Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Siyaset inşasına Muhteşem Türkiye Yürüyüşü’yle Bursa’dan başladılar

Köşe Yazısını Dinle

1960’larda… Antiemperyalist, antisiyonist, antikomünist, İslamcı öğrenciler tarafından Yeniden Milli Mücadele Hareketi başlatıldı.

Hareketin lideri Aykut Edebali 1992 yılında kurduğu Millet Partisi zaman zaman geri çekildiği izlenimi verse de, Muhteşem Türkiye Yürüyüşü ile şu günlerde yeniden atağa kalktı.

Nitekim…

5 günlük programla Bursa’ya gelen Millet Partisi Genel Başkanı Cuma Nacar; genel başkan yardımcıları Abdurrahman Önder, Ali Geçioğlu, Hikmet Safa, MKYK Üyesi Selami Yıldırım, Bursa İl Başkanı Hüsamettin Akyıldız, İl Sekreteri Esra Demir ve Özel Kalem Müdürü Mehmet Ali Küçükgüzel’le ziyarete geldi.

Muhteşem Türkiye Yürüyüşü’Bursa’dan başlattıklarını söylerken yerel seçime dikkat çekti:

“Bursa’da Büyükşehir ve 17 ilçede aday göstereceğiz. Belediye Meclisi üyelikleri için de aday listeleri hazırlayacağız.”

Bu noktada…

“Adaylarımızı açıkladığımızda sürprizlerimiz olabilir” dedi ve siyaset gözlemlerini paylaştı:

“Bursa’da vatandaşların siyasete soğuk baktıklarını gördük. Siyaseti kirli bir iş gördüklerini söylediler. Oysa, siyasetin tertemiz yapılması gerekir. Temiz yapılmayacaksa, hiç yapılmamalı.”

Şunun altını çizdi:

“Umut ve çözüm olacak bir partiye ihtiyaç var. Millet Partisi, ihtiyaç duyulan parti olarak yerel seçimde milletin huzuruna çıkacak.”

Çizgileri şunlar:

“Vatandaşı fakirlik ve çaresizliğin cenderesinden çekip çıkaracak, Türkiye’yi gerçek anlamda hukuk devleti yapacak, gerçek demokrasiyi getirecek, din istismarı ve din düşmanlığını sona erdirecek, laikliği getirecek, herkesi sosyal adalet şemsiyesi altına alacak, hurafelerden uzak gerçek İslam rönesansı ve barış getirecek Millet Partisi umuttur.”

Ardından…

“Siyaset bir inşaattır, biz inşaatı başlattık” dedi ve şu uyarıyı yaptı:

“Türkiye’nin antidemokratik çizgiye kayması, vatandaşımız, çocuklarımız, hatta torunlarımız için geri dönülmesi zor neticeler doğurur.”

 

Hulusi Akar konferansa geliyor

Pazar günü… Mimar ve Mühendisler Grubu Bursa Şubesi organizasyonuyla çalışma toplantısı var.

Merinos Atatürk Kongre Merkezi Yıldırım Bayezid Salonu’nda saat 10.00’da kahvaltıyla başlayacak çalışma toplantısının konuğu TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Emekli Orgeneral Hulusi Akar olacak.

Akar toplantıda…

Bursalı mimar ve mühendislere “Türkiye’nin Güvenliği; Risk, Tehdit ve Tehlikeler” konulu konferans verecek.

 

İYİ Parti’nin 4 ilçedeki adaylarını Akşener Ankara’da açıklayacak

Yerel seçime… Her il ve ilçede kendi adaylarıyla gireceğini açıklayan İYİ Parti’de, adaylar da yavaş yavaş belli oluyor.

İlk olarak…

3 Eylül’de geldiği Bursa’da Orhaneli Adayı’nın Mümtaz Arslan olacağını açıklayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, çarşamba günü de TBMM Grup Toplantısı’nda Bursa’dan 4 ilçenin belediye başkan adaylarını açıklayacak.

Buna göre…

İYİ Parti 31 Mart’taki yerel seçimde Orhangazi’de eski ilçe başkanı İsmail Kaya’yı, Karacabey’de eski ilçe başkanı Fatih Karabatı’yı, Yenişehir’de eski ilçe başkanı Ercan Özel’i aday gösterecek.

Keles’te ise İl Başkan Yardımcısı İsmail Yeni aday gösterilecek.

Ankara’da…

Akşener’in açıklayacağı 4 adayla, İYİ Parti’nin Bursa’da açıkladığı aday sayısı 5’e yükselecek.

Bu arada…

Büyükşehir Adayı için İYİ Parti’nin acele etmeyeceği izlenimi aldık.

 

CHP’de ‘adayları sorgulama’ heyeti geliyor

Yerel seçim için… Başvuru sürecini 5 Aralık’a uzatan CHP’de, bir yandan da aday sorgulaması başlıyor.

Bu kapsamda.÷.

CHP Genel Merkezi’nce görevlendirilen iki isim bu hafta Bursa’ya gelecek. İlçelerde vatandaşlar ve parti örgütleriyle görüşüp aday adaylarını soracak ekip önerileri dinleyecek. Son olarak da İl Yönetim Kurulu toplantısına katılacak.

Bu aşama sonrası aday belirleme yöntemi kararlaştırılacak.

 

Mudanya’da üçüncü dönemi için gövde gösterisiyle adaylığını açıkladı

Fotoğraflara bakarken şunu düşündük… Hayri Türkyılmaz 2014’te CHP’den Mudanya Belediye Başkanı oldu, 2019’da oyunu arttırarak yeniden seçildi.

Bu kez…

Mudanya Belediye Başkanlığı’nda üçüncü dönemi için aday adaylığı başvurusunu  CHP’ye yaptı. Üstelik, “rekor oyla üçüncü dönem” hedefi koyduktan sonra yaptığı aday adaylığı başvurusu gövde gösterisine dönüştü.

En önemli destekçisi eşi Gülbahar Türkyılmaz’la her zamanki gibi el ele kaldırımda yürüyüp, renkli meşaleler ve atılan konfetiler arasında CHP Mudanya İlçe Başkanlığı’na gelişi de bu gövde gösterisini yansıtıyor.

Aslında…

2 dönem görev yapan belediye başkanlarının hizmetleri önemli avantaj olduğu kadar, yıpranmışlıkları da dezavantaj olur. Fakat Türkyılmaz adaylık açıklamasında “Mudanyalıların başını eğdirmedik” derken kendine güvenini ortaya koydu.

 

Vatandaşa hizmetten, siyaseten hizmete

Güven Günsan’ı yıllardır tanırız… Mudanya’ya 24 yıl TEDAŞ ve UEDAŞ müdürü olarak hizmet etti. Her mahallesinde, her sokağında, her köyündeki elektrik hizmetinde emeği var.

Bürokraside…

“Sorun çözen müdür” olarak görev yapan Günsan, bu kez siyasette çözüm üreten görev için harekete geçti ve CHP’den Mudanya Belediye Meclis Üyeliği’ne aday adayı oldu.

Rozetini de, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz taktı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X