Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Siyasetin Bursa buluşması: AK Parti’de ailece istişare, CHP’de bölge toplantısı!

Köşe Yazısını Dinle

Eğer… Değişiklik olmazsa, genel seçime 2, yerel seçime de 2.5 yıl var. Fakat, siyasi tansiyon giderek yükseliyor. Bir yandan, yeni partiler kurulurken, bir yandan erken seçim istekleri dile getiriliyor.

İşte…

Böyle bir süreçte AK Parti ve CHP değerlendirme toplantıları için aynı gün Bursa’da buluşuyorlar.

İlk toplantı…

CHP Genel Merkezi organizasyonuyla bugün.

Bursa İl Başkanlığı’nın ev sahipliği yapacağı CHP Bursa Bölge Toplantısı’na Bursa’nın yanı sıra Balıkesir, Eskişehir, Kütahya, Bilecik, Yalova illerinden 7 Parti Meclisi Üyesi, 3 Genel Başkan Yardımcısı, 7 milletvekili, 6 il başkanı, 1’i Büyükşehir olmak üzere 25 belediye başkanı, ilçe başkanları, il disiplin kurulu başkanları ile İl Kadın ve İl Gençlik kolları başkanları katılacaklar.

Geniş katılımlı toplantı bugün saat 10.30’da BAOB Yerleşkesi Oditoryumu’nda başlayacak.

Ardından…

AK Parti Genel Merkezi Yerel Yönetimler Başkanlığı’nın 5 bölgede planladığı İstişare Toplantısı’nın bir ayağı Bursa’da gerçekleştirilecek.

Toplantıda…

Bursa, Balıkesir, Denizli, Kocaeli, Sakarya, Konya, Kahramanmaraş’ın Büyükşehir Belediye Başkanları ile genel merkez katılımcıları ve bürokratlar bir araya gelecekler.

Üstelik…

AK Parti’nin 6 Büyükşehir Belediye Başkanı yarın başlayacak toplantı için bugün eşleriyle gelecekler.

Cuma sabahı…

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin katılımıyla basın toplantısı var. Sheraton Oteli’ndeki basın toplantısı ardından Özhaseki ayrılırken, yine otelde saat 11.00’de başlayacak İstişare Toplantısı’na AK Parti koordinatörleri Ahmet Zenbilci, Mücahit Yanılmaz, Korkmaz Karaca, Mustafa Demir katılacaklar.

Cuma namazını Ulucami’de kılacak konuklar, protokol ziyaretleri sonrası Hanlar Bölgesi’nde inceleme yapıp Osman Gazi ve Orhan Gazi türbeleriyle GUHEM ve Vakıf Kent Parkı’nı ziyaret edecekler, akşam da Merinos’taki yemeği sonrası Türkiye-İtalya milli maçını izleyecekler.

Konuk başkanlar cumartesi sabahı Bursa’dan ayrılacaklar.

Salonda özel işaret: Osmangazi ve Yıldırım

AK Parti’de… Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından hazırlanan İstişare Toplantısı programında dikkat çekici bir ayrıntı var.

Programda…

Cuma sabahı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin yapacağı basın toplantısına Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz da katılacaklar.

Pek çok ilden büyük 2 ilçeye, AK Parti Genel Merkezi işareti algıladık.

İnce’nin Memleket Partisi hızlı: 10 ilçe hazır, kongre tarihleri de belli

Ziyarete… CHP’de milletvekili adayı olan Hülya Dink ve CHP Gürsu İlçe Başkanlığı yapan Cavit Kaya ile birlikte geldi.

Kendisi de CHP’de Yıldırım İlçe Başkanlığı yapan Memleket Partisi İl Başkanı Güner Aklan’a ilk şunu sorduk:

Muharrem İnce liderliğindeki Memleket Hareketi CHP’de siyaset yapmış olanlardan mı oluşuyor?”

Şu cevabı verdi:

Yönetimin üçte biri CHP kökenli. Aramızda her partiden arkadaşımız var. Yönetimin en az yarısı siyasete ilk kez giriyor. Üye tabanımız da öyle.”

Atanan ilçe başkanlarını açıkladı:

Yıldırım’da Mesut Şahin, Mudanya’da Hasan Yıldırım, Yenişehir’de Burak Can, Mustafakemalpaşa’da Serdar Gürses, İnegöl’de Yasemin Soydan atandılar. Gürsu, Kestel, Osmangazi, Nilüfer karar aşamasında.”

Takvim şu:

2022 Mart’ta erken seçim bekliyoruz. 18 Eylül’de kurultayımızı yapıp seçime katılma hakkı elde etmek istiyoruz. Temmuzda ilçe, ağustosta il kongrelerini yapacağız.”

İl Başkanlığı’nı İnce açacak

Memleket Partisi İl Başkanı Güner Aklan, siyasette kavgacı olmadıklarını söyledi. Ardından da “Düşman değil, rakibiz. Biz yalnızca siyaset yapacağız ve sokakta olacağız. Doğruya doğru, yanlışa yanlış diyeceğiz” dedi.

Sonra da şunu açıkladı:

Şehreküstü’deki il başkanlığımızın tadilatı bitmek üzere. 18-19 ya da 25-26 Haziran tarihlerinden birinde Genel Başkanımız Muharrem İnce gelip açacak.”

BUÜ’den Türkiye’de ilk: Tıp camiası için Covid kitabı Bakan’ı etkiledi

Çalışmanın… Editörlüğünü Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Ahmet Ursavaş ve Prof. Dr. Halis Akalın yaptılar.

Üstelik…

BUÜ mensubu 68 akademisyen çalışmaya emek harcayıp bilgilerini yansıttılar.

İşte…

Koronavirüsle ilgili Türkiye’de yayınlanan ilk eser özelliği taşıyan Covid-19 adlı kitap, virüsün tüm evrelerini ele alıyor, mikroorganizmadan hastalık süreçlerine kadar aşama aşama yapılan incelemeleri paylaşıyor.

İşte…

Türkiye tıp camiası için ilk olan bu kitabı AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Sağlık Komisyonu Üyesi Dr. Mustafa Esgin dün yapılan AK Parti Grup Toplantısı sonrası Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’ya takdim etti.

Koca da, editörlerin adına imzaladıkları kitaptaki değerlendirmelerden çok etkilendiğini söyledi.

İstanbul korkmasa, eylem planı başlar mıydı?

Önümüzdeki… Bir yanda deniz salyası ya da müsilaj kaplı sahil ve o sahilde oturanları gösteren fotoğrafa bakarken şunu düşündük:

Gemlik Körfezi’ni 2 aya yakın süredir tedirgin eden müsilaj, İstanbul sahillerine ulaşmasaydı ve İstanbul’u korkutmasaydı acaba bu mücadele eylem planı başlar mıydı?

Tıpkı…

İstanbul’a kar yağmadan Türkiye’ye kar yağdığı anlaşılmaz” örneğindeki gibi ironik bir soru bu da.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X