle bir araya gelip istişare yaptı ve önerilerini aldı.

Hafta sonu gerçekleşen ve ilk kez yapılan eski gençlik kolu başkanları istişare buluşmasına Kurucu Başkan olan Mahmut Turunç ve sonrasında görev alan Gökay Bilir, Ahmet Necati Demir, Ahmet Kılıç, Süleyman Akyüz, Mustafa Tarık Kaderli katıldılar.

 

Mudanya trafiğine Büyükşehir el attı: Girişe bin araçlık otopark

 

4.-yazi-icin-mudanya-girisi-buyuksehir-belediyesi-bin-araclik-otopark-calismasi.jpgMudanya her hafta sonu yaşadığı trafik krizini bu hafta sonu da yaşadı. 2 gün süresince Mudanya’ya girebilmek ve çıkabilmek sorun, yaklaşabilmek ise dert oldu.

Üstelik önümüz bahar ve yaz olduğundan, sorunun giderek artacağı görülüyor.

Bununla birlikte…

Mudanya’da yaşanan otopark sorunu, bu sütunlarda daha önce vurguladığımız gibi, İskele Meydanı’nın hemen yanındaki otoparkın hükümet konağı için kapanmasıyla daha da büyüyecek.

İşte…

O sorun büyümeden Büyükşehir Belediyesi el attı ve kentin giriş bölgesi olan Balık Lokantaları’nın bulunduğu yarımadanın yanındaki dolgu alanını otopark olarak düzenlemeye başladı.

İş makinelerinin zemin düzeltme çalışmalarına dün sabah başladığı alan Büyükşehir Belediyesi tarafından bin araçlık büyük bir otoparka dönüştürülecek.

Ayrıca…

İskele Meydanı’nın yanında bulunan ve Halitpaşa-İpar caddeleri arasındaki otoparka yönelik hazırlanan hükümet konağı projesine de yer altı otoparkı eklenmesi planlanıyor.

 

11 ilden 874 okçu Fetih Kupası’nda ok atmak için Bursa’ya geliyor

 

Organizasyonu… Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayesinde Okçuluk Vakfı 1453 yapıyor. Destek verenler arasında İstanbul ve Bursa Büyükşehir Belediyeleri ile Dünya Etno Sporları Konfederasyonu var.

Fetih Kupası adı altında düzenlenen yarışmalara Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Edirne, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Manisa, Sakarya, Tekirdağ illerinden 874 okçu katılacak.

5.-yazi-icin-dunya-etno-sporlari-konfederasyonu-baskani-bilal-erdogan-001.jpgPuta Okçuluğu, Menzil Okçuluğu, Mas Güreşi, Aşık Atma, Mangala gibi Türk geleneği ok atıcılığını tanımlayan kategorilerdeki yarışmalarla okçular Bursa’da meydana çıkacak.

Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi ve Dünya Etno Sporları Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan’ın da gelip izleyeceği yarışmaların ilk ayağı 20-21 Nisa’nda Atatürk Stadyumu Meydanı’nda, 22 Nisan’da ise Yunuseli Havaalanı’nda olacak.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X