Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Siyasetin alışkanlıkları da değişiyor, miting ve ziyaretler sona mı eriyor?

Dünya zor bir sınavda… Koronavirüsün Çin’in Wuhan kentinde ilk görüldüğü günden bu yana 1 yıl geçti. Gerçi oralarda durumun düzeldiği haberleri geliyor, ama dünya hayatta kalma mücadelesine devam ediyor.

Bu virüs…

Ne zaman etkisini kaybeder, yaşam ne zaman normale döner bilinmez, ama gerçek şu: Yaşam alışkanlıkları değişti, daha da değişecek.

Buna bağlı olarak…

Yönetim uygulamalarından kurumsal işleyişlere önceliklerin değişeceği yeni bir dönem başlayacak, hatta başladı bile.

Bu alışkanlık değişimleri siyaseti de etkileyecek.

Nitekim…

Yıllarını siyasetin içinde geçirmiş, siyasi temsil anlamında önemli görevler üstlenmiş, dünyayı ve değişimleri gözlemleyen bir dostumuzla sohbet ederken söz siyasetteki değişimlere geldi.

Merak ediyorum, acaba bundan sonra siyasi partiler yine büyük meydan mitingleri yapabilecekler mi?” dedi ve devam etti:

Mitingler olursa sosyal mesafe kuralı nasıl işleyecek? İnsanlar omuz omuza değil de metrekareye göre alanda nasıl duracak?”

En önemlisi de şu:

Acaba vatandaş mitinge gelecek mi?”

Düşüncesi…

Koronavirüs sonrası meydan mitingi alışkanlığının sona ereceği yönünde.

Şuna da dikkat çekti:

Siyaset alışkanlığı olarak kahvehanelerde toplantılar yapıp anlatıyoruz. Çarşı-pazarı, siteleri ziyaret ediyoruz. Bugüne kadar tüm programlar halkla iç içe olmaya yönelikti. Şimdi ne olacak?

Söylediği şu:

Siyasetin temeli olan propaganda anlayışında bugüne kadarki her şey anlamını yitirdi. Yeni yöntemler gerekiyor. Koronavirüs bunu öğretti.”

Tahmini de şu:

Siyasette yan yana gelip propaganda dönemi bittiğine, mitinglerle vatandaşa doğrudan seslenme dönemi sona erdiğini göre yeni mecra olarak sosyal medya önem kazanıyor.”

Şunu da ekledi:

Bunlar belki bugünün konusu değil, ama önümüzde yeni bir süreç başlıyor. Siyaset de buna hazır olmak ve kendini değiştirmek zorunda.”


Sosyal medya önem kazanıyor, ama…

Pandemiyle siyaset alışkanlıkları değişirken, sosyal medya da bazı riskler içeriyor.

Deneyim siyasetçi buna da dikkat çekti:

Sosyal medyada da siyasetçini meramını 140-280 kelimeyle anlatabiliyor. Bu da zeka gerektiriyor. Yanlış bir söylem telafisi mümkün olmayan sonuçlar getirebilir.”

Uyarı da yaptı:

Ardışık mesajların ilki okunuyor, sonrakiler geçiliyor. Videolar da ilk 20 saniyeden sonra izlenmiyor.”


Kentsel dönüşümde erken uyarı: Samanlı Kavşağı ikinci Acemler olmasın

Hafta içinde yerel gazetelerde yer aldı… Yıldırım Belediyesi, neredeyse 10 yıllık sürece sahip Mevlana-Ulus mahalleleri kentsel dönüşümünü Büyükşehir desteğiyle başlatıyor.

Bir anlamda…

Özgen Keskin döneminde temeli atılıp ilk etabına başlanan, İsmail Hakkı Edebali döneminde belli aşamaya gelen ve bölge için çok önemli olan 1.250 konutluk kentsel dönüşümü tamamlayacak irade ortaya kondu.

Ancak…

Projenin kent içi trafiği rahatlatmak için yapılan Yakın Çevre Yolu kenarında ve kentin Doğu bölgesini Çevre Yolu’na ulaştıran Samanlı Kavşağı yanında olması trafik açısından ciddi kaygılara yol açıyor.

Bu kaygıyla erken uyarı gibi çağrı yapılıyor:

Kentsel dönüşümle artan yoğunluk trafik artışı getirir. Samanlı Kavşağı ikinci Acemler olmasın, burada oluşacak trafik yoğunluğu için şimdiden önlem alınsın.”

 

Çekirge Meydanı projesi ne zaman başlayacak?

Geçen dönem… Osmangazi Belediyesi’nin en prestijli projelerinden biriydi. Yarışmayla projesi belirlendi, vatandaşa anlatma toplantısı moderatörlüğünü de biz yaptık.

Fakat, Çekirge Meydan Projesi henüz başlamadı.

O süreçte…

Osmangazi Belediye Meclisi MHP Grubu Sözcüsü olarak destek veren Cemil Aydın şu çağrıyı yaptı:

Osmangazi Belediye Başkanlığı’nın tüm tarafları işin içine katıp özlenen bir yöntemle ortaya çıkardığı projede bugüne kadar adım atılmaması şehrimiz adına kayıp.”


Sevgi elçisi gibi çalışıyor: Muş Bulanık-Bursa arası yetimlere sevgi köprüsü

Selahattin Turan’ı yıllardır tanırız. Siyasetten spora sosyal yaşamın içinde, insanlara yardımcı olmak için çabalar. Kısa adı Tüm Bul Sev-Der olan Tüm Bulanıklılar Eğitim Kültür Sevgi ve Yardımlaşma Derneği’yle de çok özel sevgi projelerine imza atıyor.

Nitekim…

Hafta içinde ziyaretimize geldiğinde, Bulanık’a park yapıp 5’i akülü 80 tekerlekli sandalye dağıtıklarını anlattıktan sonra en özel sosyal sorumluluk projelerini açıkladı:

3 yıldır Bulanık’tan 50 yetim ve öksüz öğrenciyi getirip tatil yaptırıyoruz. Denizde tekne turu ve balık-ekmek, Uludağ’da kayak, telesiyej, mangal görüyorlar, havuzda yüzüp buz pateni yapıyorlar.”

Deniz gezisindeki İstiklal Marşı Yarışması’nın büyük ilgi gördüğünü söyleyip ekledi:

Dernek olarak İçişleri Bakanlığı desteğiyle 8 ilde birlik ve sevgi şölenleri düzenledik.”

Sabah ekranında Nilüfer Çevikel sürprizi

Herkes kabul ediyor ki… ATV kanalında sabahları yayınlanan ve gerçek bir ekran markası olan Müge Anlı cuma günü yayınının sonuna gelmişti ki, stüdyoya yakın dostu DOSABSİAD Başkanı Nilüfer Çevikel’in girmesiyle büyük bir sürpriz yaşadı.

Anlı da arkadaşını “DOSABSİAD’ın ilk kadın başkanı. Yakında TÜGİAD’ın ilk kadın başkanı olacak. Dünyayı biraz da kadınlar yönetsin” diyerek tanıttı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X