Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Siyasete ‘kadın’ mesajı: Yeniden omuz omuza vermeye ihtiyaç var

Sabah Ankara’dan yola çıktı, ilk toplantıyı İnegöl’de yaptı. Konuğumuz olup sohbet ettikten sonra Yıldırım ve Osmangazi’deki toplantılara yetişmek üzere ayrıldı. Günün sonunda da programında SP İl Başkanlığı ziyareti vardı.

Yoğun programla…

Saadet Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Diş Hekimi Ebru Asiltürk yardımcılarıyla birlikte adeta Bursa çıkarması yaptı.

Teşkilat Başkanı Ayşe Bölükbaşı ve Halkla İlişkiler Başkanı Hülya Karapınar’a, Bursa’dan da il Kadın Kolları Başkanı Hatice Ataş ve yönetimi eşlik ettiler.

Bu dönem…

SP üst yönetiminde Merkez Disiplin Kurulu Üyesi olarak yer alan Selim Sait Terzioğlu da yalnız bırakmadı.

Öncelikle…

Seçmen sayısı 100 bini aşan merkezleri ziyaret ettiklerini ifade eden Asiltürk, başlattıkları saha çalışmasını “kılcal damarlara ulaşmak” olarak tanımladı.

Kadının siyasetteki yeriyle ilgili düşüncelerini paylaşırken “Biz siyaseti şu an yapılandan farklı görüyoruz” dedi ve şu tanımı yaptı:

Siyaset hizmettir. Erbakan Hoca’mızdan böyle öğrendik. Yönetilenle yönetici arasındaki ilişkidir siyaset. Günlük yaşamdaki olumsuzlukların, bunlara karşı üretilen çözümlerin yeridir. Erkek-kadın fark etmez.”

Hedefleri şu:

Yalnızca bizim gibi düşünenler ve kendi çocuklarımız için değil, herkes için adalet ve hakkın tesis edildiği bir dünya hayal ediyoruz.”

Ardından…

Motivasyon kaynağımız bu” dedi ve devam etti:

Saadet Partisi özelde Türkiye, genelde tüm dünya için hak ve adalete dayalı düzeni savunuyor. Kadının tanımı da bu işin içinde.”

Bakışı şu:

Siyaseti oraya buraya sıkıştırmıyoruz. Nerede hangi görev verilirse onu yapıyoruz. Kadına siyaset fırsatı sağladığımız için de diğer partilerden farklıyız.”

Net bir mesaj verdi:

Yeniden bu milletin kardeş olmaya ihtiyacı var. Yeniden omuz omuza vermeye ihtiyaç var. Onun mayasını da SP olarak görüyoruz.”

Şunu da ekledi:

İnsanları karşı karşıya konumlandırmak doğru değil. Ülkemizin sorunlarına karşı yan yana durmalarını sağlamalıyız.”

Toplumsal huzur için toplumsal mutabakat”

 

Saadet Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Ebru Asiltürk güvenoyu krizine karşı 1982 Anayasası’na konan yüzde 10’luk seçim barajının kaldırılması gerektiğini savunuyor.

Söylediği şu:

Artık güvenoylaması olmadığı için Meclis’in yüzde 10 barajı ihtiyacı yok. Seçim barajı olmamalı.”

2 milletvekiliyle temsil edildikleri TBMM’ye bakışı da şu:

Toplumun her kesimi Meclis’te temsil edilebilmeli.”

Düşüncesi de şu:

Ülkenin toplumsal huzur ve barışa kavuşabilmesi için önce toplumsal mutabakat lazım.”

Uludağ’ın sorunlarını Kültür ve Turizm bakanı ile bire bir konuştular

 

Organizasyonu… Geçmiş dönem Başbakan Yardımcısı olan AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu yaptı.

Yıllardır…

Uludağ’da turizm işletmeciliği yapan Hayri Yazıcı, Haluk Beceren, Ender Alkoçlar, Hayrettin Özelgin’le ikinci kuşak genç turizmciler Mehmet Yazıcı ve Burak Beceren grubu oluşturdular.

Uludağ Kayak Merkezi A.Ş.’nin de yönetimini oluşturan turizmcilerin, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’la buluşturan Çavuşoğlu, doğal olarak Uludağ’ın masaya yatırılmasını sağladı.

Açıkçası…

Turizmciler yıllardır Uludağ’da gözlemledikleri sorunları ve çözüm önerilerini muhatabına direkt anlattılar. Bakan Ersoy da yeni düzenlemeye ilişkin bilgi verdi, hedefleneni açıkladı.

Görüşme…

Uludağ’ın sorunlarını ve çözümlerini en iyi bilen turizmcilerin, yeni döneme ilişkin Ankara’daki ilk ziyaretleri oldu. Görüşmeler farklı kurumlarda devam edecek.

Mühendis girdiği fabrikaya genel müdür oldu

 

Bosch Grubu’nun, Bursa OSB’de 1972 yılından beri dizel ve benzinli araçlar için enjektör ürettiği Güç Aktarma Çözümleri Fabrikası’nı çok önemsediğini biliyoruz.

İşte…

Bu fabrikaya öyküsü dikkat çeken bir atama yaptı.

1998’de genç bir mühendis olarak Bursa fabrikasına giren Mustafa Bulut yurt dışı görevlerinin ardından Teknik Genel Müdür olarak dönüyor.

2002-2005’te Almanya Hamburg, 2014’te Meksika Toluca’da görev yapan Bulut son olarak da 2016’dan bu yana Çin’in Wuxi kentindeki fabrikadaydı.

Gelecek Partisi il başkanı görüşmelerini yaptı, 3 kişi Ankara’ya gidecek

 

Hafta sonu… Gelecek Partisi’nin Bursa’daki teşkilatlanması adına ilk adım atıldı. Kulağımıza gelenlere göre, Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nedim Yamalı’nın Bursa eski milletvekili ve Kurucular Kurulu Üyesi Mustafa Öztürk’le yaptığı görüşmeler yoğun geçti.

Bursalı kuruculardan Emekli Vali İzzettin Küçük ve Kani Torun’un da hazır bulunduğu ortamda 40 kişiyle görüşen Yamalı şu soruları sordu:

Gelecek Partisi hakkında ne düşünüyorsunuz, görev verilse kabul eder misiniz, önereceğiniz isim var mı?”

Görüşmelerin ardından Ankara’ya dönen Yamalı’nın raporunu bu hafta yapılacak Merkez Yönetim Kurulu’na sunması bekleniyor.

Sonrasında…

Görüşülen isimler arasından 3 kişi Ankara’ya davet edilecek ve son sözü Genel Başkan Ahmet Davutoğlu söyleyecek, gidenlerden biri Bursa’ya İl Başkanı dönecek.

Yönetim için de Yamalı-Öztürk-Küçük-Torun’un görüşmelerinde oluşan listeden yararlanılacak.

İlhan Aşkın’a Allah uzun ömür versin

 

6 Kasım 1983 genel seçiminde ANAP listesindeki İlhan Aşkın çok çalıştı, seçim bölgesi Yenişehir yanında her yere yetişti.

Milletvekilliğinde aynı tempo devam edince, rahmetli Turgut Özal da Devlet Bakanı yaparak ödüllendirdi. Görev alanı ortadirek ve petrol aramalarıydı.

Uzun zamandır Aşkın’la görüşemiyorduk. Dün bu sütunlarda Boğazköy Barajı’nı ilk ondan duyduğumuzu anlatırken rahmetli diye yazdığımızı, arayıp “Beni rahmetli etmişsin” dediğinde fark edince çok mahcup olduk.

Allah uzun ömür versin.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X