Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Siyasete “yeni parti” mesajı: Sürprizlere herkes şaşıracak

Meral Akşener’in siyasi yaşamında Bursa’nın ayrı bir yeri olsa gerek. Çünkü, son dönemde önemli karar ve aşamaları Bursa ile geçti.

Örneğin…

MHP’de olağanüstü kurultaya giden süreçte genel başkan adaylığını ilk kez Bursa’da, Atatürk Spor Salonu’nda açıkladı. Kurultayın mahkeme kararıyla iptal olmasından sonra farklı kentlerden gelen destekçileriyle Bursa’da buluştu.

Yeni bir siyasi partiyle yola devam etme niyetini de Bursa’dan giden grupla İstanbul’da görüşürken belli etti.

Son olarak…

Saldırıya uğrayan MHP’nin eski il başkanları Hasan Toktaş ve Yüksel Yılmaz’a geçmiş olsun ziyareti için geldiğinde, yeni partinin kuruluşunu kasım ayından ekim ayına çektiklerini Yılmaz’ın evi önünde açıkladı.

Sonrasında tarih de belli oldu: 29 Ekim.

İşte…

Tüm bu gelişmelerin ışığında, Meral Akşener hareketinin Bursa’daki iletişim ve organizasyonunu yürüten Yüksel Yılmaz’a son durumu sorduk.

Önce şu bilgiyi verdi:

“Bazı ilçelerde toplu istifalar açıklanınca İl yönetimi kendilerine istifa gelmediğini söyledi. İstifalar ilçe seçim kurullarına verildiği için İl’e gitmemesi gayet doğal.”

Şunu ekledi:

“Merkezde arkadaşlar bireysel olarak ilçe seçim kurullarına başvurup MHP’den istifa ediyorlar. Toplu istifa organizasyonu arzu etmiyoruz. Çünkü MHP ve tabanı bizim hedefimiz değil.”

Şunu vurguladı:

“Bizim hedefimiz, yeni sistem gereği yüzde 50 artı 1 oy alabileceğimiz tabanı oluşturmak. Bunun için de tüm siyasi partilerin tabanlarına ve tüm siyasi görüşlere davetimiz var.”

Bu noktada…

“Geçmişe dair ideolojik endişe taşımıyoruz” dedi ve kriterler ortaya koydu:

“Toplumda karşılığı olan, temsil yeteneğine sahip, hırsızlığa uğursuzluğa bulaşmamış, bölücü olmayan herkese kapımız açık.”

Araya girip, Bursa’da kimler olduğunu sorduk. Şu cevabı verdi:

“Bursa kamuoyunun yakından tanıdığı pek çok kişiyle görüşüyoruz. Çoğu olumlu cevap verdi.”

Sözünü şöyle tamamladı:

“Bayramdan sonra açıklayacağımız sürprizlere herkes şaşıracak. O nedenle, şimdiden sürprizlere hazır olunması çağrısını yapıyorum.”

 

Akşener kimlere görev verecek?

 

Yeni bir merkez parti için harekete geçen Meral Akşener adına Bursa’daki iletişimi sağlayan MHP eski il başkanı Yüksel Yılmaz’la konuşurken, yeni partideki pozisyonunu öğrenmek istedik.

Açıkçası, il başkanı olup olmayacağını sorduk.

Şunu söyledi:

“Bütün samimiyetimle söylüyorum, kendimle ilgili hiç konuşmadık.”

Şunu da ekledi:

“Biz bir yola çıktık. Hanımefendi beklentim olmadığını biliyor, hangi görevi verirse başım üstüne.”

 

Yavuzselim’de, spor kulübüyle sosyal dönüşüm sağlandı!

 

Yıldırım ilçesinde, İhtisas Kavşağı-Arabayatağı arasındaki bölgede Ankara Yolu’nun altında olan Yavuz Selim Mahallesi tekstil başta olmak üzere atölyeleriyle biliniyor.

Nüfusu ise demografik açıdan çok farklılık gösteriyor. Farklılık, siyasi görüş çeşitliliğine de yansıyor.

Mahallede siyasi ve sosyal yaşam açısından huzurun nasıl sağlandığını, yönetim kurulu üyeleri Cevdet Gök ve Ali Tunç ile ziyaretimize gelen Yavuzselim Gençlerbirliği Kulübü Başkanı Latif Albayrak açıklarken söze şöyle başladı:

“Kulübümüzü 1 yıl önce kurduk. Halen 2. Amatör Küme’de oynayan futbol A takımımızın yanı sıra altyapıda U11, U12, U13, U14 ve U16 olmak üzere 120 çocuğun mücadele ettiği 6 takımımız var.”

Gözlemi şu:

“Spor kulübü kaliteli ve rekabetçi olunca, mahallenin sosyal kalitesi ve emlak değeri de artıyor. Çünkü, yarışma heyecanı aidiyeti geliştiriyor.”

Yeni olmalarına karşın güzel şeyler yaptıklarını vurgulayan Albayrak, mahallenin 1. Amatör Küme’de mücadele eden diğer kulübü Yavuzselimspor’la da kardeşlik ilişkileri olduğunu söyledi.

Şunu da ekledi:

“Kandillerde 2 camimizde kandil simidi ve lokma, ramazanda erzak dağıtıyoruz.”

Şu da mutluluğu:

“Büyükşehir Belediyesi kulübümüze 1 halı saha ve 1 çim saha yapacak. Yıldırım Belediyesi zaten her konuda yanımızda. İşadamlarımız da yalnız bırakmıyorlar.”

 

İlk kez sünnet düzenlendi. hedef büyük!

 

Yavuzselim Muhtarı Atilla Cemil Yaşar uyarmış, Yavuzselim Gençlerbirliği Kulübü de birinci yılında sünnet cemiyeti düzenlemiş.

Başkan Latif Albayrak, 3 Eylül Pazar saat 16.00’da Yıldırım Spor Kompleksi’ndeki cemiyette 57 çocuğun sünnetlerini Medicabil Hastanesi’nin, yer tahsisi başta olmak üzere çocukların giysileri ve yemeği Yıldırım Belediyesi’nin üstlendiğini söyledi.

“Gelecek yıllarda daha başka ve büyük hedeflerimiz var” diyen Albayrak, destek olan işadamlarına da teşekkür etti.

 

Orhaneli’nden Bursa’ya 58 kilometreyi 12 saatte yürüdü

 

Yüksel Esen aslen Bulgaristan’ın Filibe kentinden, ama Orhaneli’nde yaşıyor ve yıllarca da dağda siyaset yaptı. Demokrat Parti’de önce Orhaneli Belediye Başkan Adaylı sonra da ilçe başkanı oldu.

Çok da sevilen isimlerden olan Yüksel Esen siyasetten uzaklaşınca kendini doğanın kucağına attı. Geziyor, seyahate ediyor, bol bol da yürüyor.

Son olarak…

Sabah saat 08.30 Orhaneli’nden başlattığı yürüyüşte Gürgür, Kocasu, Çırpı, Eski Bursa Yolu, Topuk Yaylası, Karakol Çeşmesi, Osmaniye, Kapıkaya, Doğancı Barajı, Doğancı, Misi güzergahını izledi ve akşam saat 20.15’te Bursa’la ulaştı.

Böylece…

Orhaneli-Bursa arasındaki 58 kilometrelik yolu 12 saatte yürümüş oldu.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X