Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Siyasetçinin iz bırakma görüntüsü: Görevi yokken de yalnız kalmamak

Köşe Yazısını Dinle

Cumartesi günü… Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi öncesi Son Başbakan Yardımcısı olan ve 3 dönem kuralı nedeniyle 2023 milletvekili aday listesinde yer almayan Hakan Çavuşoğlu’nun Hukuk Bürosu açılışına giderken nasıl bir katılım göreceğimizi merak ediyorduk.

Çünkü…

Batı Trakya Türkleri Derneği Bursa Şubesi Başkanlığı’ndan sonra 2011’de AK Parti Bursa Milletvekili seçilip 4 dönem görev yapan, 2017’de Binali Yıldırım hükümetinde Başbakan Yardımcısı olarak yer alan, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı olarak ziyaret ettiği Batı ülkelerinde ırkçılık eleştirisini muhataplarının yüzüne söyleyebilen güçlü siyasi figürdü.

Dahası…

AK Parti’nin Bursa kadrolarının belirlenmesi ve Bursa’ya hizmette etkiliydi.

Siyasette belli güce ulaşanların, siyasetsizlik dönemlerinde siyaset odağının değişmesiyle bazen farklı görüntüler yansıyabiliyor.

Gördük ki…

İstanbul Caddesi üzerindeki Hitit Natural Ofis’te, avukatlığa stajyeri olarak adım atan Nurullah Mert’le birlikte kurdukları Hukuk Bürosu açılışı AK Parti siyasetini bir araya getirdi.

AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan ve milletvekilleri Refik Özen, Ahmet Kılıç, Emine Yavuz Gözgeç, Emel Gözükara Durmaz, Osman Mesten, Mustafa Yavuz’la eski milletvekilleri Hüseyin Şahin ve Ali Kul vardı.

Adı il başkanlığı için geçen Şahin’e “Doğru mu?” diye soruldukça “Yok öyle bir şey” cevabı verdi.

Yine…

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Kestel Belediye Başkanı Ferhat Erol’la esli başkanlar Özgen Keskin ve Ali Aykurt görebildiklerimiz arasındaydı. Eski-yeni yöneticiler de gelmişti.

Vali Mahmut Demirtaş, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Abdülkadir Şahin ile iş dünyasından Celal Sönmez, Faik Çelik, Ömer Kızıl, Gıyasettin Bingöl oradaydı.

Kısacası…

İz bırakanların görevleri yokken de yalnız kalmadıklarını gördük, izdiham gibi kalabalıktan yeni bir başlangıç izlenimiyle ayrıldık.

Babasının fotoğrafını çekti

Ekim 2019’da… AK Parti Kızılcahamam Kampı’nda, Hakan Çavuşoğlu’nun küçük oğlu Hasan Berk yanına gittiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la sohbet etti.

Hasan Berk’in kulağına söylediklerini Cumhurbaşkanı sosyal medyada “Anlaşıldı” mesajıyla paylaşınca o fotoğraf çok yayıldı.

Cumartesi günü…

Hukuk Bürosu açılışında Hasan Berk’in babası Hakan Çavuşoğlu’nun fotoğrafını çekmesini de, meslek büyüğümüz İsmail Öztat görüntüledi.

İYİ Parti’de Musavat Dervişoğlu dönemi: Hasan Toktaş GİK’te!

Meral Akşener… Zaman zaman kararları tartışılsa da, son dönem Türk siyasetinin belirleyici isimlerinden biriydi.

Yerel seçim sonrası…

İYİ Parti’nin kurultay kararı alması da, Akşener’in yeniden aday olmayıp bırakma kararı da yine son dönemin önemli siyasi olayları arasına girdi.

Cumartesi günü…

İYİ Parti kurultayında 4 aday vardı. Bursa teşkilatının başından beri, Akşener’in de desteklediği Musavat Dervişoğlu ile birlikte hareket ettiği biliniyordu.

Musavat Dervişoğlu le Koray Aydın arasında geçen kurultay yarışını Dervişoğlu kazandı. En büyük sürpriz, genel başkan seçiminin üçüncü turda sonuçlanmasıydı.

Şimdi…

İYİ Parti’de Musavat Dervişoğlu dönemi başladı.

Salonda ilk kutlayanlardan biri Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu’ydu. Hasan Toktaş da yeni dönemde Genel İdare Kurulu Üyesi olarak yer aldı.

Kurultaydan hastanedeki annesine koştu

Siyasetçiler… Siyasi görevleri için yüksek enerjiyle çalışırken, üzüntülerini içlerinde yaşıyorlar.

Örneğin…

İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu 13 Ekim’de, annesi Ruzişan Türkoğlu’nu Kayseri’de hastaneye kaldırdı. Her fırsatta Kayseri’ye gidip ilgilenirken, siyaset ve seçim çalışmalarına devam etti.

Cumartesi gecesi…

İYİ Parti kurultay salonunda annesinin ağırlaştığı haberini alınca hemen Kayseri’ye geçti. Yaşama tutunabilmesi için yanında.

Çektiği 2 fotoğraf Avrupa’nın en iyi 25 leylek fotoğrafı arasına girdi

Onu… Başta leylek olmak üzere çektiği kuş fotoğrafları ile artık dünya tanıyor ve çık yakıdan izliyor. Dahası, Alper Tüydeş çektiği doğa ve kuş fotoğraflarıyla Karacabey’i, longozu, Uluabat’ı tek başına tanıttı.

Hatta…

Belgesellere konu olan Yaren Leylek ve Adem Amca dostluğunu Alper Tüydeş sayesinde öğrendik. Her ilkbaharda Yaren’in dönüşünü ve Adem Amca ile buluşmasını bizler gibi dünya da Alper Tüydeş’ten izliyor.

Şu sıralarda…

YouTube kanalında ünlülerle Havadan Kuştan Sohbetler yayınlayan Karacabeyli Doğa ve Kuş Fotoğrafçısı Alper Tüydeş bir büyük mutluluk daha yaşıyor.

Çünkü…

Karacabey’de Uluabat kıyılarında çektiği fotoğraflardan ikisi İspanya Avrupa Leylek Köyü olan Malpartida’da bu yıl 34’üncüsü düzenlenen Uluslararası Fotoğraf Yarışması’nda en iyi 25 leylek fotoğrafı arasında ter aldı.

Hande Gençosman’dan İnci Taneleri sürprizi

Sosyal yönünü biliyoruz… Hande Özemre Gençosman bir dönem yerel gazetelerde sosyal içerikli yazılarıyla okur karşısına çıktı.

Türk Anneler Derneği Bursa Şubesi Başkanlığı yanında, tiyatro oyunlarında sahneye çıktı, kısa filmlerde rol aldı.

Hafta içinde de…

Kanal D’de yayınlanan İnci Taneleri dizisinde izleyiciye sürpriz yaptı. Sahnede ve rol aldığı filmlerdeki başarısını ekranda da sürdürdü.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X