Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Siyaset rekoru: AK Parti yönetimine 400 başvuru oldu, mülakat başlıyor!

Bu defa… AK Parti değişik bir yol izledi. Geçmişteki görev değişimlerinde İl Başkanı ile birlikte yönetimi de atanırdı.

Fakat…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 22 Aralık 2020 Salı akşamı AK Parti İl Başkanı olarak görevi Davut Gürkan’a teslim ederken, “kongreye kadar mevcut yönetimle devam etmesini” istedi.

Herkesi kucaklamasını” da tavsiye etti.

Bu doğrultuda…

Gürkan da çok hızlı başladı. İl yönetiminin yanı sıra; milletvekilleri, belediye başkanları, ilçe başkanları, Büyükşehir Meclis üyeleriyle toplantılar yaptı.

Geçmişte…

Cemalettin Torun yönetiminde İl Başkan Yardımcılığı yapmış olmanın deneyimiyle, yeni dönemin yol haritası ve ilkeleri anlatıp kriterleri açıkladı

Sonra…

Eski bakanlar, eski milletvekilleri, eski il ve ilçe başkanları, eski belediye başkanlarıyla toplantılarda görüş ve önerileri dinledi. İlk kez yapılan toplantılar kucaklaşma mesajı verdi.

Bir yandan da…

Kongreye sunacağı kendi il yönetimini oluşturma hazırlıkları yaptı.

O süreçte…

AK Parti İl Kongresi tarihi önce 16 Şubat olarak açıklandı, sonra tarih 1 Şubat olarak revize edildi.

Bugün…

Davut Gürkan’ın AK Parti İl Başkanı atandığı tarihin üzerinden 1 ay 3 gün geçti. Kongreye de 8 gün kaldı.

Geçen sürede yoğun toplantılarla yeni dönem hazırlıkları yapan Gürkan, oluşacak yeni il yönetim kurulunda görev almak isteyenlerin de başvurularını topladı, formlar doldurttu.

Gelinen noktada…

AK Parti İl Yönetim Kurulu’na girmek için CV vererek başvuranların sayısı 400’e yaklaştı. Bu rakam da, Bursa siyasetinin rekoru oldu. Üstelik, bir daha kolay kırılamayacak başvuru sayısı ortaya çıktı.

İşte…

Tüm bu gelişmelerden sonra, Gürkan yönetiminde yer almak için başvuranların mülakatı bugün başlayıp yarın sona erecek.

Mülakatları, AK Parti Genel Merkezi Teşkilat Başkanlığı koordinatör milletvekillerinden Muhammed Balta ve Fehmi Küpçü yapacaklar.

Net mesaj: Devletimin ve milletimin emrindeyim

Fitili… Cuma akşamı, Habertürk kanalındaki tartışma programında “Vali militan, kaymakam militan” diyen CHP’nin eski milletvekili Berhan Şimşek ateşledi.

Cumartesi de…

Bursa Valisi Yakup Canbolat sosyal medya paylaşımıyla doğrudan kimseyi hedef almayan, ama görev anlayışı ve bilincini yansıtan net bir mesaj verdi:

Her zaman ve her şartta devletimin ve milletimin emrindeyim.”

İsmail Hoca Mustafakemalpaşa’nın sorunlarını Ankara’ya götürüyor

Cuma günü… İYİ Parti Bursa Milletvekili ve Grup Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu tam anlamıyla Mustafakemalpaşa çıkarması yaptı.

İl Başkanı Selçuk Türkoğlu ile birlikte Ticaret ve Sanayi, Esnaf, Ziraat odaları yanında Muhtarlar Derneği’ni ziyaret etti. Programında, Millet İttifakı’nın Mustafakemalpaşa Adayı eski milletvekili Şükrü Erdem de vardı.

Sohbet ederken…

Türkiye’nin genel sorunları yanında Mustafakemalpaşa’nın özel sorunlar var” diyen İsmail Hoca gözlemlerini şöyle paylaştı:

Bir…

110 köyü olan Mustafakemalpaşa’da köy yolları sorunlu. Küçük ilçelere bile çıkış verilen otoyola Mustafakemalpaşa’nın bağlantısı yok.”

İki…

40 köyün çocuklarının internet erişini olmadığı için eğitim alamaması endişe verici.”

Üç…

110 köyden 33’ünde imam yok.”

Mesajı şu:

Bu sorunları hem Bursa, hem Ankara’ya taşıyıp takipçisi olacağım.”

OSB’ye ilgi arttı, ama tarımsal sulama sorunlu

İYİ Parti Bursa Milletvekili ve Grup Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu ile cuma günü yaptığı Mustafakemalpaşa çıkarması üzerine sohbet ederken iki gözlem paylaştı:

Bir…

Mustafakemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’ne ilginin artması sevindirici.”

İki…

Emet’teki işletmelerde arıtma ve çökeltme havuzları çalıştırılmıyor. Bor yıkanan sular, tarım kenti Mustafakemalpaşa tarımsal sulamasında sorun.”

Bu çağrı insani: 65 yaş üstünü kısıtlama ve yasak esaretinden kurtarın

Yaşadığımız süreçte… Sağlık önlemleri kapsamında başlamasına karşı, 65 yaş üstü vatandaşlara kısıtlama ve yasaklar insani soruna dönüştü.

Çağrıyı da…

65 yaş üstüne kısıtlama ve yasaklar kalıcı hale getirilmek mi isteniyor?” diye soran Tüm Emekliler Sendikası Bursa Şube Başkanı Günay Onayman yaptı.

Söylediği şu:

Kararların salgından korumak için alındığı söylense de bu yaştaki vatandaşlar edindikleri bilgi, bilinç ve tecrübeyle zaten risk ve tehdit altında olduklarının farkında oldukları için koruyucu tedbirlerini almaya özen gösteriyorlar.”

Kaygısı şu:

Salgının başladığı 2020 Mart’tan bu yana yasaklar ve kısıtlamalar, bu yaş gurubunu toplumdan ve yaşamdan adeta tecrit ediyor. Hatta sanki salgının sebebi ve taşıyıcısı gibi yanlış ve haksız algının yaygınlaştığı görülmüyor, duyulmuyor mu?”

BTÜ’de Beyhan Hoca Rektör Yardımcısı oldu

Bursa Teknik Üniversitesi’nde Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanlığı görevini Prof. Dr. Beyhan Bayhan’a Haziran 2020’de devreden Prof. Dr. Egemen Ayas üniversitede Rektör Yardımcısı oldu.

Geçen hafta…

Görevinden ayrılan Prof. Dr. Aras’ın yerine Rektör Yardımcılığı görevini bu kez Beyhan Hoca üstlendi.

O da…

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanlığı görevini Prof. Dr. Turan Sönmez’e devretti.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X