Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Siyasete sivil toplum aşılayıp kadının yolunu açma projesi

Köşe Yazısını Dinle

Elif Esen… Aslında Bursa kökenli bir siyasetçi. Orhangazi doğumlu. Dedesi Bakırcılar Çarşısı’nda havluculuk yaptığı için Bursa çarşı kültürüne aşina.

Siyasette…

AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı olarak adını duyurdu. 2013 yılında, kısa adıyla KADEM olarak bilinen Kadın ve Demokrasi Derneği kurucuları arasında yer aldı. Siyasette ve sivil toplumda kadın için çalıştı.

Son dönem…

DEVA Partisi kuruluşunda Genel Başkan Yardımcısı olarak yer aldı, DEVA İstanbul Milletvekili olarak da siyaset yapıyor.

Hafta sonu…

Hem baba ocağı Orhangazi’ye uğradı, hem memleketi Bursa’da kadınlar için saha çalışmaları yaptı.

Bu yoğunlukta, memleketinde dost ziyareti kapsamında bize de uğradı.

Emekli Müsteşar Fatih Acar, yolu Olay’dan geçen DEVA İl Başkanı Tayfun Öztürk ve DEVA Mudanya Adayı Mine Norşon da eşlik ettiler.

3 ay önce…

Yerel seçim süreci başlarken gündeme getirdiği Yerelde Kadına Yer Var kampanyasını konuştuk. Kampanyasının geldiği noktayı Bursa’dan başlayan örneklerle anlattı:

“Bursa’da 5 ilçede kadın adayımız var. İstanbul ve İzmir’de 9, Konya gibi muhafakâr bir kentte 6 kadın adayımız sahada çalışıyor. Türkiye genelinde 82 kadın adayla tüm partiler arasında birinciyiz.”

Kadınlara yaptığı çağrıyı şöyle açıkladı:

“Bütün kadınları siyasete davet ettik. ‘Hangi partiye ilgi duyuyorsanız kapısını çalın, aday olun’ dedik. Siyasetin karar mekanizmalarına dahil olmaları çağrısı yaptık.”

Şu bilgiyi verdi:

“Partimizin kapısını çalan her kadın adayımızı destekledik. Ekibimde Başkan Yardımcısı arkadaşımın da yer aldığı grup oluşturup koçluk eğitimi verdik. Sosyal medya ve saha iletişimi eğitimi aldılar.”

Projesini şöyle tanıttı:

“Sivil toplumla siyaseti birleştirip böyle bir karışım ortaya çıkardık. Sivil toplum anlayışıyla işleyen bir siyaset mantığı oluşturduk.”

Şunu vurguladı:

“Siyasete sivil toplum aşıladık.”

Esen: Siyasetin kadının şefkat eline ihtiyacı var

Baba ocağı Bursa’da… Merkez yanında Kestel, Mustafakemalpaşa, Mudanya, Orhangazi’de kadınlar için saha çalışması yapan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Elif Esen’in çağrısı şu:

“Hem siyaset, hem yerel yönetimlerde genel bir değişim gerekiyor. Siyasete artık kadın eli değmeli.”

Şunu da ekledi:

“Siyasetin, kadının şefkat eline ihtiyacı var. Derin yoksulluğun yaşandığı günlerde adaletli, merhametli yaklaşıma ihtiyaç var.”

MHP Büyükataman’la tüm ilçelerde en coşkulu ve aktif seçimi yaşıyor

Gözlemimiz şu… 31 Mart seçimi için Cumhur İttifakı saha çalışmalarında MHP’nin katılımı ve coşkusu çok yüksek.

Bu da…

MHP Bursa Milletvekili ve MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman’ın, hassas süreçte ittifaka saygı anlayışından kaynaklanıyor.

Nitekim…

MHP’nin aday çıkardığı Yenişehir ve Mustafakemalpaşa’nın yanı sıra, tüm ilçelerde MHP teşkilatları AK Parti’nin Büyükşehir ve ilçe adaylarının çalışmalarına tam kadro katılıyorlar.

Nitekim…

MHP Yıldırım İlçe Başkanlığı’nın Güçlü Kadın – Güçlü Türkiye temasıyla düzenlediği ve kısa adı KAÇEP olan Kadın Aile Çocuk Engelli Platformu buluşmasında salonun içi de dışı da doldu.

Büyükataman’ın mesajlar verdiği toplantıya MHP İl Başkanı Muhammet Tekin’in yanı sıra eski Bakan Mustafa Varank ile AK Parti Büyükşehir Adayı Alinur Aktaş ve AK Parti Yıldırım Adayı Oktay Yılmaz da katıldılar.

Mudanya Gökhan Dinçer’in gülen yüzünü sevdi

En genci o… AK Parti Mudanya Adayı Gökhan Dinçer gençlik enerjisi ve gülen yüzüyle adım adım Mudanya’yı çalışıyor.

Yaşlıların ellerini öpüyor, gençlerin hatırlarını soruyor. Sıcak diyaloglarla yeni kalpler kazanıyor.

Dün…

Bir dönem Mudanya siyasetinin etkili ismi olan Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Sadi Saydam’ı ziyaretinde Büyükşehir desteğiyle yapılabilecekleri anlattı.

Saydam da, “Mudanya 10 yıldır bekliyor” dedi.

Şükrü Erdem Mustafakemalpaşa’ya hareket getirdi: Her yerde ilgi büyük

Bursa siyasetinde… Mustafakemalpaşa’nın özel yeri var.  Bu da, Mustafakemalpaşa’nın siyasete bakışından kaynaklanıyor.

1999’da DSP’den seçilen Hayri Öztetikler 2004’te bağımsız olarak kazandı. 2009 ve 2014’te AK Parti adayı olarak Sadi Kurtulan, 2019’da yine AK Parti adayı Mehmet Kanar seçildi.

Bu seçim…

Cumhur İttifakı anlaşması gereği MHP Adayı Ahmet Beygirci’yi AK Parti destekliyor.

Buna karşılık…

1991’de DYP Bursa Milletvekili seçilen, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı olan Şükrü Erdem 2019’da İYİ Parti’den girdiği sandık yarışını kıl payı farkla kaybetti.

Erdem, bu seçim CHP Adayı olarak gece-gündüz yoğun çalışma yürütüyor. İlçe merkezi ve köylerde, gittiği her yerde büyük ilgi görüyor, çevresinde kalabalıklar toplanıyor.

Bu da, ”Şükrü Erdem Mustafakemalpaşa’ya hareket getirdi” görüntüsü çıkarıyor.

CHP Nilüfer’de buzları eriten görüntü

Nilüfer’de… CHP Adayı olarak Şadi Özdemir açıklanınca, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem şık bir açıklamayla partisine ve Nilüfer’e desteğe devam edeceğini duyurdu.

CHP içinde bazı taraflar Turgay Erdem-Mustafa Bozbey çekişmesi iddialarını gündeme taşıdılar.

Pazar günü…

Mustafa Bozbey bir yanına Turgay Erdem’i, diğer yanına Şadi Özdemir’i alıp ellerini kaldırınca sıcak görüntü yansıdı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X